Först

digitalis

När jag först flyttade hit tänkte jag att det inte fanns några fina små vägar att cykla på.

Fast det är fel, jag har hittat två stycken rundor som jag verkligen gillar och i morgon ska jag se om en liten stig som finns på kartan även finns i verkligheten. ”Det tror jag inte”, sa Oskar, fast numera vet jag hur jägare gör – de kör runt i bil och då kan de omöjligt veta om en stig faktiskt tar en dit kartan visar. Idag tog jag en sväng till Vare (via Handelsvägen för att slippa järnvägsbron, bara en sådan sak) och genom skogen till Ulvstorp och sedan hem igen.

Nåja.

Nu kaffe på altanen. Milde tid så bra jag mår. Håret är ett enda trassel, men jag ska brygga mig lite kaffe och efter det röja i mitt extrarum. Ute blåser det och det är sol och moln om vartannat, perfekt väder för att torka tvätt i. Livet är så tacksamt.

Kärlek!

Äntligen!

rundtur

Jag köpte min cykel här i Småland redan första sommaren.

Det var tidigt på våren. Därefter kom Janne in i mitt liv och han har bil och – ja, det har inte blivit många cykelturer. Fast nu hoppas jag att jag har kommit igång. Jag och Lady har trampat långsamt på en grusväg, en och samma runda i några dagar. I går plockade jag fram kartan och nu på förmiddagen ska vi ta en ny tur på nya vägar.

I alla fall om det är uppehåll.

Just nu ser det ut som om det finns chans till regn, men mulet är också ok. I eftermiddag ska jag ta en tur in till Nässjö för att kolla in en pläd. Av mamma fick jag för många år sedan en brun pläd i ull, den bet Krut itu. Nu har jag sett en på Gretas i Nässjö, den har kostat 630 men var nedsatt med 30 % och jag kanske passar på. Pläden som gick hädan kom från Frösö-pläd och den har jag inte råd med.

Nåja.

Först fotbad, sedan torka golvet och efter det blir det en cykeltur.

Kärlek!

Glad midsommar

litensmaland

Vi tog en cykeltur idag.

Först frukost hemma hos mig och sedan en tur till Haraldstorp. På vägen hem cyklade vi småvägar och då bland annat över Toftaån, där satt vi och filosoferade en stund. Här strålar solen och det är 25 grader varmt, blå himmel och små söta moln. Det kan inte bli bättre med tanke på att det är min första lediga midsommar på 19 år.

Kärlek!

Ledigt

ladychm

Idag tog jag och Lady ledigt när Oskar hämtat Helmer.

Jag stoppade ner kameran i väskan, tog med mig vatten och vattenskål (till Lady) och cyklade i långsam takt till Uddeberg. Sotaren som var här i måndags sa att han brukar köra dit när han är i trakten, där brukar han äta sin medhavda lunch. Eftersom jag inte riktigt har koll på vägar och annat tog jag tacksamt emot tipset.

Vi var där idag.

Fast det var inte mycket att hurra för och jag hoppas jag hittar någon egen plats som jag kommer att älska. Nåja. När jag trampade fram de sista meterna till stugan började det åska. Jag är inte rädd för åska och blixtrar, istället tycker jag de tär mysigt. Strax ska jag in i duschen för i kväll har Janne bjudit mig på mat, han frågar i regel var gång han äter med sina barn (i alla fall sedan jag sa att det var ledsamt att han alltid var bjuden hit när jag hade Sara och Oskar på mat, men jag aldrig blev bjuden när hans barn var där). Det svåra med förhållanden när man är vuxen är nog barnen i alla fall.

För om Sara och Oskar inte skulle tycka om Janne skulle jag inte kunna flytta ihop med honom.

I teorin har de inget att säga till om, men i praktiken är det för mig oerhört viktigt att de drar jämt. Nu en stunds avkoppling innan duschen.

Kärlek!

I går

emån

Veckans bästa hände i går.

Jag tog min rosa cykel och trampade till Irma och Sotaren, det är Jannes mamma och hennes sambo. Antagligen hade jag blivit tokig av att gå här hemma och se altanbygget och känna hur lite jag orkade. Alltså, lite som att långsamt bli knäpp i huvudet utan att märka det själv.

Det är skönt att altanbygget blir klart antagligen i början på min semester.

Sedan ska jag njuta. Läsa till exempel, det har nog aldrig hänt att jag inte har läst på mer än en vecka. Jag kan umgås med barnbarnen och ha kul istället för att känna att det där bygget ligger över mina axlar.

Turen var fin.

Över Emån som rinner genom Bodafors och mynnar ut i Kalmarsund om jag inte har fel för mig. Dessutom fick jag tips om kantspade att använda i trädgården, Irma och Sotaren ska köpa en till mig på Biltema. Underbara människor.

