Vår

Väska från Svensk Tenn Lite känner jag av våren.

Antagligen för att jag börjar känna mig frisk igen och det är ju trots allt 1:sta maj i morgon. Jag ska strax gå ner i källaren och boka tvättstugan till söndag om det är ledigt. Det får bli min klädkammarstädning för våren.

Numera handlar jag inte mycket.

Istället funderar jag ett bra tag på vad jag vill ha och så funderar jag lite till och sedan blir det eventuellt köp av. Den här månaden ska jag investera i en väska från Svensk Tenn. Jag är inte mycket för små väskor (jag tycker de är superfina men jag har inget behov av dem) och inte heller de där jättestora väskorna – den här är lagom för mig, det finns plats för böcker och matlåda samt en kamera.

Om en stund.

Ja, då ska jag vårstäda mitt rosa skåp. Jag har ju ett sådant som Sara fick när hon var liten, sedan fick brorsans flicka överta det och efter det åkte det tillbaka till mina föräldrar som förvarar lite av varje åt oss. Nu har jag fått det av Sara, hon ångrade sig dock när hon såg det men nu är det mitt.

Ibland behöver det städas.

Objektiven (jag förvarar min kamera och mina objektiv i det) ska putsas och jag ska försöka plocka fram lite lust igen. Ungefär så.

Kärlek!

Önskelista

Sommar för mig innebär fina fötter med målade tånaglar.

Jag har i och för sig alltid välvårdade fötter, vilket mycket beror på att jag sover godare natten efter ett fotbad. Tånaglarna blir frekvent målade under sommarhalvåret, det är snyggt till sandaler och sandaletter.

Platåskor är bekväma.

Jag önskar mig några till den kombination som jag kikade på igår (för vem lurar jag, det är väl ganska troligt att jag köper de där kläderna  i slutet av mångaden), helst en kilklack med massor av remmar. Jag provade ett par sådana här i Bromölla men tyvärr var sista remen fram för stor och fötterna gled framåt. Det är viktigt att det är rätt storlek och att foten passar skorna.

Nåja, det finns andra jag önskar mig.

Som de svarta platå från Carin Wester, det är bara en hake med dem – de kostar nästan 2500. Skulle någon trots priset börja älska dem heter de Perdita och finns på Brandos.se.

Sandalerna är från Scholl.

Scholl är underbara om än lite dyra, fast de är värda det. Vita sandaler med glitter på till glada fötter är snyggt. De kostar ungefär sexhundra och heter Calyx. Själv har jag ett par svarta, enkla, från Scholl. De köpte jag när jag gick massage-kursen. Fast lite glitter skadar inte och jag har ju ändrat mig en aning sedan dess. Känns det som.

De blommiga gillar jag för det är lite vallmo över dem.

De kommer från Blowfisch och kostar 800, finns på Brandos.se och heter Gipsy. Äh…jag kan önska mig, inte sant? Ibland önskar jag mig en rik karl att älska, någon som jag kan dela utgifterna med för att få mer pengar över till lyx. Fast jag klagar inte, jag tycker jag har det riktigt bra och det viktigaste är att jag sparar enligt mina egna reglar.

Nu ska jag till köket, där väntar cruissanter med sylt som jag precis plockat ut från ugnen.

Kärlek!

Skyltfönstret

På väg hem från återvinningen.

Cyklade jag till Ripps och möttes av min favorit-expedit. Anledningen var att jag såg ovanstående kläder i skylten i går och jag funderade på vad det kunde kosta. Ja – det var dyrt. Det är inget som jag kan köpa den här månaden och det är bra för då kan jag fundera och gör inget dumt köp. Risken finns att det är borta när jag har pengar i slutet på månaden, men den risken får jag ta.

Klänningen har små korta ärmar.

Det gillar jag. Stora fickor och så kavajen som passar till både årets sommarklänning (den jag hade på dopet) och till förra årets klänning. Priset? Ja, en billig weekendresa. Fast nu är det ju så att jag inte reser. Haha!

Nej, nu ska jag njuta av kaffet och leta recept på gifflar.

Puss och Kärlek!

Shiffong

Den här tunikan kommer från Flash.

I höst och vinter är det mycket shiffong i blusar och tunikor. Jag tycker det är fint, även om jag inte är speciellt mycket för djurmönster. Och chiffong? Det kommer enligt Wikipedia från franskans ”chiffon” och betyder trasa eller tunt tyg.

Chiffong kan vara av konstfiber (ryon enbart?) eller silke (dvs tråden silke vävs till tyg i siden).

Jag skulle gärna vilja ha en romantisk blus eller tunika i chiffong av siden. Ja, det skulle jag gärna!

 

 

Åhlens


Åhhhh….Åhlens!

Jag vill ha kavajen som kostar runt femhundra och jag vill ha skorna (stövletter i skinn för sjuhundra) – men byxorna känns sådär. Jag vill gärna ha dem, men de är 7/8-dels och slutar vid anklarna. Det är snyggt till de ankelhöga stövletterna.

Skulle de fungera till något annat än de där stövletterna modellen har på sig på bilden?

Jag måste säga att Åhlens har blivit mycket bättre är det gäller kläder, det finns mycket snyggt i det varuhuset!

Esprit

Jag har handlat tre plagg från Esprit.

Och alla håller formen fortfarande efter några år på nacken. Jag är mer än nöjd.

Den korta koftan skulle passa bra till mina kjolar och blusen likaså. Jag tror jag ska slå till! Fast först måste jag fundera och efter det vänta tills lönen ramlat in på kontot. Det är inga billiga saker, men jag tror jag handlar likaväl ändå. Det känns som om det är min tur nu.

Kärlek!