Fyra frågor

1) Vad är du färdig med, vad vill du släppa, rensa bort?
2) Vad är du tacksam för?
3) Vad vill du bjuda in i ditt liv?
4) Vad vill du ge?

1) Jag är färdig med att leva snålt och på nästan inget alls. Jag kommer inte att köpa en enda pryl och betala månaden efter. Jag vill släppa min oförmåga att säga nej till att betala andras skulder och räkningar. Jag vill rensa bort min en aning sorgsenhet samt min misstro mot andra.

2) Jag är otroligt tacksam för att mina föräldrar lever och att jag kommit min mamma ännu närmare, jag är tacksam för mitt arbete och för att jag är frisk och därför också kan fatta egna beslut och genomföra dem såvida det hänger på min vilja. Jag är tacksam för min bostad. Jag är tacksam för min drivkraft. Jag är tacksam för att jag lyckades betala Csn under 2010 och därför också är skuldfri (förutom bostadslånet, men det är mycket mindre än värderingen).

3) Jag skulle gärna bjuda in kärleken i mitt liv. Tyvärr, jag är stel som en pinne och den delen av mitt liv har förtvinat sedan tio år tillbaka. Jag bjuder in en man i mitt liv som jag verkligen med hela min själ och hjärta vill kyssa. Om så bara en kyss så är jag nöjd för hela 2011. Låt mig få drömma och bli förälskad igen (jag tappar alltid i vikt när det blir så). Sedan vill jag bjuda in skrattet i mitt liv igen – jag är så jäkla allvarlig.

4) Jag vill ge frivilligt och stort till min dotter. Jag vill ge min tid att lyssna på mamma när hon har behov av att visa missnöje. Jag vill fortsätta att ge till Plan Sverige. Jag vill ge mig själv förmågan att tro på andra människor när de säger något fint till mig och skrämma bort dem eller göra dem förlägna med hemska kommentarer. Jag vill ge till naturen genom att sopsortera ännu bättre.

Jag önskar inför 2011

Jag planerar inte mycket.

Lite om ekonomin, det handlar om att spara men också att festa loss på saker som jag tycker om och att jag inte behöver förklara eller ursäkta mig om jag köper något dyrt.

Helt och hållet att säg nej till allt som dyker upp och om så fort jag får lust att säga tvärtom ska jag be om betänketid, för jag vet att det räcker utmärkt att arbeta heltid.

Absolut inget mer än det.

Sedan önskar jag att jag blir lite gladare, jag tycker det har varit ett allvarligt 2010 med mycket ilska på insidan. Under 2011 vill jag ha in mer skratt, mer fest (vilket betyder fest i min bemärkelse) och mer av de behagliga saker som jag tycker om.

Jag önskar att jag fortsätter med att träna, och att mina envisa fem kilo försvinner innan den 1 juni för då hoppas jag ha sparat ihop till de 10000 som väskan jag vill ha kostar. Är så fallet tar jag tåget till Köpenhamn och hälsar på hos Mulberry.

Förutom det hoppas jag förstås att bara gott händer min familj och mina vänner.

Så önskar jag mig 2011 – ett fridfullt, lyckligt och kärleksfullt år.

Nyårskrönika över 2010

Januari var inte mycket att hurra för, jag arbetade heltid, masserade på deltid, pluggade på deltid och gjorde både praktiska och teoretiska prov i Malmö för att bli godkänd massageterapeut. Trött var bara förnamnet.

I februari målade jag om köket i gult. Tidigare har jag haft en betonggrå färg som jag inte ens var medveten om att jag ogillade. Gult satte fart och värme på köket. Vi firade min mammas 80-årsdag med bland annat kaffe och tårta hos mig, jordgubbstårtans fyllning blev ”rinnig” och misslyckad. Fast jag hade förstås gjort två tårtor och den med jordgubbar smakade i alla fall gott. Jag och Birgitta såg en mycket fin föreställning om Piaf på stärkan i Edenryd.

I mars beställde jag min fina cykel med blomstergirlanger på ramen, den skulle hämtas i maj. Hela släkten for till Småland för at fira Saras 28-årsdag. Jag fick mitt certifkat som massör.

April innebar en uppläsning på biblioteket tillsammans med Filip Lindgren. Jag köpte min mokkabryggare och har inte använt den elektriska bryggaren sedan dess. Jag började med mina promenader där en 7-km-slinga blev favoriten. Jag lämnade över ledarskapet för Skrivarkollektivet.

Under maj gick jag en kurs i Magnified Healing, jag åkte till Ikea med bästavännen M och jag hämtade och betalade min fina cykel. Jag firade Oskar i Småland.

I juni fick jag äntligen ordning på mitt extrarum med hjälp av två vita skrivbord. Jag badade i havet och åkte till Malmö och handlade fina kläder hos Grudrun Sjödén. Det var i juni jag insåg att jag skulle kunna betala hela min Csn-skuld under året och tog mer än 10000-kronor till det från junilönen. Jag hade kunnat åka på semester men att bli skuldfri (frånsett bostadslånet) hägrade. Jag slutade skriva kåserier.

