Jaha…brudar, nu är jag tusen pix fattigare!

evaikl1

evaikla2

Igår var jag på fest.

Fast innan dess tog jag tåget till Kristianstad för att inhandla batikfärg till mitt projekt för Monthly Makers. Suck. Jag har på något sätt fastnat i en fälla, tanken att sy ett linne av ett gammalt lakan som jag köpte för 35 kronor har gått lite överstyr. Batikfärgen var inte billig och att temat är ”återbruk” och sedan handla är liksom tokigt, temat hade säkert en baktanke att ”ta vad du har” eller ”gör om” – inte åka och handla som jag gjorde.

När jag kom hem gick jag en promenad.

Jag har börjat lyssna till ljudböcker när jag är ute och går. Det är en märklig känsla eftersom att lyssna tar mer än den dubbla tiden (än att läsa) för att plöja igenom en bok. Jag har en superbra bok som jag läser och så en i telefonen som jag lyssnar på.

Sedan var det bara att hoppa in i duschen och klä på mig.

I Kristianstad köpte jag ett par vita jeans. Det är min klänning som spökar. Det var majoriteten som tyckte att jag skulle köpa ett par capribyxor, istället för att klippa av den till ett linne. Jag tog mig en funderare och kände att jag hellre ville ha ett par vanliga jeans. Dock förstod jag tydligt att de skulle kavlas upp.

Sagt och gjort.

Jag kavlade upp, drog på mig klänningen och jeansjackan som jag är så glad i. Traskade iväg till David och satt där i någon timme med ett gäng grabbar. Vi åt gott och sedan dök även Anki upp. Vi är två kvinnor på totalt på tre avdelningar. Trist för grabbarna och trist för mig eftersom jag och Anki mycket sällan jobbar ihop. Anki störs nog inte alls av det, men jag gillar verkligen de få dagar vi arbetar tillsammans hon och jag.

Fast grabbsen är helt ok.

Jag satt bredvid Fredrik och han är en av mina favoriter. Det känns lite fel att skriva så för jag gillar nog i stort sett alla killarna på jobbet, men just Fredrik är bra för min ängsliga lilla själ som dyker upp då och då. Det är en ny situation för oss sedan januari och i den finns Fredrik där som en mycket tålmodig ängel och han sa några få ord till mig som fick mig att inse att jag inte är ensam om en situation som är lite brydd för mig.

Sedan traskade jag hem i ett sommarfint Bromölla.

Som jag älskar Bromölla. Min lägenhet här. Mina projekt. Mitt liv här. Jag älskar lugnet som jag har här. Enda oron är mina föräldrar.

Fast nu ska jag duscha och sedan ge mig ut i ett sommarsoligt väder.

Kärlek!

I måndags

troja

I måndags såg jag ut så här.

Söndagen var ledig och jag pysslade i klädkammaren. Jag kan stolt skriva att jag bara har kläder som i det stora passar ihop. Inte mycket (jag mätte klädställningen och den är 75 cm bred) men jag gillar varje plagg och allt passar mig både i själen och på kroppen.

På rean hos Ellos i vintras köpte jag den här tröjan.

Men det blev dyrt i alla fall för jag gillade ett par shorts som inte passade och jag ville byta och så skickade de samma storlek vid leverans nummer tre och sedan ytterligare fel. Då gav jag upp och kostnaden för frakten gick inte på något sätt att få bort trots att jag skrivit tydligt att ”jag vill inte ha storlek X för den har jag redan haft”. Aldrig mer Ellos för mig. De har antagligen ett fint koncept men att ringa dem och förklara att de har skickat shorts i samma storlek och gjort om samma misstag två gånger (alltså varför skulle jag välja att byta till samma storlek!) och bara få ett korkat svar – nej, det är inte min melodi. Tröjan blev alltså rätt dyr i alla fall.

Till den har jag en scarfs som Sara hade när hon var liten.

Och ett par Levis (jag har två par jeans numera och trivs utmärkt i båda) samt ett halsband som jag köpte när jag handlade linneklänningen (den röda som jag försöker göra om). Jag älskar att ha saker som jag liksom bara tar på mig och så funkar det.

