Önskelista

blommigera

Jag tror inte jag har pengar över av nästa lön.

Men om jag skulle ha det tänker jag investera i en ny ryggsäck och ett duschdraperi. Det draperi jag har nu är säkert tio år gammalt, jag har tvättat det och gillar det men plasten börjar bli gul och det ser skitigt ut. Den ryggsäck jag har nu duger fint, men den är svart och jag känner mig lite blommig. Jag använder ju ryggan ofta och vill ha en blommig.

Jag är nog en blommig människa. Eller enfärgad. Haha!

Kärlek!

Varken dröm eller verklighet

Mål

Det här är mitt mål.

Mitt vardagsrum i Bromölla ska få en fåtölj, en golvlampa som lyser upp bra samt en skrivbordslampa. Det är kanske en dröm, men jag vill hellre säga mål. Mitt mål. Tillsammans en jäkla massa pengar men inget är omöjligt, det gäller bara att spara. För den som är nyfiken går det loss på 10145 kronor – men frakten är fri!

Det är liksom bara att haka fast hjärnan vid målet.

Och vilket nöje när det blir verklighet.

Nu ska jag laga mat.

Kärlek!

Monet fåtölj
Golvlampa från Philippe Starck
Ljusne lampa

Spara

Sika design - Monet fåtölj

Beroende på hur hög elektriker-räkningen blir.

Ja, han var ju här i fyra timmar och belysningen var inte den billigaste. När den är betald hoppas jag att det finns lite pengar över på ”lägenhetskontot”. Jag har nämligen bestämt mig för att vänta med fåtöljen tills jag har pengar till den jag verkligen vill ha.

Sika design och en fåtölj som heter Monet.

Den ska jag köpa. I svart. ”Var får du dina pengar ifrån”, undrade min mamma härom dagen. Jo, jag äter billigt (här i Bromölla, i Bodafors får jag slå på bromsarna), har ingen bil, röker inte, gör inte speciellt mycket som kostar pengar (bio någon gång då och då), köper inte kläder i någon större omfattning och har ordning på min ekonomi.

Jag gör det helt enkelt.

Precis så som jag har bestämt att handskas med mina pengar – precis så gör jag. Jag har sparkonto för lägenheten, för saker till stugan, för lyx till min själv, för tandläkaren och buffert både för stugan och för annat. De där två sista, bufferterna, rör jag nästan aldrig. Självklart hostar jag inte upp pengar till en luft-vatten-pump till stugan utan att röra bufferten – men till köp av en fåtölj skulle jag inte drömma om att nalla.

Monet fåtölj kostar strax under tretusen kronor.

Om det blir lite pengar kvar på lägenhets-kontot efter elektrikerräkningen så dröjer det inte länge innan jag har sparat ihop till fåtöljen. Det känns lite löjligt för visst skulle jag kunna hosta upp de där pengarna i dag, men jag vill inte. Jag håller hårt på mina fördelade konton.

Dessutom vet jag att om jag köper det jag vill ha blir jag nöjd.

Inte det som är nästbäst. Jag väntar hellre och sparar. Därför väntar jag spänt på räkningen som komma ska.

Kärlek!

Lugn

Armband från Desigual Nu har jag två formar med Janssons i ugnen. En öl framför mig. Lugnet har infunnit sig. Allt är fixat – nästan, det kvarstår en dammsugning och rensa i köket.

Jag är så glad för den där parkasen jag beställde.

Från samma märke kommer det här armbandet som jag önskar mig hett. De har dessutom stövlar från Ecco som jag gärna vill ha. Så…snälla högre makter, ge mig mycket övertid i jul och nyår så jag håvar inte lite extra pengar.

Kärlek!

Till min önskelista

Smörask från Eva Solo

När jag var liten.

Bodde jag rätt ofta hos min moster och morbror. De hade lantbruk och köpte smör och ost via mejeriet. Smöret förvarades i en porslin-ask. För många år sedan köpte jag en ask i glas som passade någorlunda perfekt till ett halvt kilo smör. Ok, jag får pressa lite. Nu är den asken i Småland och jag behöver en här i Bromölla.

För att inte blanda ihop för mycket.

Ja, då väljer jag en sådan från Eva Solo. Jag lägger den till min önskelista. Fast jag tycker ”Berså” designad av Stig Lindberg är finast. Kanske jag kan lägga in en vink till Jannes mammas sambos son som har den där antikaffären? Jag tror det.

Kärlek!