Jaha…brudar, nu är jag tusen pix fattigare!

evaikl1

evaikla2

Igår var jag på fest.

Fast innan dess tog jag tåget till Kristianstad för att inhandla batikfärg till mitt projekt för Monthly Makers. Suck. Jag har på något sätt fastnat i en fälla, tanken att sy ett linne av ett gammalt lakan som jag köpte för 35 kronor har gått lite överstyr. Batikfärgen var inte billig och att temat är ”återbruk” och sedan handla är liksom tokigt, temat hade säkert en baktanke att ”ta vad du har” eller ”gör om” – inte åka och handla som jag gjorde.

När jag kom hem gick jag en promenad.

Jag har börjat lyssna till ljudböcker när jag är ute och går. Det är en märklig känsla eftersom att lyssna tar mer än den dubbla tiden (än att läsa) för att plöja igenom en bok. Jag har en superbra bok som jag läser och så en i telefonen som jag lyssnar på.

Sedan var det bara att hoppa in i duschen och klä på mig.

I Kristianstad köpte jag ett par vita jeans. Det är min klänning som spökar. Det var majoriteten som tyckte att jag skulle köpa ett par capribyxor, istället för att klippa av den till ett linne. Jag tog mig en funderare och kände att jag hellre ville ha ett par vanliga jeans. Dock förstod jag tydligt att de skulle kavlas upp.

Sagt och gjort.

Jag kavlade upp, drog på mig klänningen och jeansjackan som jag är så glad i. Traskade iväg till David och satt där i någon timme med ett gäng grabbar. Vi åt gott och sedan dök även Anki upp. Vi är två kvinnor på totalt på tre avdelningar. Trist för grabbarna och trist för mig eftersom jag och Anki mycket sällan jobbar ihop. Anki störs nog inte alls av det, men jag gillar verkligen de få dagar vi arbetar tillsammans hon och jag.

Fast grabbsen är helt ok.

Jag satt bredvid Fredrik och han är en av mina favoriter. Det känns lite fel att skriva så för jag gillar nog i stort sett alla killarna på jobbet, men just Fredrik är bra för min ängsliga lilla själ som dyker upp då och då. Det är en ny situation för oss sedan januari och i den finns Fredrik där som en mycket tålmodig ängel och han sa några få ord till mig som fick mig att inse att jag inte är ensam om en situation som är lite brydd för mig.

Sedan traskade jag hem i ett sommarfint Bromölla.

Som jag älskar Bromölla. Min lägenhet här. Mina projekt. Mitt liv här. Jag älskar lugnet som jag har här. Enda oron är mina föräldrar.

Fast nu ska jag duscha och sedan ge mig ut i ett sommarsoligt väder.

Kärlek!

I måndags

troja

I måndags såg jag ut så här.

Söndagen var ledig och jag pysslade i klädkammaren. Jag kan stolt skriva att jag bara har kläder som i det stora passar ihop. Inte mycket (jag mätte klädställningen och den är 75 cm bred) men jag gillar varje plagg och allt passar mig både i själen och på kroppen.

På rean hos Ellos i vintras köpte jag den här tröjan.

Men det blev dyrt i alla fall för jag gillade ett par shorts som inte passade och jag ville byta och så skickade de samma storlek vid leverans nummer tre och sedan ytterligare fel. Då gav jag upp och kostnaden för frakten gick inte på något sätt att få bort trots att jag skrivit tydligt att ”jag vill inte ha storlek X för den har jag redan haft”. Aldrig mer Ellos för mig. De har antagligen ett fint koncept men att ringa dem och förklara att de har skickat shorts i samma storlek och gjort om samma misstag två gånger (alltså varför skulle jag välja att byta till samma storlek!) och bara få ett korkat svar – nej, det är inte min melodi. Tröjan blev alltså rätt dyr i alla fall.

Till den har jag en scarfs som Sara hade när hon var liten.

Och ett par Levis (jag har två par jeans numera och trivs utmärkt i båda) samt ett halsband som jag köpte när jag handlade linneklänningen (den röda som jag försöker göra om). Jag älskar att ha saker som jag liksom bara tar på mig och så funkar det.

