Klädkammaren

Min klädkammare

Förr såg min klädkammare ut så här.

Massor av kläder och en gammal och småtaskig inredning. Hyllan där skorna står har jag själv satt in, resten var lite si och så med. När allt annat i lägenheten var färdigrenoverat tog jag mig an klädkammaren.

kladkamm

Så här ser det ut numera.

Jag har minskat på kläderna rejält och det som hänger på ställningen är det jag använder och äger. Det finns en byrå där jag har trosor och strumpor. Det är allt. På ställningen saknas en klänning och en vinterjacka, den ena hängde i hallen och den andra låg i tvättkorgen. Ja…jag hade ju kläder på mig också när jag tog bilden! Det låg nog även en kofta i tvättkorgen när jag tänker efter och en hängde på köksstolen. Tro det eller ej, det fungerar utmärkt att ha så här lite kläder.

ladkammarst

Mot andra hållet har jag ett elefanthuvud i mässing som jag köpt på loppis, där hänger jag det som jag för tillfället tycker bäst om. Just nu en jacka och scarfs, det är sprillandes nytt. I söndags hade jag en ledig dag och då städade jag klädkammaren. Det går snabbt att ta ut allt, sortera lite, kanske använda klädrollern, laga om något är trasigt och annat smått när golvet torkar. Innan jag hänger in kläderna igen brukar jag droppa på lite lavendelolja och köra på golvet.

Det doftar gott i flera dagar.

Ibland låter jag kläderna hänga ute hela dagen på balkongen, det var en rutin jag hade på min första sommarsemesterdag. Numera åker jag ju upp till min stuga och jag städar när det faller på.

Nu i vår vill jag ha ett par snygga sneakers. Något annat behöver jag inte. Det är skönt. I de två stora vita boxarna högst upp på hyllan finns det som är rena sommarkläder, det blir nytt nästan var gång jag plockar upp dem.

Kärlek!

Klädkammarstädning

stadning

Jag städar min klädkammare i Bromölla.

Och jag tänker att jag borde göra precis som jag önskar mest i stugan, för här i Bromölla är varje rum exakt som jag tänkt och även om det kostat lite så har jag valt det jag önskar och jag ångrar inget alls.

Klädkammaren är tom.

Vinterkläderna blir allt mindre till antalet och de ryms i två vita kartonger. ”Men…ja visst”, har jag tänkt flera gånger när jag packat upp mina sommarklänningar. Betydligt mer färggranna än vinterkläderna och dubbelt så många.

Välkommen 1:sta maj!

Kärlek!

Sortera

blandat

Jag visste det redan i höstas.

Att en av mina favoritklänningar skulle åka i soporna. Den är inte gammal, men även om jag tvättat den enligt konstens alla regler har den förlorat all sin svärta. Den ser urtvättad och gammal ut. Jag borde gått tillbaka efter första tvätten och klagat, men ibland får jag inte tummen ur.

Jag har kastat två halsdukar som jag inte använt de senaste åren.

Fast jag behåller en del. De två små väskor som jag gillar men trots det inte använt de senaste tio åren. Suck. Två par handskar hittade jag också, helt oanvända. Fina som snus. De svarta har en liten rosett högst upp, de röda har lite högra ”skaft”. Om det är någon som vill ha är det bara att maila mig och jag skickar dem med ett vanligt porto. Själv har jag stora händer och de här handskarna är i storlek medium – ja, jag vet men jag har också lärt mig mycket under resans gång.

Nu ska jag fortsätta med klädkammaren.

När den är klar har jag tvättstugan och jag ska stryka lite av vinterkläderna.

Kärlek!

Oplanerat

001

Sömnen är inget vidare.

Jag sov lite till och från fram till 13, sedan gav jag upp. Inte vet jag hur det gick till, men helt plötsligt fick jag ett ryck och nu har jag tömt klädkammaren för att städa till höst-vinter-säsongen. När jag plockade undan sommarkläderna insåg jag att det finns fortfarande kläder och väskor som jag inte använder.

Märkligt.

Jag har ju sorterat bort i omgångar under åren och nu när jag har stugan är klädinköpen begränsade. Trots det fanns det två klänningar och en tunika som jag inte använt på hela sommaren. Den ena klänningen har åkt i tyglådan, kanske jag kan sy något nytt av den? Den andra åker ner och kanske jag behåller när det är dags att plocka upp sommarkläderna nästa år?

Ibland är det lättare att låta det ligga i en låda för att sedan sortera bort.

