Löfte

Jag tror att många har sett reklamen.

Den där ett handfat är totalt smutsigt och en svamp med rengöringsmedel i ett tag tar bort all svår smuts för att inte tala om Ajax-reklamen där någon torkar golven och med ett drag glänser det fantastiskt!

Jag är glad i att städa. Ibland i att storstäda, men ofta att bara småpysslar som plocka i ordning i ett skåp med grytor eller rensa och fixa i städskåpet. Jag gillar att prova nya rengöringsmedel och prylar till städning.

På mitt jobb heter vår städerska Lena, hon tipsade mig om en ny sorts svamp som skulle vara prefekt för badrumsporslin och kakel. Hon visade svampen men den fanns inte på marknaden just då, nu säljer Ica den som ”Fläcksuddare”. Håller den vad den lovar?

Ja, jäklar!

Fukta svampen, krama ur och ta ett tag i t.ex. en missfärgad tekopp och fläckarna är borta! Vips! Ett tag och min tekopp var lika fin och vit som när jag fick den i present av Sara på min 50-årsdag. Jag har tidigare använt grövre svampar, svinto och Vim – men de tar för hårt på ömtåligt porsling. Jag provade i morse på kakel i badrummet och det såg fint ut, men jag måste avvakta och se till det torkat om jag får skinanade plattor!

Ica säljer den i en förpackning om två för knappt trettio kronor, en svamp håller inte speciellt länge – men den är värd pengarna!

PS Anneli skriver så här i ett inlägg om svampen ”Den svampen är fantastisk! Fungerar ypperligt till den vita sulan på t ex Converse eller andra skor. De blir som nya! För att inte tala om när man har småbarn som råkar rita utanför pappret… Klottret är borta på ett kick!”

Tack Anneli för att du bjuder på tips!

9 reaktioner till “Löfte”

 1. Bra tips, passar nog också mig som inte gillar att städa. Farväl ifall jag inte överlever den här dagen, är ute och åker med yngsta dottern och är livrädd. :-(

 2. Den svampen är fantastisk! Fungerar ypperligt till den vita sulan på t ex Converse eller andra skor. De blir som nya!
  För att inte tala om när man har småbarn som råkar rita utanför pappret… Klottret är borta på ett kick!

 3. Anneli: Nääää…någon mer än jag som har testat den – det var roligt! Jag lägger in ett litet ps om din kommentar.

 4. Lena: Jag har provat salt och en del andra grejor och det fungerar, men inte lika lätt som den här svampen.

  Siv: Ååhhhhh…fy tusan vad roligt. Jag slängde mina Converse i tvättmaskinen men det blev inget resultat av det – eller, det blev grått.

 5. Jepp jag har också svampen hemma. Brukar använda den på lister och dörrar där det blivit svarta streck. Man får passa sig lite bara så den inte skrapar bort färgen.

  Nu har jag snart läst ikapp. Jag övergav ju dig under semestern. Men det låter som du haft en fin semster. Så ville jag säga att den turkosa klänningen/tunikan var ju ursnygg på dig =). Och grattis till det lilla barnbarnet – ytterst bedårande liten grabb. Så det var nog det för idag!
  *kram*

 6. Spooky: Ja, det var en fin semester – jag var hemma och tog lite cykelturer och små utfärder. I många år har jag gjort både det ena och det andra, men mitt hjärta säger att jag vill vara hemma och det passar mig bra.

  Tack för det turkosa, jag köpte den bara för att jag fick mycket beröm för det enda turkos jag har i garderoben sedan tidigare och så blev det så fint! Grabben – ja, det blir nog mormors favorit!

  Hoppas din semester var bra och att du har det bra!

Kommentarer inaktiverade.