Fast nu ska jag ha en kopp kaffe.

Innan jag cyklar till mina föräldrar. Jag har bestämt med mamma att fönsterna ska putsas och en rabatt grävas upp samt ett träd fällas (det är inte stort). Förhoppningsvis tillåter pappa att jag klipper häcken som han muttrat om i något år men inte låtit mig ta tag i.

Kärlek!

Kläder

turkos2

Jodå, det blev en promenad.

Egentligen skulle jag iväg med min mamma på ett litet äventyr, men hon ringde som vanligt numera och ställde in. Det gjorde inget för jag tog en solig promenad istället. Igår fick jag en lust att kolla på bilder sedan jag startade den här webb-sidan och för skoj skull skapade jag ett inlägg om kläder jag har haft och har. Det var inspirerande och därför tog jag en sådan bild i dag.

Så här har ni mig.

I mina Levis-jeans (901 tror jag modellen kallas) och min nya blus från Flash. Jag älskar den. Förstås. Jag älskar alla mina kläder och det är lätt för jag har ju bara det jag använder.

Nu är jag på jobbet, ett nattpass ligger framför mig.

Tursamt att jag gillar mitt jobb nästan jämt.

Kärlek!

Kläder i maj från 2009 till 2015

Eva  maj

Maj 2009 – många år sedan, mycket Gudrun Sjöden och kort hår.

Sommarkläder

Maj 2010 – lite längre hår, fortfarande mycket kläder och en älskad kjol köpt på Tradera. Märket var ”Sisters” eller något sådant. Tror minsann att det företaget har gått i graven?

Mönster av bladen från pelagonier

Maj 2011 – byxor och tunika från Gudrun och den lilla rosa jackan från Almia. Jackan har jag kvar, kläderna från Gudrun gick sönder efter för många tvättar.

Mitt lag

Maj 2012 – vi hade en turnering på jobbet. Min bästa vän Mona och hennes dotter och väninna samt Sonny. Vi kom trea vill jag minnas och jag hade min röda anorak på mig. Den köpte jag för dyra pengar för många år sedan och kommer från Thierra, jag har den fortfarande fast i stugan. Jag älskar den och skulle gärna köpa en likadan om det fanns. Lite trasig men jag älskar den och använder den med kärlek.

Balkongen

Maj 2013 – här hittade jag ingen bild på mig själv, men jag hade då som nu rejäla klädkammar-tömningar för att städa och vädra ordentligt.

Nya klader

Maj 2014 – kjolen från Sisters hänger fortfarande med 2014, skorna kommer från Ecco och är lika fina än i dag. Jackan däremot gick sönder i tyget. Halsduken har jag kvar och använder då och då. Ser jag inte lite vindpinad ut?

 

Prickig klänning
Äppelklänning

Maj 2015 – egensydda klänningar. Älskade allihop faktiskt. Nytt golv som jag har lagt själv! Jäklar alltså vad jag kan! Inga trösklar än, men just då fick jag support av en golvläggare som färgade och sågade till superfina trösklar. Han var liksom en gåva från himlen! Det var han som lärde mig att lägga golv, men jag gjorde det själv förutom när jag fick haveri på en tröskel – det var så jag lärde känna honom. Tavlan i bakgrunden har jag målat, det är en bild där Sara stod modell på ett lite café som hette Te-Pott eller något sådant.
stadning

Maj 2016 – ingen bild på mig själv (måste komma ihåg hur roligt det är och fotografera lite oftare) men väl en ny klädkammar-städning.

 

Klädkammaren

Min klädkammare

Förr såg min klädkammare ut så här.

Massor av kläder och en gammal och småtaskig inredning. Hyllan där skorna står har jag själv satt in, resten var lite si och så med. När allt annat i lägenheten var färdigrenoverat tog jag mig an klädkammaren.

kladkamm

Så här ser det ut numera.