Nu torkar golvet och jag ska våttorka en gång till. Jag gläntade på de två lådor där jag har vinterkläderna och jag såg mockajackan, den jag köpte för dyra pengar för några år sedan och sedan inte har använt mer än ett fåtal gånger. Suck. Dumheter. Var gång jag ser den tänker jag på att jag hade pengar halvvägs till min dröm-duffel när jag liksom släppte taget och i impuls på ett säljparty köpte jackan. Lärorikt om inget annat.

Sedan skymtade jag en urtvättad kofta och min svarta klänning.

Jag undrar om det finns mycket mer i de där lådorna? Tur att jag köpta tyg i går för att sy mig två nya klänningar.

Kärlek!

Klart

klanning

sommar

Ja, så var det klart.

Mina sommarkläder är ljusa och ganska färgrika, medan vinterkläderna är svarta nästan helt och hållet. Jag har sorterat bort flera scarfs, ett fint linne, en blus som är superfin men som inte passar mig i färg samt lite annat smått och gott. En del åker i soporna medan annat följer med till Småland. Jag har ju bland annat en fin liten vintervit jacka med spets, en älskling som jag aldrig använt – kanske Sara gillar den.

Jag funderar också på att göra om min äppelklänning.

Den är så mycket jag och jag vill verkligen ha halslinningen korrekt. Jag ska se om jag orkar sprätta senare i kväll. Nu väntar mat, i tvättstugan snurrar maskinerna och jag har en bra bok i soffan. I morgon blir det också full fart med elektriker och redovisning. Det senaste beror på att jag är internrevisor i bostadsrättföreningen, på några dagar ska jag gå igenom det som bokförts. Är det någon som exakt vet uppgiften för en internrevisor, i så fall få ni gärna maila mig eller kommenterar – jag har försökt få fram en sorts arbetsbeskrivning men ingen tycks veta fullt ut.

Nu till boken, maten och livet.

Kärlek!

PS Ny randig klänning, lilla jackan i rosa har några år på nacken och väskan är tio år gammal. Jag har ju den där kroken för att hänga upp något som inspirerar mig. En av boxarna där vinterkläderna ska ner står på golvet och väntar på rena klänningar. Jag skulle behöva ett par fina sandaler.

Idag är det dags

dagen

Senare än någonsin.

Idag är det dags för att packa ner mörka klänningar och fram med det som är ljust och somrigt. I de två stora kartongerna på översta hyllan har jag det som jag använder. Det är inte riktigt sant för jag har en rosa kofta, en tunn svart kofta och två nysydda klänningar som redan hänger på min klädstång – men i det stora hela är det så här.

Om du är det allra minsta sugen på att minska ner innehållet i din garderob.

Ja, gör som jag. Sortera bort och se det som du verkligen använder. Jag har inte mycket att ha på mig, men det jag har är användbart och jag kan kombinera en hel del. Det räcker så fint för mig. När jag läser en del bloggar som handlar om kläder, både stora och små, funderar jag på om andra människor inte blir nervösa av att ha massor av kläder? När använder de plaggen? Hur orkar de tvätta, stryka och ta hand om hur kul de momenten än är?

Jaja…

Nu är det dags, boxarna ska ner!

Igång

Att sälja

En tom klädkammare

I hallen just nu

Jag har tömt klädkammaren.

Den är tom, men i hallen är det rörigt. Jag har gått igenom lådorna där jag så fint lagt ner små väskor, handskar och skärp. Det åkte ner fyra skärp i soporna för de var trasiga och några hamnade i ”att sälja”-högen medan två små flätade blev sparade. Jag använder inte skärp och jag skulle nog kunna göra mig av med de där två återstående också – men ibland måste jag ta det lugnt. Två par så gott som oanvända finskor från Ecco åkte också i samma hög. Precis som två fina skinnhandskar som jag aldrig använt. de har legat där i några år…

Nu pausar jag.

Och funderar på den stora bruna skinnväskan (nedersta bilden) som jag heller inte använder (men har gjort) och som jag inte vill sälja eller ge bort. Den får helt enkelt stanna kvar. Tre små väskor, så små att bara en liten plånbok, nycklar och telefon med nöd och näppe går ner har jag plockat fram medan några hamnade i att-sälja-högen.

Hur är det möjligt?

Att jag ens har något kvar? Ska jag då inte alls köpa något nytt? Jodå. Jag har ett och annat önskemål, men det funderar jag på mycket längre innan jag gör slag i saken.

Nu ska jag vidare.

Kärlek!

Lycklig

Min klädkammare

Ja, jag är lycklig.

