Nattens barn av Traci Lords

En kollega sa ”vill du läsa”?

Och jag tog emot boken (Nattens barn av Traci Lords) för självbiografier är alltid av intresse, andras liv kan fascinera mig och att få insikt i andra sätt att leva är bra för alla.

Traci Lords började tidigt inom porrbranchen, hon blev våldtagen som 10-åring och det går tydligt att se flickans outtalade frågor till sina närmaste. Hennes far försvann tidigt efter att ha misshandlat mamman rejält (på öppen gata och ingen ingrep), de flyttade  ofta och Tracis utseende fick många män att vända sig efter henne.

Från lättklädd till porrstjärna?

Ja, med ångest i själen och god tillgång till hasch och kokain lyckades pojkvänner och en av hennes mors f.d pojkvänner övertala henne, de som tjänade pengar på det hela var förstås allt annat än Traci själv. Hon blev avskärmad från sin familj och fortsatte under några år med ett destruktivt liv innan hon bestämde sig för att ta avstånd från porren.

Det är en bra bok för inget sker från dag till natt, inget sker omedelbart utan precis som annat destruktivt i vanliga livet tar det tid att bryta med det som hon vill bort från. Det är en lättläst bok som ger en inblick i hur illa det kan gå. Inget som direkt rör om i min själ, men intressant för det är ett öde och det slutar bra.