Bromölla

bromolla1

Jag säger det igen – jag älskar Bromölla.

Miljön är fin, människorna är vänliga och luften lätt att andas. När till vatten på alla håll och kanter. En kvarts cykelväg till havet och en kvarts promenad ner till en av flera badplatser, ån som rinner från Ivösjön till Östersjön heter Skräbeån och ändå inte ett samhälle större än att jag utan oro vågar gå ut när det är mörkt. Fint bibliotek, direkttåg till Köpenhamn en gång i timmen, många fina konstverk både här och där – lovorden skulle vara många fler men just nu är jag på jobbet.

Idag var det 24 grader varmt.

Jag var ute en sväng, en lång runda, och åt sedan god mat efter det. Hur skönt är inte livet!

Kärlek!

Här bor jag

bor

Bromölla är fint tycker jag.

På den här gatan bor jag. Efter klockan fem gick jag ner till jobbet för att kontrollera att allt fungerade som det skulle. Det gjorde det.

Fint att träffa grabbarna igen.

Nu har jag en ledig kväll kvar av min långa ledighet. Jag har fixat och luftat och grejat – nu känns det som hemma igen. I morgon åker jag till Kristianstad för att köpa skosnöre till mina vandrarkängor. Dessutom har jag tydligen fått med mig nästan alla mina trosor till stugan, jag som brukar ha hälften här och hälften där. En fin anledning att köpa lite nya underkläder.

Kärlek!

Helg

Torget i Bromölla den 25 mars 2014

I helgen som kommer är jag ledig.

Jag har funderat på om jag verkligen inte har haft en ledig helg i Bromölla sedan jag köpte stugan? Nåja, det känns faktiskt rätt skönt. Inte för att jag inte vill åka till Småland utan för att jag tycker det känns bra att samla ihop lösa trådar i Bromölla och för att planera lite inför den närmaste tiden.

Jag har ett projekt – ett privat sådant – som jag tänkte spalta upp.

För mig fungerar det så att ju mer noggrant jag har skissat på en plan desto lättare att nå målet. Nåja. Jag hade tänkt handla en del till stugan, bara för nöjes skull. Men…jag ska prova en annan strategi. Jag sparar som vanligt men jag tänker inte handla utan istället se hur mycket pengar jag har över när månaden är slut och då kanske kunna köpa en cykel att ha i Småland.

Det blir också ett litet projekt.

Att vikta vad som ska komma först och sist och allt där emellan. En sorts plan att t.ex. cykel kommer före tv och att vatten-luft-pump kommer före andra grejor. Ja, ni fattar. Jag ska skura badrummet, läsa, laga mat och om vädret blir fint tar jag en cykeltur.

Nu ska jag plocka ihop mig själv, krypa ner i sängen med en bra bok (tänk, med en del böcker räcket det att jag läser en sida för att bli fast).

Kärlek!

PS Det är vår i Bromölla!

Stilla

Ivösjön 16 april 2013

Jag är ingen morgonmänniska.

Men jag önskar jag vore det. Istället är det när mörkret lägger sig utanför mitt fönster som jag mår som bäst. Det är på kvällarna som det ena efter det andra avlöser varandra – jag städar kylen, jag sätter en surdeg, jag läser, jag ser en film etcetera. Ibland kommer perioder när jag försöker att t.ex. gå en tidig morgonpromenad, jag behöver det så väl eftersom jag sitter på rumpan hela dagarna på jobbet.

Oftast ställer jag klockan.

Tidigt. Men jag ställer om den när den ringer och känner ”jag ooooorkar inte”. Fast idag orkade jag. Det var tyst när jag gav mig ut på en långpromenad. Någonstans utanför Gualöv mötte jag en man som cyklade förbi och sa ”godmorgon” till mig. Nästan hemma igen mötte jag en kollegas mamma, hon med de fantastiska ögonen, och jag får nog säga att om världen hade bestått av människor som hon hade all smärta försvunnit. I alla fall all möjlig smärta. Jag antar att sorgen efter ett barn aldrig försvinner, men i övrigt.

Nåja. Nu ska jag dricka te.

Sedan väntar mitt arbete. Kärlek till alla!

Sol

Bromölla 14 april 2013

Jag har sovit gott i fyra nätter.