Och lite rädd för att skriva det. Nu tror säkert många att det har med Janne att göra – jo, det har det. Delvis. Jag har ju de senaste åren alltid varit lycklig och tacksam för det. Jag har ju mitt liv, mitt egna liv, jag har en egen driv och det har inte alls med Janne att göra. Däremot har jag – tyvärr – redan nu upptäckt att jag liksom rättar in mig i ledet för att passa honom bättre. Så ska det inte vara.

Självklart kan jag tänka mig att ändra på saker för hans skull.

Men i det stora hela vill jag vara mig själv, det är inte lyckligt för någon om jag ändrar mig för att han ska tycka jag är bra. Äh…jag hoppas jag har lärt mig ordentligt. Hur som haver är jag lycklig och det är jag i mig själv. Det beror på olika saker som att jag bor fint här i Bromölla, att jag har ett bra jobb och kollegor som är rar och fina, att jag har en ordnad ekonomi, att jag har städat åt mina föräldrar och t.ex att min klädkammare är nystädad och fin.

Kläder…

Ja, de är inte så många. Jag har fyra klänningar, två kjolar och sex koftor av olika slag och storlekar. Med några toppar och några skor och ett par stövlar blir det många fina kombinationer. Med andra ord så ser ni på bilden det jag har i klädväg förutom en byrålåda med underkläder.

Jag gillar att få kläder men sådant som både passar och som jag gillar.

När jag städade i söndags kastade jag faktiskt en kjol och en kofta, båda satt bra på mig men jag trivdes inte – jag har inte använt de två plaggen på flera år. Alltså är det bara att sortera bort för att slippa se felköpen.

Nu är jag på jobbet.

I eftermiddag ska jag hämta fem anslagstavlor som jag tar med mig till Bodafors. Två ska monteras ner och sättas ihop till att ha som baksida till guldramen jag köpte. Janne har lovat att hjälpa mig. I morgon ska jag förtidsrösta, packa, lämna till återvinningen och hämta böcker jag har beställt på bibblan. I går läste jag ut ”Björndansen”, en riktig tegelsten och med det där obehaget från början att ”det kommer att gå åt skogen”.

Ja..ungefär så!

Kärlek!

En regnig söndag

Klädkammarstädning

Jag hade tur.

Efter en cykeltur till Ripps (som var stängt) och vidare till auktionshallen för att sedan handla på Ica kom jag lagom hem innan det började regna. Det har regnat sedan dess. Klockan är inte ens sex och det är grått på ett sätt att jag har tänt mina smålampor.

Fast det är fint det också.

Jag har börjat städa min klädkammare. Numera går mina sommarkläder ner i en stor papplåda (den på golvet), men jag får erkänna att några väskor hamnar i en annan låda. Vinter- och höstkläderna ligger i köket för översyn och jag har kasserat två långärmade toppar som jag inte trivs i, en kjol med kofta som jag aldrig använder och ett och annat som var trasigt.

Jag gillar att ha få kläder.

Men att alla som ingår i ”få kläder” är något jag använder. Bland annat plockade jag upp en mockajacka som jag köpte för pengar jag höll på att spara till en duffel. Suck. Där lärde jag mig. Det var sura pengar. Jackan har jag dessutom sällan använt. Den var dyr så jag kastar den inte och jag tycker den är fin – men den passar inte till något jag har i min garderob.

Den får vara kvar. Ett litet tag till.

Jag ringde Janne idag. Andra gången på en vecka. Jag gillar ju inte att prata i telefon, i alla fall sällan. Det blir opersonligt och med Janne känner jag mig lite ledsen var gång jag lagt på luren. Det fungerar bättre med mail och sms för min del. Tur att han skriver otroligt fina små meddelande till mig på telefonen. Han är stabil den mannen.

Nu vidare i klädkammaren.

Hu…första september i morgon. Den här sommaren gick fort.

Kärlek!

PS Nej, hyllorna sviktar inte, det är en fotoeffekt som jag aldrig rår på.

Klädkammarstädning

Sommar

Jag städar min klädkammare.

Det var här jag började lägga golv tidigt i höstas, nya tapeter och sedan precis så jag ville ha det. När jag har fått det som jag vill är jag nöjd, det är sällan jag vill ändra på sådant och därför blir det billigast i längden. Mina svarta vinterkläder är rätt slitna, jag har ju sorterat och har inte mycket, men det jag har använder jag flitigt.

Det känns bra.

Inte att det är lite urtvättat och nött utan att jag använder det jag har. Nu ska sommarkläderna upp och jag funderar på vilka överraskningar det kommer att ge mig. Jag minns klänningar, koftor, den vita kavajen, den rosa jackan…men det finns säkert en del plagg som jag kommer att säga ”åh…ja, visst ja” när jag packar upp.

Kärlek!