Till min önskelista

Bord Kragsta

I samma andetag som jag skriver om secondhand.

Ja, då nämner jag att jag vill ha ett nytt bord. Faktum är att detta bord är lösningen på vardagsrummet i stugan. Jag får extra i lön den här månaden på grund av övertid, men i samma sekund inser jag att mina regler gäller fortfarande. Spara 10 % av standardlönen och 50 % av det jag tjänar extra. Den andra delen av extrapengarna kommer att gå till symaskinsköp. Om jag gör avbräck från mina egna regler är det lätt att fortsätta med att shoppa loss.

Bordet blir mitt förr eller senare i alla fall.

Kärlek!

PS Bordet Kragsta från Ikea.

Nästa inköp

Cappuccinokopp från PIP Studia

Cappuccinokopp från Zoegas

Ibland tappar jag greppet.

Jag rusar iväg med stugan när det inte alls var tänkt på det sättet. Fast jag lugnar ner mig ganska fort och nu är jag t.ex på banan igen och känner lusten till att göra som jag tänkt. Ja…ta det lugnt, njuta och låta idéerna komma allt eftersom. Dricka kaffe, gräva i trädgården, laga mat och så riva ner lite tapeter här och där.

Den som har läst min blogg länge.

Ja, den personen vet hur mycket jag njuter av mitt kaffe och det är en av de lyxiga sakerna jag valt i mitt liv. I stugan har jag både en mokkabryggare och kaffekvarn. Det var något av det första jag köpte. Fast jag får inte till mjölken riktigt, jag älskar cappuccino och till det krävs skummad mjölk. Nästa månad har jag därför bestämt mig för att köpa en mjölkskummare, samma som jag har hemma, och till det fyra stycken riktiga cappuccinokoppar. Yihooo! Jag är glad av bara tanken.

Så…nästa månade blir det kaffe, riva tapeter, trädgård och ett nytt litet barnbarn.

De två kopparna jag väljer mellan är Zoegas och de från PIP Studio.

Kärlek!

 

PS Update – det finns bara en kopp kvar i lager av den röda från PIP Studio. Fast den finns på andra ställen – tursamt nog.

Pennställ från Ferm Living

Pennhållare från Ferm Living När jag ändå är igång.

Trots ett mycket fint pennställ som jag fått från en vän önskar jag mig det här från Ferm Living. Fast jag kommer inte att köpa det, varför skulle jag när redan har ett fint. Men det står på min önskelista. Trots allt.

Jag kommer att ha ett gästrum.

Där skulle jag kunna ha ett litet skrivbord och då frigörs plats på mitt eget skrivbord. Fast det här pennstället, som inte ens är i koppar utan bara är färgat så, ligger långt ner på min önskelista.

Kärlek!

Mer till önskelistan

Lykta från Ikea

Den här lyktan skulle passa bra.

Till min stuga med blekrosa, brunt och vitt i vardagsrummet. Den heter Gottgöra och finns i rosa med höjden 26 centimeter och i vitt (48 centimeter).

Jag älskar Ikea.

De gör det möjligt även för vanliga jobbare att kunna förgylla sitt hem. Fast…ibland kan jag känna att det är ett jäkla konsumerande.

Kärlek!

Vill verkligen ha

Ljusne lampa

Trots att min skrivbordslampa är fin.

Det är en Ranarp från Ikea, vill jag ha Ljusne lampa som finns på Svenssons i Lammhult. Dessutom till rabatterat pris.

Om jag vore en känd bloggare.

Ja, då skulle antagligen någon som tillverkar lampan skickat den till mig. Nu har jag några hundra läsare om dagen och det räcker inte långt för att få gratis grejor.

Ranarp-lampan är fin, jag tycker verkligen om den, men det var inte den jag ville ha. Hur många gånger har jag inte skrivit här på bloggen att jag aldrig ångrat när jag köpt det jag velat ha även om jag har fått leva på ris och spagetti resten av månaden, men att jag ofta ångrat köp som varit ”istället-för” eftersom tillgången på pengar inte varit obegränsad.

Jaja… det blir nog bra.

Och Ljusne? Framöver kommer jag att beställa den. Var så säker. Och i skenet från den lampan ska jag skriva den stora romanen. Jag har redan en idé om vad den ska handla om.

Kärlek!