Fast nu ska jag ha en kopp kaffe.

Innan jag cyklar till mina föräldrar. Jag har bestämt med mamma att fönsterna ska putsas och en rabatt grävas upp samt ett träd fällas (det är inte stort). Förhoppningsvis tillåter pappa att jag klipper häcken som han muttrat om i något år men inte låtit mig ta tag i.

Kärlek!

Kläder

turkos2

Jodå, det blev en promenad.

Egentligen skulle jag iväg med min mamma på ett litet äventyr, men hon ringde som vanligt numera och ställde in. Det gjorde inget för jag tog en solig promenad istället. Igår fick jag en lust att kolla på bilder sedan jag startade den här webb-sidan och för skoj skull skapade jag ett inlägg om kläder jag har haft och har. Det var inspirerande och därför tog jag en sådan bild i dag.

Så här har ni mig.

I mina Levis-jeans (901 tror jag modellen kallas) och min nya blus från Flash. Jag älskar den. Förstås. Jag älskar alla mina kläder och det är lätt för jag har ju bara det jag använder.

Nu är jag på jobbet, ett nattpass ligger framför mig.

Tursamt att jag gillar mitt jobb nästan jämt.

Kärlek!

Rea på rea

anorack

Nya kläder är inte högt prioriterat hos mig.

Det finns inga pengar över till sådant. Fast jag har köpt den här anoraken och det var rea på rea. Jag har tittat på den flera gånger till fullpris, sedan var det rea och så ännu mer rea. Nu hoppas jag att det är något jag trivs i. Uppe i stugan har jag en röd och sliten anorak som jag älskar, den har jag jämt när jag är ute och går eller är i skogen. Den är antagligen snart trettio år. Aldrig gör jag mig av med den.

Den här får nog hänga i Bromölla.

Lite för fin för att ha när jag är ute och knatar och svettas, men fin till allt annat. Hoppas jag i alla fall för det är ju på vinst och förlust att handla över nätet. Det som skulle kunna göra att jag skickar tillbaka den är kragen. Jag har lite svårt för kragar som går för högt.

Spännande.

Kärlek!

En varm sensommardag

skepp

Sista dagen i augusti månad.

Det har varit kanonväder, som en riktigt fin sensommardag. Efter frukost tog jag en lång promenad och sedan städade jag klädkammaren. Ut med alla kläder (fast de är inte många) för vädring på ett ställ på balkongen. Sedan torkade jag av och dammade. Jag hade en köttgryta på spisen och medan den puttrade och kläderna vädrades gick jag till Apoteket som jag fått en gratis duschkräm av (eftersom jag fyllde 60) och sedan till bibblan för att kolla dagstidningar och månadsmagasin.

Det blev gott.

Nu har jag både ätit och diskat. Jag tror jag ska ta cykeln ner till Strandängen, som är en fin badplats i Bromölla, för att eventuellt bada och jaga Pokemons.

Livet är fint.

Kärlek!

PS Egentligen hade jag tänkt skriva om att nu kan det börja regna för jag har äntligen köpt regnkläder, jag har inte råd med två stycken så det här får följa med upp till stugan, trots allt är det där jag är mest utomhus.

Regn

iregnet

Dels gillar jag att promenera.

Fast jag är i skogen med Janne en del också. Därför har jag äntligen köpt regnkläder. Gula för att jag ska synas och för att det är en färg jag blir glad av när det regnar. Snart har jag bott i stugan i tre år och jag har tittat på regnkläder hela tiden, men har de inte prasslat så har de varit i för dålig kvalité eller fula som stryk. Nu hoppas jag att de här är i samma material som mina barnbarns.

Och så en sydväst på det.

Haha…det är nästan så att jag längtar tills det regnar. Jag får släpa detta mellan stugan och Bromölla. I övrigt har jag för det mesta lite kläder i stugan och lite i Bromölla. Inte jackor och skor förstås, det är för dyrt för att ha dubbel uppsättning, men annars har jag valt att ha lite där och lite här. Fast stövlarna har jag i stugan. Tyvärr har jag mina gympadojor där också, önskar att jag hade dubbel uppsättning för jag går mycket i Bromölla.