Jag har minskat på kläderna rejält och det som hänger på ställningen är det jag använder och äger. Det finns en byrå där jag har trosor och strumpor. Det är allt. På ställningen saknas en klänning och en vinterjacka, den ena hängde i hallen och den andra låg i tvättkorgen. Ja…jag hade ju kläder på mig också när jag tog bilden! Det låg nog även en kofta i tvättkorgen när jag tänker efter och en hängde på köksstolen. Tro det eller ej, det fungerar utmärkt att ha så här lite kläder.

ladkammarst

Mot andra hållet har jag ett elefanthuvud i mässing som jag köpt på loppis, där hänger jag det som jag för tillfället tycker bäst om. Just nu en jacka och scarfs, det är sprillandes nytt. I söndags hade jag en ledig dag och då städade jag klädkammaren. Det går snabbt att ta ut allt, sortera lite, kanske använda klädrollern, laga om något är trasigt och annat smått när golvet torkar. Innan jag hänger in kläderna igen brukar jag droppa på lite lavendelolja och köra på golvet.

Det doftar gott i flera dagar.

Ibland låter jag kläderna hänga ute hela dagen på balkongen, det var en rutin jag hade på min första sommarsemesterdag. Numera åker jag ju upp till min stuga och jag städar när det faller på.

Nu i vår vill jag ha ett par snygga sneakers. Något annat behöver jag inte. Det är skönt. I de två stora vita boxarna högst upp på hyllan finns det som är rena sommarkläder, det blir nytt nästan var gång jag plockar upp dem.

Kärlek!

Jag under 2011 – min märkliga stil

Eva 5 januari 2011

 

Jag hade inga bilder på kläderna i januari – men jag vet att jag kände mig fin i den här frissan. ”Tycker du inte att jag klär i den frissan”, frågade jag en kvinnlig kollega – nu i efterhand insåg jag att hon inte alls tyckte det. Ni vet när det blir tyst en stund och sedan kommer personen i fråga med en undanglidande mening. Jaja…jag tycker ändå att jag passar bra i det korta. Tvåfärgad fjäril

 

I februari finns inte heller några bilder på klädval, men jag har tydligen tyckt att en gammal bild passade bra.

 

Snäckskal

 

I mars är det lika snålt med klädbilder, men jag minns att jag gillade den här bilden. Nu är jag inte lika förtjust i den.

lila

 

Ingen kan säga att jag inte bjuder på mig själv. Den här kjolen kom från In Wear eller Benetton, den var fodrad och i fin kvalité, jag minns att den kändes rejäl på något sätt. Tyvärr för kort och jag hade den nere på höften och det gjorde att de där veckan inte blev snygga. Jag har inte den kvar och jag kan inse att jag köper kläder som är fina och som jag verkligen gillar – men det är inte alltid de passar min kropp.

Pelagonieblad

 

I maj hade jag det här rosa från Gudrun Sjödén, jackan kom från Almia. Jackan har jag kvar men det andra har jag tvättat sönder. Känner mig nog bäst i lösa och bekväma kläder och gärna med byxor plus överdel.

Jag hoppar iväg till jobbet

 

I juni hoppade jag högt. Detta kommer också från Gudrun och jag har det kvar. Jackan har jag lagat åtskilliga gånger. Skorna är från Ecco och tjänar mig fortfarande.

Svart klänning från Gudrun Sjödén

 

Den här klänningen är från Gudrun. Nu i efterhand kan jag se att den är superfin, jag gillar verkligen mönstret – men hur skulle jag bära upp den? Alltså, vad fin den är men inte på mig.

Jag inviger min trumma

 

Ja…här är min älskade anorack. Jag ville bara påminna mig att jag byggde min shamantrumma under 2011 och här inviger jag den. Ute i skogen nära mitt föräldrahem.

Söndag

 

Klänningen har jag kvar. Vid och fin, köpt på rea hos Gudrun. Det var många kläder därifrån på den tiden. Det var i augusti 2011

 

 

Eva 7 oktober 2011

 

Sedan kom oktober och jag valde svart. Jag hade en fin tunn tröja med tryck, jag undrar var den tog vägen.

