2014

Jag ogillar att sammanfatta ett år, det känns lite träligt och trist. Ändå kan det vara bra för att inför mig själv kunna säga ”du jobbade på rätt bra”.

2014 blev jag mormor för andra gången och jag hade nästan sju veckors ledigt under juli-augusti (möjligt med sparade dagar och lite byte) och jag blev tillsammans med Janne efter tolv år som singel. Självklart kretsade det mesta runt stugan. Det är ju där jag jobbar på, det är där jag har kreativa idéer och det är där jag tillbringar den mesta lediga tiden – men Bromölla är mig kärt och det är här jag har jobbet.

Nå…det blev i alla fall en sorts sammanfattning, inte så mycket i ord som i bilder. Jag är tacksam för 2014, det var ett fint år för mig.

Origami av tidningspapper

Origami

Januari i stugan

Januari: Det hände inte mycket. Jag var i stugan i omgångar och vek mycket origami.

Februari ängel

Nya mattor

Februari: Under 2014 handlade mycket om stugan. Förstås. Fattas bara. Sara krockade med en älg i februari och var millimeter från att inte klara sig, Helmer i magen och Walle i baksätet och Oskar många mil bort på jobb. Det gick bra även om bilen blev skrot. Jag var på Ikea och köpte mattor till vardagsrummet och gardiner också för den delen. Walle var en ängel som hoppade i min säng.

Riva tapeter

Rosa cykel

Mars: Jag köpte en rosa cykel att ha i stugan – åh…förälskad är bara ordet. Jag rev tapeter och det tog en evig tid. Tröttsamt.

Helmer

Ny rabatt

Taket blev vitt

Riva tapeter

Oskar och Helmer

Sätta potatis

April: Jag blev mormor och då sov Walle över hos mig för första gången. Jag rev tapeter, grävde ny rabatt och målade taket som blev vitt igen. Jag och Walle satte potatis.

Gräsklippare

Pukeberg ljusstake

Nya koppar

Skänk

Potatis

Barnen

Ved

Maj: Jag köpte gräsklippare och vertikalskärare. Jag tog en cykeltur med Walle bakpå och Janne bredvid mig. Då var vi fortfarande bekanta, inte ens vänner. Jag köpte nya koppar från POP och jag köpte en fin ljusstake på auktion. Det mesta handlade (och handlar) om stugan. Oskars morbror flyttade från hus till lägenheten och sålde sin ved till mig, Oskar kapade och sedan dumpade de det på min garageuppfart. Den klöv Janne i somras – åtta kubikmeter. Jag eldar var gång jag är i stugan och ändå har jag knappt rört veden. Jag köpte en skänk för 300 kronor, den blev superfin och pryder sin plats.

Skänk

Midsommarafton

Origami

Juni: Jag tillbringade midsommarafton med Janne, vi paddlade. Fortfarande vänner, men jag anade vad han ville – själv ville jag inte och hade svårt att koppla av. Skänken blev långsamt fin och min egen, jag vek origami och snurrade in på geometriska former.

Juli

Leon de Ville

Juli

Jag och Walle

Juli

Juli

Tvätta stugan

Svamp

Kajak

Juli: Jag började min semester redan i mitten på juli och hade nästan sju veckors ledigt. Janne hjälpte mig med sovrummet, han gjorde ett fint hantverk med listerna som jag hade gett upp om. Han hjälpte mig med veden och att rikta upp ytterdörren. Vi paddlade igen och på Lasses födelsedag gav vi oss ut tidigt. Jag lämnade på Jannes rekommendation min mobil hemma, varvid Sara med familj trodde jag var sjuk. Fast…Oskar ringde Janne och sedan ringde Sara Janne och sedan ringde Lasse Janne. Vi? Var var fortfarande bara vänner, men visst började det hetta till. Jag kan fortfarande minnas Lasses födelsedag, inte så mycket för Lasse (förlåt) utanför det som höll på att hända mellan mig och janne. Jag kapade trädet som stod vid västra gaveln och inte var bra för stugan.

Grill

Skänk

Vatten-luft

Skänk

Hund

Fira

Augusti: Efter tolv år som singel blev jag och Janne ett par. Det kändes fint. Jag var lycklig. Han var och är den mest omtänksamma man jag mött. Jag firade min födelsedag med att grilla och umgås. Jag passade Lady ofta och det älskade jag. Skänken blev klar. Jag köpte en stor guldfärgad ram på second-hand – bland annat. Mycket annat också som det lilla vita skåpet, spegeln med silverram och tamburmajoren. Jag investerade i en luft-vattenpump till stugan.

Svamp

sepbalja

September: Jag handlade en hel del på loppis och auktioner samt i seconhand-butiker. Bland annat en fin koppargryta. Jag och Janne plockade mer svamp.

Pall till Walle

Oktoberblomster

Ny symaskin

Måla taket

Pallar

Oktober: Pallar bara ramlade över mig, jag släpade till stugan och målade om. Av olika anledningar (i färgaffären sa det att taket inte skulle gå att måla om, vilket det gjorde) målade jag om taket i sovrummet efter det att jag tapetserat och fixat allt annat. Fast det gick bra, jag tänkte väggarna och golvet med plast. Jag köpte en symaskin till Bromölla och en splitter ny stol till Walle att ha i min stuga.

Hallonland

Hare

Häng

Stolar

Walle dansar

Hjärtan

November: Jag började med att måla stolarna efter det att pallarna var klara. Nästan var gång jag var i stugan hade jag en kväll med Sara, Oskar, barnbarnen och Janne med hundar. Vi eldade i kaminen och mådde bra. Det blev ett hallonland med en blandning mellan dyra köpta hallon och gratis från Jannes granne.

Stolar

Helmer

Walle bakar

Jag och Janne

December: Janne var och hälsade på mig för första gången i Bromölla, vi firade julafton tillsammans ( i alla fall några timmar på kvällen för jag jobbade fram till halvsju), ytterligare två stolar fick färg och jag passade Helmer samt bakade med Walle den veckan jag var i stugan. Jag var med Sara och tittade på när Walle gick i Luciatåget.