Kreativa veckan – 25

linne

Det var äntligen en kreativ vecka.

Om de senaste gått åt skogen fick jag till det, i alla fall lite grann. Linnet blev inte som jag tänkt mig, men jag har lärt mig mycket på vägen och att göra tryck känns superkul. Verkligen!

elefant

fodral2

Mest nöjd är jag med mitt fodral till läsplattan.

Nästa projekt är en tygväska med foder. Jag har börjat i dag – söndag – och jag tror nog att jag inte hinner få den klar för jag ska ju både jobba och åka till stugan. Å andra sidan har jag annat att presentera när jag är där. Tror jag.

Kärlek!

Kreativa veckan – 24 det gick åt skogen

klanning7

Jag flyttade axelsömmen fem centimeter.

Och så skulle jag sy på ärmarna som jag sprätte bort. Sydde och fick sprätta igen. Sy en andra och tredje gång, sedan gav jag upp. Tror jag i alla fall. Det blev skrynkligt och eländigt, absolut inte snyggt. Först tänkte jag kasta klänningen, men jag lägger den åt sidan och så får jag se vad som händer.

Inte mycket kreativt den här veckan.

Kärlek!

Kreativa veckan – 21

lappis

kanske

Den här veckan och veckorna före var det bara lapptäcket som gällde.

Men det blev klart till den 28:nde och vi hann inviga det med en fika i Nässjö stadspark. Det är Monthly makers jag har att tacka för det, det var deras tema ”tyg” som fick mig att äntligen göra det jag drömt om länge – sy ett lapptäcke!

Jag är helt nöjd med det, även om jag måste sy om yttersömmarna för symaskinen havererade.

Kärlek!

Kreativa veckan – 22

gjort

fridajeansjacka

För att jag inte ska racka ner på mig själv.

Och för att jag inte ska tänka ”jag gör inget”, lägger jag upp lite saker jag gjort en tid bakåt. Vecka 22 var jag delvis i stugan och jag lagade docksängen som jag ser fram emot att bädda till en av mina gamla dockor. Jag fixade även jeansjackan. Den är jag ganska stolt över. Första gången jag provade min symaskin (den jag har i stugan) och första gången jag fixade ett tryck (köpte blad på Panduro som jag sedan förde över en bild till och strök på med strykjärnet).

Alltså, jag gör nog en hel del i alla fall!

Kreativa vecka – 23

rosa

docktacke1

Jag tänkte jag skulle göra som Alica Sivert.

Nämligen att skriva ner vad jag har gjort för kreativt i veckan. Det kanske bara blir den här gången, men jag har kommit igång med att skapa och jag tror det är min melodi. Den här veckan har jag sytt klart min klänning, den blev kort och en besvikelse på grund av det. Däremot fick jag tips från både läsare och min mamma, antingen blir det ett linne eller förlänger jag den med en färg som passar till. Loppet är inte kört ännu!

Något annat jag har gjort i veckan.

Ja, det är att sy ett docktäcke i lappteknik och det är nog det enda jag har sytt som jag är helt nöjd med. Vill skicka ett litet tack till Bonita som föreslog färgen till bakgrunden som förstås blev helt perfekt (det är inte första gången hon föreslår något och jag blir helt nöjd).

Förutom det har jag städat min klädkammare som är superduperfin.

Det doftar gott och jag har bara kläder som jag använder. Det mesta går att kombinera. Hur skönt är inte de? Jag har även sytt en snodd till mina pyjamasbyxor, den som jag hade tidigare var för kort och gled liksom in i tunneln.

Det är kreativa veckan nummer 23.

Nästa vecka tänkte jag sy min lapptäckesväska och göra om den för korta klänningen. Spänningen är olidlig.

Kärlek!