Jag under 2011 – min märkliga stil

Eva 5 januari 2011

 

Jag hade inga bilder på kläderna i januari – men jag vet att jag kände mig fin i den här frissan. ”Tycker du inte att jag klär i den frissan”, frågade jag en kvinnlig kollega – nu i efterhand insåg jag att hon inte alls tyckte det. Ni vet när det blir tyst en stund och sedan kommer personen i fråga med en undanglidande mening. Jaja…jag tycker ändå att jag passar bra i det korta. Tvåfärgad fjäril

 

I februari finns inte heller några bilder på klädval, men jag har tydligen tyckt att en gammal bild passade bra.

 

Snäckskal

 

I mars är det lika snålt med klädbilder, men jag minns att jag gillade den här bilden. Nu är jag inte lika förtjust i den.

lila

 

Ingen kan säga att jag inte bjuder på mig själv. Den här kjolen kom från In Wear eller Benetton, den var fodrad och i fin kvalité, jag minns att den kändes rejäl på något sätt. Tyvärr för kort och jag hade den nere på höften och det gjorde att de där veckan inte blev snygga. Jag har inte den kvar och jag kan inse att jag köper kläder som är fina och som jag verkligen gillar – men det är inte alltid de passar min kropp.

Pelagonieblad

 

I maj hade jag det här rosa från Gudrun Sjödén, jackan kom från Almia. Jackan har jag kvar men det andra har jag tvättat sönder. Känner mig nog bäst i lösa och bekväma kläder och gärna med byxor plus överdel.

Jag hoppar iväg till jobbet

 

I juni hoppade jag högt. Detta kommer också från Gudrun och jag har det kvar. Jackan har jag lagat åtskilliga gånger. Skorna är från Ecco och tjänar mig fortfarande.

Svart klänning från Gudrun Sjödén

 

Den här klänningen är från Gudrun. Nu i efterhand kan jag se att den är superfin, jag gillar verkligen mönstret – men hur skulle jag bära upp den? Alltså, vad fin den är men inte på mig.

Jag inviger min trumma

 

Ja…här är min älskade anorack. Jag ville bara påminna mig att jag byggde min shamantrumma under 2011 och här inviger jag den. Ute i skogen nära mitt föräldrahem.

Söndag

 

Klänningen har jag kvar. Vid och fin, köpt på rea hos Gudrun. Det var många kläder därifrån på den tiden. Det var i augusti 2011

 

 

Eva 7 oktober 2011

 

Sedan kom oktober och jag valde svart. Jag hade en fin tunn tröja med tryck, jag undrar var den tog vägen.

Måndag

 

I november hade jag en kjol som jag tycker ser fin ut. Mockajackan har jag kvar och likaså sjalen, väskan var i mocka och fick fula fläckar och är kastad (jag blir alltid så irriterad när något får fula fläckar som inte går väg). Var kjolen tog vägen minns jag inte. Stövlarna älskade jag! Fast de tog slut trots mycket kärlek och skokräm.

God Jul

 

December 2011. Jag älskade den där klänningen. Verkligen! Vilket sving det var i den, men allt för kort och därför gick den bort.

Med de där tillbakablickarna vill jag visa mig själv på onödiga köp, på att jag måste tänka till lite mer. Jag är ingen modemänniska men jag kan bättre.

Jag under 2010 och min märkliga stil

Diplomet

Januari 2010 blev jag diplomerad massageterapeut. Inga bilder på mig och min stil.

GardinerFebruari 2010 tog jag den här bilden. Inte en enda som visar min obefintliga stil. Jag hade målat köket och färgen är kvar, jag älskar den där ljusa gula färgen. Gardinerna har jag skänkt bort och golvet är numera ett mörkt ekgolv (en dyr läxa).

 

Inför promenad 15 mars 2010

 

Mars 2012 hade jag min älskade anorack och den har jag fortfarande kvar, redan på bilden var den tjugo år gammal. Min gamla fotoväska – var tog den vägen?