Extremt ovanligt. Jag fick ju reda på av en Feng Shui-expert att öster var det värsta hållet jag kunde ha sängen på. Naturligtvis hade jag sänggaveln just åt det väderstrecket. För en månad sedan flyttade jag på den för att prova, experten sa att det kunde ta upp till tre månader innan jag märkte något resultat. Kanske har hon rätt? Det återstår att se, men att sova gott är en skön känsla och framför allt vaknar jag lite tidigare.

Därför gav jag mig ut på en långrunda vid tiotiden.

Det var verkligen lättande för både kropp och själ. I går när jag var i Hässleholm frös jag mest hela tiden, det var lite fuktigt och det blåste. Idag känns som om första vårdagen har kommit. Det är vår i luften!

Nu ska jag njuta av mitt kaffe.

Sitta i soffan en stund och läsa med kaffekoppen bredvid mig. Senare blir en tur till Ica. Netto i alla ära men de har inga svenska äpplen och jag tycker att det är en stor skillnad i smaken på just äpple från Sverige i jämförelse med Frankrike eller Argentina.

Kärlek till alla!

Morgon

Ifögatan, Bromölla den 5 april 2012 klockan 6 på morgonkvisten

Det är morgon i Bromölla.

Jag sitter i morgonrocken och ska strax borsta mina tänder innan jag hoppar ner i sängen och dagdrömmer mig in i sömnen. Det är fredag och jag är ledig hela helgen – ta mig tusan!

Dimma

Igår var första dagen på en parantes.

Jag är som jag skrivit tidigare övertalig fram till månadsskiftet och jag har fått ett delikat uppdrag, nämligen att försöka räta upp saker som är krokiga. Det passar mig perfekt. Jag är bortkopplad från den vanliga uppgifterna och istället kan jag i lugn och ro ordna med det som behöver förtydligas.

Jag är tacksam och glad för det.

Att få sitta vid ett skrivbord och få tid på mig att lösa uppgifter är något som jag inte upplevt de senaste femton åren. Det är otroligt roligt. En annan sak som fascinerar mig är att jag för första gången på många år har tre ledig helger efter varandra. Vi jobbar annars hela eller delar av helgerna och av sju möjliga tror jag det är fem som vi inte har ledigt.

Det är idag jag inser att det fungerar att umgås när det är på det sättet.

Eller gå på bio och känna fredagskänslan. Fast…jag vill inte lämna mitt skiftjobb, det passar mig bättre. Tror jag, faktiskt tvekar jag en aning i dag.

Nåja, det är dimmigt i Bromölla. Jag vaknade rätt tidigt för att vara jag och när jag ätit frukost packade jag stativ och kameraväskan för att cykla ner till Ivösjön. Fast ingen av bilderna blev som jag ville. Det finns en dragning åt det enkla i mina bilder (inbillar jag mig), de är ganska intetsägande. Sköna kanske, lugna och rogivande – men de säger inte speciellt mycket.

Ähh…kaffesugen är jag också.

Men jag ska ta en sväng till Ica för att handla mat och sedan bär det av hem för dagens underbara kaffe och sedan matlagning och annat.

Kärlek!

Kräfta

Jag är som en kokt kräfta.

Solen är något jag njuter av, men bara genom att cykla och vara ute. Någon soldyrkare är jag inte och jag brukar helt enkelt bara bli lagom brun, speciellt de senaste åren. Jag tycker inte det är snyggt med en mörk solbränna. Idag blev jag som en kokt kräfta. Istället för Kristianstad i morgon tänker jag hålla mig hemnma och småpula samt läsa. Jag vill inte visa mitt röda fejs, min kräftfärgade nacke eller mina mörkrosa underamar.

 Nåja, i dag cyklade vi Smugglarerundan och efter det var det invigning på Strandängen med talare och lite gott tilltugg.

Det tog tre timmar. Jag cyklade med Lotta som är som en ilsken ko, hon klarar inte av att ha någon framför sig. Inte en bild jag tog trots att vi cyklade längs med havet en bit av sträckan. Vi startade sist och vi  var  först i mål. Den sista milen var vi totalt ensamma på banan…vi hann till och med cykla lite extra och ändå vara först fram. Haha!

Vilken dag!

I morgon blir det en dag hemma och det tycker jag faktiskt ska bli skönt, jag ska färdigställa boken om Walles dop och sedan påbörja en bok om mitt föräldrahem och mina föräldrar.

Kärlek!