Under juli betalade jag in ännu mer till Csn, jag och mamma hälsade på Oskar och Sara. Jag stängde ner praktiken och köpte fina saker för pengarna som blev över – bland annat ett fint halsband, en agenda i skinn och en mobiltelefon. Jag fixade 20 små album över Saras liv till ett enda stort.

I augusti var jag i Malmö med M, jag var i Köpenhamn med B och jag blev bjuden på en fin dag på Tjärö av Mannen. Jag var hos ett medium för första gången, men hon kunde inte säga mer än det jag redan visste.

I september träffade jag Mannen två gånger, en heldag i Kristianstad och en dag i Malmö. Jag och B var i Sölvesborg för att titta på konst och äta gott.

I oktober betalade jag in det sista till Csn. Äntligen fri! Sedan hände inte mycket mer den månaden utan jag bara väntade på att lönen skulle komma i november. Jag började träna på gymet igen.

November innebar mer slut, jag hoppade av Skrivarkollktivet som jag startade upp 2004. Jag shoppade och tyckte det var fantastiskt att äntligen har pengar på fickan. Det blev lite kläder, en hel del till hemmet och smink! Jag köpte en pulsklocka!

December var en träningsmånad, jag fick ihop tre tillfällen varje vecka. Pulsklockan bidrog till att det blev roligt. Jag jobbade hela julhelgen och det var ok att fira ensam. Klockan tio på julafton kom Sara och Oskar, de hade firat med min bror och skulle sova över hos mig. Jag fick en fin julklapp av dem.

2010 innebar mycket avhopp och slut. Jag slutade med kåserier, jag avslutade mina studier, jag slutade med att massera och stängde ner praktiken och jag slutade i Skrivarkollektivet. Förutom att jag slutade med allt ”extra” kom jag igång med träningen på ett bra sätt. Jag betalade in 73000 till Csn och slapp därmed den skulden. Jag klarade av att nå målet med min buffert.

Det blev med andra ord mycket avslut under 2010 och jag är helt och hållet nöjd. Ett fint och bra år.

November 2010

November var bara en enda lång väntan på att lönen skulle komma, jag hade ju betalat allt till Csn för att få slut på det i oktober.

Lönen kom och jag shoppade en hel del saker till hemmet och garderoben

Jag slutade på Skrivarkollektivet efter mer än sex år

Jag köpte en pulsklockan och träningen fortsatte på ett vettigt sätt

Oktober 2010

1) Efter månaders kämpande betalade jag äntligen det sista till Csn. På tio månader tryckte jag in mer än 73000 kronor. Den 27 oktober var det noll kronors skuld.

2) Jag började träna på gymet igen – att jogga på löpbandet är det som tilltalar mig mest och som jag ska fortsätta med i kombination med styrketräning.

 

September 2010

1) Jag tömde mina krukor där jag samlat mynt under några år, det var 5501 kronor och i sedlar några hundralappar. Först tänkte jag åka ner till Malmö och shoppa hos Gudrun Sjödén, men pengarna gick till Csn under slutbetalningen i oktober.

2) Jag mötte mannen i Malmö där vi fikade på Feed, besökte konsthallen och innan middag såg vi ”Money never sleeps”.

3) Jag och mannen tillbringade en dag i Kristianstad med konst, mat och utställning.

4) Jag och B var i Sölvesborg för att titta på konst och äta gott, mitt första besök hos ”Rickard, en trappa ner”

Augusti 2010

Jag var i Malmö med bästavännen och köpte två klänningar på GS

Jag var i Köpenhamn en heldag med B

Jag blev bjuden till Tjärö av en snygg man

Jag hade en man i sängen för första gången på mycket länge – här talar vi om år…

Jag bjöd på kalas när jag fyllde 54 år (tre rätter och tårta på det)

Jag hade tjej- och tantkväll med Åsa och Lena – härligt

Jag var hos ett medium för första gången i mitt liv

Juli 2010

I juli hände följande

Jag städade och stängde praktiken, helt rätt beslut

Jag köpte ett halsband av Mats Jonasson för en del av pengarna som jag fick över från praktiken

Jag slipade mitt skrivbord och behandlade med bivax.

Jag fixade tjugo album från Saras barndom i ett enda svart och lyxigt.

Jag och mamma hälsade på Sara och Oskar

Jag köpte ny mobil och en fin agenda i skinn för en del av pengarna som blev över från praktiken

Jag betalade in 10244 kronor till Csn för att förhoppningsvis slippa skulden till nyår

 

Juni 2010

Jag köpte skrivborden till mitt lilla rum – äntligen blev det fint

Badade i havet för första gången i år den 28 juni – varmt!

Betalade in 10100 till Csn och skulden minskade till strax under 46000

Jag åkte till Malmö och köpte kläder för första gånge i år – byxor, linne och liten jacka från GS