Eriks låsta byrålåda

En treminuterstext som jag läst igenom en enda gång. Bara för nöjes skull.

Eriks låsta byrålåda var något hon grubblat på i flera år.

Han hade aldrig varit speciellt social, då var hon mer pratsam och glad i att umgås. Därför blev det ofta en ensidig kommunikation dem emellan, hon frågade, han mumlade och hon svarade på sin egen fråga.

De gånger genom åren hon hade undrat över hans låsta byrålåda hade han varit desto tydligare, då hade han tittadehenne i ögonen och med tydlig röst sagt att han hade rätt till en enda byrålådas privatliv. Hon blev lika arg var gång och så var grälet i gång.

Eller gräl och gräl, hon skrek och han mumlade för att sedan ta jackan på sig och gå ut för att hugga ved eller klippa gräset. Det hände att hon grät och då sa han vänligt att hon också gärna fick ha en byrålåda med sitt eget privatliv. Det gjorde henne totalt vansinnig.

Hon ville veta vad som fanns i lådan.

”I nöd och lust. Du! I nöd och lust”, vrålade hon en gång och då svarade han att det hade inte med varken lust eller nöd att göra att han hade en låst byrålåda.

Hon hade förstås försökt hitta nyckeln och hon hade försökt bryta upp låset, en gång kom han på henne när hon stod med en skruvmejsel i nyckelhålet, han hade bara lett och sagt att det där var ingen vits för det var hans farfar som gjort byrån och hon hade tillgång till alla andra lådor utom den enda som var hans.

Ibland kunde hon dagdrömma om att elda upp byrån, hugga sönder den med en yxa eller bända loss lådan med en kofot. Det var hennes rätt att få veta vad han hade i lådan. Det var hennes rätt!

4 reaktioner till “Eriks låsta byrålåda”

  1. Du får inte skriva sådana här texter utan att man får veta vad som är i skrin och byrålådor och allt. En fortsättning? Snälla…

  2. Fillan: Haha! Det här var lite svårt för det var likt det där låsta skrinet som jag skrev om för ett tag sedan, men det är en kortlek jag drar ett kort och där står några ord som det är meningen att jag ska fortsätta på.

    Nu får vi hoppas att det inte blir fler låsta lådor och skrin. ;)

  3. Tinto: Ungefär så i alla fall, jag tänkte att han hade en liten fin byrålåda med lite foto och små minnessaker i en perfekt ordning. Jag tänkte att hon – hans fru – inkräktade och bestämde allt och det var hans lilla frizon, fast jag kom inte längre för de tre minutrarna var redan förbi.

Kommentarer inaktiverade.