Köpenhamn

Vi har det himla bra här i Bromölla.

Var timme går det ett tåg till Köpenhamn och för 310 kronor kommer jag fram och tillbaka. I går var jag på dejt där, först gick vi till Thorvaldsens museum vilket var fint som snus. Jag har varit där en gång tidigare och då som nu häpnade jag över dessa vackra, fantastiska, magnifika statyer. Ska man se en enda bildhuggares konst tycker jag att Thorvaldsen vinner (kan möjligen bli utkonkurerad av Milles, men Stockholm är ju så långt bort).

Innan Thorvaldsen blev det en fika på stationen, det var jag som tvingade honom till det.

Även om det går snabbt till Köpenhamn så behöver jag mat i magen om jag ska gå på utställning, och numera är jag inte ett dugg följsam längre. Jag orkar inte vara det. Äter jag frukost vid 6.30 behöver jag en smörgås eller något enkelt strax innan lunch. Sedan gick vi till Thorvaldsens och redan där kände jag hur det skorrade en aning.

Att hitta i Köpenhamn är lätt.

Det är en liten stadskärna och överskådligt på något sätt. Däremot ville jag finslipa lite i går och inte bara gå på känn och därför hade jag en karta i handen. Jag gillar det, både för att veta exakt och för att man upptäcker en hel del med karta i handen. Ähh…jag ska inte skriva mer om det.

Vi åt lunch nere i något som heter ”Slotskällaren”, en krog som var precis så som jag mindes gamla Köpenhamn. Det var knökfullt och vi fick vänta en stund på ett bord. Tydligen en mycket populär krog där både mat och dryck var kanon, ljudnivån var hög och folket skålade friskt med sina stora snappsglas. Efteråt gick vi vidare till Botaniskan, men Palmhuset stände vid 15 så där fick vi tji. En kopp kaffe och en kaka och sedan en promenad genom stan ner till stationen.

Det var min dag igår.

Fast, jag tror jag föredrar Köpenhamn på egen hand. Då kan jag studera min karta på egen hand och stanna till där jag finner intresse, när jag åker med t.ex. min dejt är jag uppmärksam på vad han vill och inte vill se. Jag är ingen människa som älskar tvåsamheten.

Nåja, jag tog tåget hem och det var lika problemfritt som vanligt. Folk klagar på tågen, men jag har nästan alltid kommit i tid och även om det var försenat tio minuter i går gjorde det mig inget.

Nu skulle jag vilja vara hemma hela dagen, men frissan väntar klockan 15 och mamma väntar mig innan dess. Jag har i alla fall sovit ut och blivit lite mer klokare än i går.