September

Idag strålar solen på mig och Skåne.

Jag har en ledig dag – ja, jag har ledigt hela helgen också för den delen. På måndag har jag semester för jag ska till tandläkaren och under tisdag och onsdag ska jag jobba kontorstid. Nyfiken är jag allaredan på hur det ska kännas.

Nåja. Solen och klädkammardag, det är hur bra som helst. Jag har precis tömt hela klädkammaren och hängt upp vinterkläderna på vädring. De packades ner ner nytvättade, men det skadar inte med att vädra dem i en klar och hög höstsol. Fast…jag måste ha en låda till i förrådet, för en av mina favoritkjolar fanns inte med i de där två lådorna. Det blir att gå ner och kolla om en stund.

Just nu njuter jag av kaffet.

För några dagar sedan malde jag kardemummakaffe, det är hela bönor och till det en stor portion kardemummakärnor. Smaken av kärnorna sitter fortfarande kvar i kvarnen, det är inget jag lider av, men jag föredrar att känna smaken på det kaffet jag mal för dagen.

I går handlade jag på seconhand. Det är en nätbutik som heter Odd Lovin’ Vintage, där fanns en väska jag studerat i någon vecka. I går slog jag till. Strax under tvåhundra med frakt landade kostnaden på och jag känner att det är helt rätt. Det är på gott och ont jag avvaktar innan jag handlar något, ibland är det ju andra som hinner före och så är chansen borta – men alla de köp jag gjort utan att tänka till har lärt mig att det är värt att vänta och känna.

 Jag har blivit allt modigare och modigare och hittat min egen stil de senaste åren. Ok, jag misslyckas titt som tätt, men det bjuder jag på. Oftast lyckas jag. Enligt mig själv i alla fall.

Nu ska jag vidare i mitt klädkammarstök, jag ska leta upp det som saknas och sedan blir det storstädning av min lilla kammare innan jag hänger in höstkläderna och tvättar det som behövs. Faktiskt är det riktigt bra att börja städa på förmiddagen och boka tvättstugan först vid tre på eftermiddagen. Då är klädkammaren klar och jag kan bara hänga in allt eftersom jag gått igenom plaggen och strukit det som behövs.

Kärlek till alla!

4 reaktioner till “September”

  1. Vilken snygg väska!

    Ha en skön helg, kära Eva!

    Kramar från mig vid Kastanjeplatsen!

  2. Karin: Den känns lite annorlunda och jag föll för att den är vacker och känns ”bearbetad” med sina fina kanter. Kram tillbaka, Allra Finaste Karin!

  3. Tinto: Jag tror den dyker upp i morgon och jag tycker dne är fin trots att den antagigen är köpt på en semesterresa någonstans som t.ex. Kanarieöarna. Den ser lagom stor ut och rejäl på något sätt, jag hoppas den når mina förväntningar.

Kommentarer inaktiverade.