Nu ska jag dricka kaffe och sedan ut och bära brädor.

Kärlek!

Dag 20 av 45 – semester 2015

Cykeltur

Dagen i dag.

Söndag. Jag har kantat landet, räfsat gräsmattan och gjort Tacco-paj som blev stark. Vi åt i solen på altanen. Janne har fixat till min garagedörr med pop-nitar och han har gjutit fundament till min torkvinda.

Vi är verkligen effektiva tillsammans.

Nu i kväll tog vi en cykeltur på en dryg timme. Jag föredrar tusen gånger om att cykla mot att åka runt i en bil. På något sätt orienterar jag mig bättre.

Nu blir det kantarell-mackor.

Vi såg ett blåbärsställe som vi ska trampa till i morgonkväll. Fast det blir då.

Kärlek!

Igår

Cyklar

Igår var det full fart.

Jag tänkte att det skulle vara skönt att sitta och äta med Janne i lugn och ro, och visst var det så – förutom att jag var trött. Det blev en brasa men tidigt i säng och jag har sovit gott fyra nätter i rad. Inte illa.

Innan mat och brasa.

Ja, då var vi och köpte en ny cykel till Janne. Han cyklar mycket, precis som jag, men har en gammal cykel han har ärvt efter sin far. Nu var det dags för en ny. Vi såg en fin som matchade min rosa i både färg och stil, men förnuftet fick råda eftersom den var för liten för Jannes långa gestalt.

Istället blev det en grå Crescent med åtta växlar. Jag köpte en cykelhjälm i rosa och vitt. I gårkväll trampade vi ut på en kort tur med varsin hund i koppel till Eko-muséet där vi gick en slinga. Bland annat landade vi utanför Jannes brors hus och blev bjudna på öl.

Ja, livet är fantastiskt.

Nu är jag ensam en stund och passar på att uppdatera medan golven torkar. Med två hundar i huset behövs dammsugaren användas varje dag. Snart kommer Sara och Lämnar Helmer, de ska slakta lite kycklingar och behövde ha barnvakt i några timmar. Jag och Janne tänkte cykla till Grimstorp där en före detta Missions-kyrka är en loppis numera. Jag har ju både barnsadel och hjälm till den lille.

Fast nu måste jag diska, sortera tvätt och hämta andan.

Kärlek!

PS Söndagsteken puttrar på spisen och jag tänker att jag är priviligerad som har allt detta från söndagssteg som puttrar till en cykel i garaget, mat för dagen, friska barnbarn, ett jobb och en fantastisk man vid min sida.

Fina dagar

Cykeltur Bodafors 4 augusti

Måndag och Janne har har slut på semestern.

Jag har varit ensam hela dagen, inget barn och barnbarn på besök heller. Det blev massor gjort! Rensat ogräs, planterat, vattnat, klippt gräs, kört med vertikalskäraren där vi ska spela kubb, tagit bort ogräs från uppfarten till garaget och sedan räfsat den singel som finns där (mycket litet, jag ska köpa ny). Sedan hann jag plasta in Walles rum för att måla taket innan jag lagade mat.

Janne dök upp.

Efter att vi ätit cyklade vi en runda i det fina vädret. Ett fantastiskt landskap, en underbar sommarkväll med lätt bris och bästa sällskapet. Trots värmen tände vi en brasa, det är nog mest jag som gillar det, men Janne är med på det hela. Vi läste i jägarboken och han, som är jägare, försökte förklara skillnaden mellan kronhjort och dovhjort.

Nåja, jag har sagt att jag ska ta jägarexamen innan jag flyttar upp.

Innan dess finns massor att göra och tiden att plugga in allt till våren finns inte. Nu ska jag diska och sedan i säng. I morgon ska jag börja med att måla taket i walles rum, fixa en trasig lampa, kapa de delar av häggen som jag sparade och sedan klyva, jag ska fixa tändved…ja, här finns massor av roliga saker att göra och jag älskar det.

Kärlek!

Petersburg

Totem i Småland

I närheten av stugan.

Ja, då finns små ställen som heter Petersburg, Hamburg och liknande. När jag var ute på en cykeltur i fredags trampade jag förbi Tagekullen och efter det kunde jag med nöd och näppe samt stor fantasi ta mig vidare till Lund. Där fans den här totempålen. Vem vågar gå nära det huset? Inte jag i alla fall. Jag längtar tills nästa soliga och lediga dag, då ska jag cykla rätt väg – eller den som jag tänkt från början i alla fall, det vill säga via Ulvstorp, Bockarp och Skaftarp – mycket arp i omgivningen.

Nu vidare till mitt arbete!

Kärlek!