Måndag

 

I november hade jag en kjol som jag tycker ser fin ut. Mockajackan har jag kvar och likaså sjalen, väskan var i mocka och fick fula fläckar och är kastad (jag blir alltid så irriterad när något får fula fläckar som inte går väg). Var kjolen tog vägen minns jag inte. Stövlarna älskade jag! Fast de tog slut trots mycket kärlek och skokräm.

God Jul

 

December 2011. Jag älskade den där klänningen. Verkligen! Vilket sving det var i den, men allt för kort och därför gick den bort.

Med de där tillbakablickarna vill jag visa mig själv på onödiga köp, på att jag måste tänka till lite mer. Jag är ingen modemänniska men jag kan bättre.

Jag under 2010 och min märkliga stil

Diplomet

Januari 2010 blev jag diplomerad massageterapeut. Inga bilder på mig och min stil.

GardinerFebruari 2010 tog jag den här bilden. Inte en enda som visar min obefintliga stil. Jag hade målat köket och färgen är kvar, jag älskar den där ljusa gula färgen. Gardinerna har jag skänkt bort och golvet är numera ett mörkt ekgolv (en dyr läxa).

 

Inför promenad 15 mars 2010

 

Mars 2012 hade jag min älskade anorack och den har jag fortfarande kvar, redan på bilden var den tjugo år gammal. Min gamla fotoväska – var tog den vägen?

 

Filip Lindgren, Eva Persson & Mia Fröjd-Persson

April 2012 hade jag och älsklings-Filip en uppläsningskväll på bibblan. Det var välbesökt. Då hade jag avslutat skrivarkollektivet, jag hade inga skrivarkurser längre och jag tror att jag börjat fundera på att avveckla mitt företag.

 

 

 

Vita byxor och lila tunika

 

Maj 2010 fortsatte jag att ta bilder på min klädstil. Mycket korta byxor och tunikor.

 

Somrigt 13 juni 2010

Juni 2012 hade jag den här kombinationen. Jag gillar alla mina kläder som jag hade då, men jag har aldrig varit bra på att sätta ihop och få en bra stil. Det märks tydligt nu när jag tittar tillbaka i arkivet.

 

En skrynklig klänning

Juli 2010 och jag hade klänning och sandaler. Jag tror att det här är vad jag passar i. Något enkelt och inte att blanda in för mycket – varken färg eller persedlar.

 

Eva i en blommig morgonrock och rutiga pyjamasbyxor 11 augusti 2010

Augusti 2010 hade jag avslutat min massagepraktik och var fri som fågeln. Jag hade köpt två skrivbord som skulle stå tillsammans mot fönstret i det där lilla märkliga rummet som är fem meter långt och ungefär två meter brett. Tyvärr hade jag mätt fel och även om jag skruvade bort golvlisten fick jag inte dem på plats. De är kvar och jag har dem mitt emot varandra och det fungerar också bra. Vad jag har på mig har jag ingen aning om. Minns inte alls. Det kan vara en morgonrock. Haha!

Rosa en söndag i september på väg till jobbet

September 2010 – hur tänkte jag här? Ni får gärna skratta för det gör jag. Jaja…det finns inga ord.

Eva skakar loss

Oktober 2010 och jag dansar loss. Om inget annat har jag varit lycklig och är fortfarande.

Page

November 2010 hittar jag inga bilder på hur jag var klädd, men jag såg ut så här och det tycker jag är fint. Faktiskt.

 

Evas nya kläder

 

December 2010 köpte jag den här koftan från Gudrun Sjöden och som jag älskade den. Tyvärr lyckades jag centrifugera den och därmed var det ett minne blott.

Jag tittar tillbaka i mitt arkiv och det är nyttigt. Slöseriet är stort och jag kan bara konstatera att jag har fina plagg men kan inte sätta ihop dem.


 

 

Jag under 2009

Klänning

I januari 2009 hade jag den här klänningen. Undra varför jag aldrig använde den. Ibland förstår jag inte på mig själv.

Sommarklänning nummer 2, 2009

I mars 2009 drömde jag nog om sommaren.