 

Filip Lindgren, Eva Persson & Mia Fröjd-Persson

April 2012 hade jag och älsklings-Filip en uppläsningskväll på bibblan. Det var välbesökt. Då hade jag avslutat skrivarkollektivet, jag hade inga skrivarkurser längre och jag tror att jag börjat fundera på att avveckla mitt företag.

 

 

 

Vita byxor och lila tunika

 

Maj 2010 fortsatte jag att ta bilder på min klädstil. Mycket korta byxor och tunikor.

 

Somrigt 13 juni 2010

Juni 2012 hade jag den här kombinationen. Jag gillar alla mina kläder som jag hade då, men jag har aldrig varit bra på att sätta ihop och få en bra stil. Det märks tydligt nu när jag tittar tillbaka i arkivet.

 

En skrynklig klänning

Juli 2010 och jag hade klänning och sandaler. Jag tror att det här är vad jag passar i. Något enkelt och inte att blanda in för mycket – varken färg eller persedlar.

 

Eva i en blommig morgonrock och rutiga pyjamasbyxor 11 augusti 2010

Augusti 2010 hade jag avslutat min massagepraktik och var fri som fågeln. Jag hade köpt två skrivbord som skulle stå tillsammans mot fönstret i det där lilla märkliga rummet som är fem meter långt och ungefär två meter brett. Tyvärr hade jag mätt fel och även om jag skruvade bort golvlisten fick jag inte dem på plats. De är kvar och jag har dem mitt emot varandra och det fungerar också bra. Vad jag har på mig har jag ingen aning om. Minns inte alls. Det kan vara en morgonrock. Haha!

Rosa en söndag i september på väg till jobbet

September 2010 – hur tänkte jag här? Ni får gärna skratta för det gör jag. Jaja…det finns inga ord.

Eva skakar loss

Oktober 2010 och jag dansar loss. Om inget annat har jag varit lycklig och är fortfarande.

Page

November 2010 hittar jag inga bilder på hur jag var klädd, men jag såg ut så här och det tycker jag är fint. Faktiskt.

 

Evas nya kläder

 

December 2010 köpte jag den här koftan från Gudrun Sjöden och som jag älskade den. Tyvärr lyckades jag centrifugera den och därmed var det ett minne blott.

Jag tittar tillbaka i mitt arkiv och det är nyttigt. Slöseriet är stort och jag kan bara konstatera att jag har fina plagg men kan inte sätta ihop dem.


 

 

Jag under 2009

Klänning

I januari 2009 hade jag den här klänningen. Undra varför jag aldrig använde den. Ibland förstår jag inte på mig själv.

Sommarklänning nummer 2, 2009

I mars 2009 drömde jag nog om sommaren.

Eva 28 april

I april 2009 – var tog den här kjolen vägen? Skorna har jag gett bort eller skänkt, jag minns inte riktigt. Jag tyckte de var fina, de kom från Ecco, men de passade inte mina fötter. Nu köper jag inte mycket kläder, men felköp måste jag försöka undvika – bäst genom att inte köpa alls.

Eva 19 maj

I maj 2009 hade jag det här från Gudrun Sjöden, jag hade förstås fler kläder än så. Skorna har jag kvar, väskan och resten – ja, jag minns inte. Oj vilket slöseri, jag får nästan ont i magen att titta bakåt.

 

Eva i juni 09

I juni 2009 – jag var rätt fin här tycker jag. Gillar mitt korta hår.

 

KodI juli 2009 – den här kjolen köpte jag på Tradera och jag har den kvar. Skorna har jag också kvar.

 

 

blusenI augusti 2009. Jag ser att jag trivs i de här kläderna. Jag gillar enkelt.

 

Poncho

I september 2009 – jag hade jeans! Ponchon köpte jag på Madeira – tror jag.

