Circumstance – förbjuden kärlek

Nja…det här var lite segt.

”Den unga Atafeh och hennes bästa kompis Shireen utforskar sin spirande sexualitet inom den subkultur som Teherans underjordiska konstscen utgör när Atafehs bror, Mehran, återvänder hem från en avvänjningsklinik som den förlorade sonen. Mehran vänder sitt gamla liv ryggen och ansluter sig istället till moralpolisen.”

Jag vet inte är jag hörde talas om den här filmen, men den har blivit hyllad. Själv tycker jag att den är stundtals vass och hemsk, men i det hela ganska seg. De får två Monkytoys-apor av mig, en film jag inte kommer att se om.

127 timmar

Jag har sett filmen ”127 timmar”.

Den handlar om Aron Ralston, som är en äventyrare. Han rusar hem inför en helg, packar ner lite saker för en tripp i ett ökenlikt landskap. På telefonsvararen har hans mamma och vänner lämnat meddelanden, men Aron struntar i att ringa tillbaka.

Han är på väg mot den totala friheten och ingen vet var han är.

När han parkerat bilen tar han sin mountainbike och drar iväg mot målet, en total frihet där ingen vet var han är. Det är bara det att han råkar ut för en olycka och armen kommer i kläm, han sitter fast nere i en bergsskreva och utan någon som helst kommunikation.

Där sitter han fast. Han inser läget och spelar in på sin kamera hälsning till sina vänner och familj.

Det är en aningen långtråkig film, men jag ville ändå se slutet. En ”Två Apor”-film.


 

The Tourist

Den här filmen är enbart till för att visa benstrukturen i Angelina Jolies ansikte. Depp är en gnutta energi i det hela.

I ”The Tourist” bevakas en kvinna av polisen för att hon ska leda dem till en man som hon levt ihop med ett år och som har stulit pengar från en gangster utan att betala skatt på. Öhhh?

Hon letar upp en man som liknar den jagade och så kör historien igång. Fast det är nog ändå mest Angelinas benstruktur som visas. Jag såg den klart enbart för att jag ville veta hur den slutade.

Två ynkliga apor får den i betyg av mig.

 

The Veteran

The Veteran har snurrat i dvd-spelaren.

Ja…en ung man kommer hem från soldatlivet i Afganistan,  händerna skakar och han ger sig ut i området där han bor. Det har förändrats. Han blir kontaktad av några agenter och upptäcker en bomb-fabrik. Efter det eskalerar det hela och – ja, han skjuter och skjuter och sedan blir han skjuten.

I början kändes det som om filmen hade potential, kunde bli något bra. Men slutet förtar allt bra med den här filmen. Sorry, men den är urusel och jag vill inte ens se om den om tillfälle bjuds. Mitt betyg blir två apor av fem möjliga.


 Vill du läsa om min betyg gör du det här!

 

Black Swan

Jag såg filmen Black Swan för någon dag sedan.

Det var med stora förhoppningar jag petade in den i datorn (min dvd fungerar inte), tyvärr var det ingen film som passar mig. Jag förstår att många gillar den, för självklart tittade jag klart på den, men det är inte den typ av genre som jag föredrar.

Filmen handlar om en ung kvinna som tillhör ett danskompani, Svansjön ska spelas och regisören letar efter flickan som ska ha huvudrollen. Det blir förstås den unga kvinnan.

Hon kämpar hårt för att dansa den svarta svanen på ett sätt som ska tillfredställa de som hoppats och satsat på henne. Hemma har hon en mor som behandlar henne som omyndig.

En hemsk och meningslös film. Tycker jag. Två ynka apor blir betyget, inte värt priset det kostade att hyra – men jag såg den klar i alla fall.