Eva 28 april

I april 2009 – var tog den här kjolen vägen? Skorna har jag gett bort eller skänkt, jag minns inte riktigt. Jag tyckte de var fina, de kom från Ecco, men de passade inte mina fötter. Nu köper jag inte mycket kläder, men felköp måste jag försöka undvika – bäst genom att inte köpa alls.

Eva 19 maj

I maj 2009 hade jag det här från Gudrun Sjöden, jag hade förstås fler kläder än så. Skorna har jag kvar, väskan och resten – ja, jag minns inte. Oj vilket slöseri, jag får nästan ont i magen att titta bakåt.

 

Eva i juni 09

I juni 2009 – jag var rätt fin här tycker jag. Gillar mitt korta hår.

 

KodI juli 2009 – den här kjolen köpte jag på Tradera och jag har den kvar. Skorna har jag också kvar.

 

 

blusenI augusti 2009. Jag ser att jag trivs i de här kläderna. Jag gillar enkelt.

 

Poncho

I september 2009 – jag hade jeans! Ponchon köpte jag på Madeira – tror jag.

 

Eva 7 oktober

I oktober 2009 köpte jag kläder från Gudrun Sjöden – jag skickade tillbaka både klänning och byxor. Ponchon älskade jag men den passade inte mig – inte då i alla fall. Hatten var fin men alldeles för liten för mitt stora huvud. Jag har alltså inte kvar något alls av det på bilderna ovan. Suck. Vilket slöseri!

 

Fredag 27 november 2009

I november 2009 – den lila kjolen hade jag länge, i så många år att den till sist var utsligen, Kavajen minns jag inte. Skorna har jag kvar.

Kan man kombinera svart och brunt?

I december 2009 – ja, vad ska jag säga. Jag älskade de där knickers-byxorna. Dock fick jag inte ihop det med resten av mina kläder. Skorna har jag kvar men kan inte använda dem (de?) för fötterna svullnar.

 

Att titta tillbaka är lärorikt. Visst har jag haft fina kläder, men problemet för mig är att de inte passar tillsammans och att jag sällan får det att se snyggt ut.

Nu ska jag jobba ett nattpass.

 

 

Rea på rea

anorack

Nya kläder är inte högt prioriterat hos mig.

Det finns inga pengar över till sådant. Fast jag har köpt den här anoraken och det var rea på rea. Jag har tittat på den flera gånger till fullpris, sedan var det rea och så ännu mer rea. Nu hoppas jag att det är något jag trivs i. Uppe i stugan har jag en röd och sliten anorak som jag älskar, den har jag jämt när jag är ute och går eller är i skogen. Den är antagligen snart trettio år. Aldrig gör jag mig av med den.

Den här får nog hänga i Bromölla.

Lite för fin för att ha när jag är ute och knatar och svettas, men fin till allt annat. Hoppas jag i alla fall för det är ju på vinst och förlust att handla över nätet. Det som skulle kunna göra att jag skickar tillbaka den är kragen. Jag har lite svårt för kragar som går för högt.

Spännande.

Kärlek!

En varm sensommardag

skepp

Sista dagen i augusti månad.

Det har varit kanonväder, som en riktigt fin sensommardag. Efter frukost tog jag en lång promenad och sedan städade jag klädkammaren. Ut med alla kläder (fast de är inte många) för vädring på ett ställ på balkongen. Sedan torkade jag av och dammade. Jag hade en köttgryta på spisen och medan den puttrade och kläderna vädrades gick jag till Apoteket som jag fått en gratis duschkräm av (eftersom jag fyllde 60) och sedan till bibblan för att kolla dagstidningar och månadsmagasin.

Det blev gott.

Nu har jag både ätit och diskat. Jag tror jag ska ta cykeln ner till Strandängen, som är en fin badplats i Bromölla, för att eventuellt bada och jaga Pokemons.

Livet är fint.

Kärlek!

PS Egentligen hade jag tänkt skriva om att nu kan det börja regna för jag har äntligen köpt regnkläder, jag har inte råd med två stycken så det här får följa med upp till stugan, trots allt är det där jag är mest utomhus.