Höst

Det märks att det är höst.

Även om solen strålar blir det inte vinden varm. Det är kyligt och när jag cyklade hem ifrån mina föräldrar tog jag på mig anoraken. Jag har nämligen städat åt dem i dag. 

På vägen dit kändes skogen höstaktig även om en barrskog inte vissnar känns den som om den slokar en aning, hundratals flyttfåglar drog iväg över mitt huvud, halmen på åkrarna var klar och pressad, äpplena var röda och en fjäril orkade inte ens flaxa iväg när jag kom nära.

Höst är rätta ordet.

Mamma och pappa drog iväg till loppis och det var skönt att gå där och städa utan att behöva prata, ibland tar mina ord slut och även om jag försöker vara trevlig kan jag nog tolkas som tvär och butter. Tror jag. Mamma tjatar igen att jag ska ha betalt men jag vägrar, jag har sagt hundratals gånger att hon gärna får köpa en blomma – det har hon gjort någon gång och för mig är det toppen.

Jag förstod att hon väntade sig en kram när jag cyklade hem, men jag är fortfarande sårad och besviken på den frånvaro av respekt hon hade när vi kom i konflikt med varandra. Jag städar åt dem, jag är vänlig och jag tror jag är nästan som förut, men kramas kan jag inte göra ännu.

Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa, det tar på krafterna att cykla tre mil och städa i tre timmar. Jag har en bra bok och jag ska sedan laga en vegetarisk lasagne på min egenodlade lök och mangold samt aubergine som jag köpte i affären bara för att de är vackra.

Kärlek till alla!

 

2 reaktioner till “Höst”

  1. Du är väl värd att få vila efter att cyklat och städat! Jag har ingen energi alls idag, har nån förkylning som ligger och lurar, huvudvärk och sen är jag bara så trött. Ska träffa en läkare på måndag, men får väl troligtvis bara höra att det är normalt… Jag har inga förhoppningar på nån mirakelkur…. Låter härligt att laga din goda lasagne med allt det egenodlade, blir säkert gott. Jag gillade din beskrivning av boken ”där det finns hjärtformade ansikten och en kvinnas barm visar henns sinnestillstånd (den höjs och sänks gud bevars)”, låter som en äkta kärleksroman!

  2. Freja: Tack. Lasagnen blev god, jag tror jag har kommit på tricket – det är såsen överst som är pricken över i:et, därför har jag dijonsenap och en stor hög riven cheddarost i den. Annars är väl lasagen som lasagen, ungefär likadant. Fast jag var nöjd.

    Jag är som du, vissa dagar är jag helt slak i kropp och själ utan att jag vet varför, ibland är det för att migränen är på gång – jag hoppas att du får ett svara som är enkelt, t.ex. lågt blodvärde eller annat som kan hjälpa det hela.

    Ingen borde vara trött och matt efter sommarsemester och annat. Kram!

Kommentarer inaktiverade.