 

Eva 7 oktober

I oktober 2009 köpte jag kläder från Gudrun Sjöden – jag skickade tillbaka både klänning och byxor. Ponchon älskade jag men den passade inte mig – inte då i alla fall. Hatten var fin men alldeles för liten för mitt stora huvud. Jag har alltså inte kvar något alls av det på bilderna ovan. Suck. Vilket slöseri!

 

Fredag 27 november 2009

I november 2009 – den lila kjolen hade jag länge, i så många år att den till sist var utsligen, Kavajen minns jag inte. Skorna har jag kvar.

Kan man kombinera svart och brunt?

I december 2009 – ja, vad ska jag säga. Jag älskade de där knickers-byxorna. Dock fick jag inte ihop det med resten av mina kläder. Skorna har jag kvar men kan inte använda dem (de?) för fötterna svullnar.

 

Att titta tillbaka är lärorikt. Visst har jag haft fina kläder, men problemet för mig är att de inte passar tillsammans och att jag sällan får det att se snyggt ut.

Nu ska jag jobba ett nattpass.

 

 

Felköp

Felköp

Förr gjorde jag många felköp.

Numera köper jag inte mycket kläder och när jag gör det är det oftast nogrant genomtänkt. Fast det har blivit ett felköp under 2012, en kavaj som jag tycker är jättefin men som inte sitter bra på mig. Igår städade jag klädkammaren, utan anledning – mest bara för att jag gillar att torka av med en fuktig trasa som jag har stänkt några droppar lavendel på.

Jag har bra koll på mina kläder och skor.

Ibland, när jag har något som jag inte vill kasta men heller inte får ihop med något annat, stopper jag ner det klädesplagget (aldrig skor numera) i en av mina lådor och så får det ligga där en eller två säsonger och sedan känns det lättare att ge bort.

Min klänning med swing i är en sådan.

Precis som kavajen gillar jag klänningen men den är på tok för kort. Jag har haft den på jobbet och jag kan tänka mig att det snackats en del bakom min rygg. Men hellre som jag med olika kombinationer – en del mindre lyckade – än att inte våga alls.

Klänningen har jag haft svårt att skiljas från.

Men den ligger nu tillsammans med kavjen för vidare transport till en av mina vänner, passar det inte henne så frågar hon några av sina systrar eller döttrar och vill ingen ha det så lämnar hon det vidare till seconhand. Det känns lättare för mig på det sättet. En av hennes döttrar sa över Facebook en gång ”jag svassar omkring med din väska”. Roligt.

På tal om skoj.

Jag har ju som mål att betala mitt bostadslån till nyår. Det har jag skrivit ner och även delmål som att jag ska betala 60 % i maj när lånet ska skrivas om. Irriterande så räknade jag igen och nu när räntan är 3,09 på SEB så betalar jag mer än 600 kronor i månaden än vad jag hade behövt om jag inte bundit räntan då för snart fem år sedan. 600 i månaden i tolv månader – ja, ni kan ju räkna själva. I och för sig har det fört något gott med sig, jag har lärt mig en läxa och kommer aldrig (såvida inget drastiskt händer) att välja bunden ränta. Nej, inte ens nu när de säger att det är ett av få lägen där det kan vara givande.

Jag tror nämligen att den låga räntan kommer att stanna i några år.

Fast nu ska jag läsa någon av de böcker jag har varit och lånat, sedan blir det tortelini och en skön kväll hemma.

Kärlek!

Datorn

Min dator startar inte.

Så kan det gå när man köper billigt. Hoppas nu att mikron till Sara och Oskar är bättre. Nu skriver jag från mobilen och det är inte lätt.

I morgon jobbar jag och förhoppningsvis finns det någon startskiva där.

Under tiden kommer bilder på min märkliga sidenblus, idag är jag oftast mer förnuftig och gör inte köp om jag inte vet att det passar till något. Skorna hör inte ihop med bjuden, de köpte jag för några år sedan och har aldrig använt. Det kommer ett inlägg om dem längre fram.