Jaja…egentligen borde jag skämmas som önskar mig två par stövlar.

Idag är jag på jobbet igen, ett 12,5-timmars-pass. Det är en kollega som ville byta och kan jag så ställer jag upp. Kvällarna är ju mina egna och jag är så himla glad över Bromölla och mitt boende här.

Nu till larmen!

Kärlek!

Titta!

skor

Jag har inte många par skor.

Stövlar, kängor, gamla gympaskor, två par sommarskor, två par sandaler som är riktigt gamla och så nu ett par nya från Ecco. Svindyra i mina ögon, men jag fick rabatt eftersom jag köpte via nätet.

Det blir inte mycket kläder och skor numera.

Dels har jag inte råd och dels är jag inte längre lika intresserad och har fått upp ögonen för att ha få kläder men som passar och gillas av mig. Det fungerar utmärkt. Fem klänningar har roterat under vintern, jag har fyra koftor till det och en kjol (har jag inte använt på hela vintern). Sommarklänningarna är fler än fem, men lika spännande att packa upp och känns som nya var vår när det är dags att byta från vinter till sommar.

Nu kaffe.

Jag försöker vila mig genom dagen, begriper inte riktigt denna trötthet.

Kärlek!

Billigt mot dyrt

Parkas från Ellos

I vintras köpte jag en parkas från Desiqual.

Den var dyr men jag sparade och de sista tvåhundra fick jag av mamma när jag städade. Från första stund var jag kritisk till den, men den var dyr och jag hade ju önskat och gnetat ihop pengarna. 1700 kostade den mig. Efter några veckor gick en tryckknappen sönder och blixtlåsen var lite krånglig från början. Det är väl märkligt att trots det behöll jag den. Fast sedan blev jag arg, kanske mest på mig själv. Tycker jag inte om från början kan det vara för då tycker jag inte om senare heller. Det handlar om att trivas i kläderna.

Jag reklamerade den.

Och fick pengarna tillbaka. Det var fint. Jag gillar att konsumenterna kan klaga och få hela eller delar av summan tillbaka. Nåja. Jag har ju en vårkappa, den har ännu inte kommit på kemtvätt eftersom tiden inte har räckt till för ett nytt besök i Kristianstad. När jag kollade på Ellos såg jag en parkas, dessutom bjöd de på rabatt.

Och vet ni….

Det var kärlek från första stund. Den är perfekt lagom lång, i en perfekt färg, med ett perfekt foder och jag ser fin ut i den. Den kostade mig 360 kronor varav 200 är de som jag fick av mamma och som kom tillbaka på reklamationen. Finfinaste vårjackan. Jag älskar den!

Klädkammaren

Spegel

Sedan klädkammaren blev klar.

Har jag inte haft någon spegel. Fast i dag kunde jag hämta en som jag köpt på auktion. Eller kanske mer rätt, jag hämtade två för hundra kronor. Den med grå-silver-ram passar fint i min klädkammare och den andra får antagligen en annan färg på ramen när den transporterats till stugan.

Nu ska jag fortsätta här hemma i Lilla Fina Bromölla.

Kärlek!

Nytt

Inköp

Idag åkte jag till Kristianstad.

Där köpte jag två almanackor till min far, han ger en till min bror och behåller en själv. Fast mest hågad var jag att gå in i Ecco-butiken och prova ett par varma stövlar som jag spanat på sedan i höstas. Åh…mjuka, varma och störtsköna. Snygga både till min finkappa och min parkas. Den hämtade jag på Posten idag. Mycket nytt och då får jag lite ont i magen även om jag vet att det är bra köp.

Nåja.

Nu ska jag fixa lite här hemma innan det är dags för att sova inför nattpasset. Två nätter på raden blir det och lika bra att sätta fram migränmedicinen synligt.

Parkasen?

Jag vet inte om den är värd sitt pris. Eftersom den är kortare än min kappa så värmer den inte benen lika mycket, men jag kan ju inte heller springa omkring i skogen med en finkappa och finstövlar. Min anorak fungerar fint vår, sommar och höst men på vintern är den allt för kort.

Jaja…det blir nog bra.

Kärlek!