Evas rödbetsbiffar

Evas rödbetsbiffar
Evas rödbetsbiffar

Alltså…det har nog framgått med tydlighet att jag älskar vegetarisk mat.

Jag är inte och kommer inte att bli vegeterian (man ska aldrig säga aldrig), men till största delen äter den sortens mat. I går skulle jag göra rödbetsbiffar men hade missat att handla rätt grejor, jag gjorde därför mina egna biffar och de blev jättegoda!

Det saknas en som synes, jag skulle ju bara provsmaka men slukade en hel.

Här kommer receptet.

2 rödbetor varav en rivs grovt och en fint
1 palsternacka som rivs fint
2 tsk röd currypasta
2 citroner – skalet från en och saften från två
1 förpackning kokta kikärtor (380 gram) som mixas i en matberedare eller med stavmixer tillsammans med citronsaften och citron-zest.
2 dl majsmjöl (jag tog majsmjöl för det var vad jag hade)
2 stora nypor salt och nymald svartpeppar efter behag
200 gram halloumi grovt riven
1 dl rostade hasselnötter som hackas grovt

Blanda allt, låt stå i någon timme eller över natten. Forma till biffar och stek i smör. Om man vill ha några i frysen går det bra att styckfrysa utan att steka dem först, och sedan stoppa i en plastpåse, det blir bra snabbmat att ta fram när det behövs.

Gott? Jajamänsan!

Mat

rotfruktsg

Jag lagade den här gratängen idag.

Den är supergod och vegetarisk. Den enkla mandolin jag har fram tills den nya kommer fick agera, fast det har den gjort varje dag sedan augusti. Det är ett vegetariskt recept och jag älskar att prova och samla på mig det som blir gott. Morotsbiffar, sötpotatisbiffar, rödbetsbiffar, gratänger och annat som falafel. Vinegrette och majonäs. Stora sallader. Åh…mat, mat och mat!

Idag har jag inte promenerat.

Jag jobbade natten som gick och började sedan redan vid 17 idag. Det är en engångsföreteelse och beror på att jag har något viktigt att göra som tar två dagar. Mer om det en annan gång. I morgon är det ett nytt 17-24-pass, fast då har jag dagen för mig själv. Det blir en promenad i dagsljus. Hurra för det!

Kärlek!

Bak & Tvätt

Leilas levainbröd

Den här dagen har varit bra.

Trots nattjobb känns det som om jag varit ledig en hel dag. Tvättstugan är avklarad och jag har bakat Leilas levainbröd. , det ska bli spännande att prova i morgonbitta.

Strax ska jag i säng.

Med en bok förstås. I morgon ska solen skina och jag har en ledig dag som ska tillbringas i mitt föräldrahem för att städa. Det blir nog bra. Förhoppningsvis blir det några fina bilder, det är ju trots allt vår och några krokusar ska väl hamna i fokus.

Suss gott!

Kärlek!