Val

Det började med att jag fick min fina väska.

Odd Lovin’ är inte bara en vintagebutik på nätet, det är en bubbla av omtanke, koncept och kläder. Det är inte något som hittats på en loppis och som pakterats slarvigt för att skickas iväg.

Jag fick in väska inslagen på ett vackert sätt – en extrapoäng.  Det fanns ett brev i paketet som berättade om tanken att någon tidigare valt väskan och att den hade en historia, något som jag normalt inte köper men den här gången kändes det äkta – en extrapoäng. Brevet var skrivit på ett tjockt kvalitetspapper – en extra poäng. På väskan fanns en etikett, ungefär som en märkesvara, att den kom från Odd Lovin’ – en extrapoäng.

Odd Lovin’ känns äkta helt enkelt.

Och – nej, jag får inget betalt för att jag skriver det där och jag ger inte positiv feedback om jag inte menar det. Helt äkta från min sida.

Klockan närmar sig lunch och jag har själen har hunnit i fatt igen, jag är glad i livet och jag känner att det nog blir bra med det mesta. I går kom jag på idéen att plocka ut alla kläder som jag inte riktigt får ihop och på något sätt hitta minsta möjliga nämnare.

Det var inte så mycket kläder.

Och det som har ställt till det är egentligen väskan. Jag ville ju ha något ”preppy”-aktigt och har finfina loafers i brunt som passar till.  Jag tänkte genast på kjolen som hänger i mitten i ovanraden. Den kommer från Benetton och jag älskar den. Den består av tre våder och den översta är i mörkbrun ull, sedan kommer två våder i siden. Åhhh….säger jag bara!

Jag köpte den på rea för några år sedan – ok, rätt många år sedan – men har inte riktigt fått ihop det.

Det är så att jag har svårt att tycka mer än två färger är snyggt, i alla fall om det sätta ihop av mig. En del människor kan ju se nyanser  som passar och ger ett lugnt intryck, men inte jag. Åter till kjolen. Den mittersta våden är brun-grå och den nedersta i skimrande mellanlila. Vad i hela friden ska jag ha till den?

Om jag bara hade haft kjolen och inte tänkt på skor och annat skulle jag valt en rosa midjekort kofta, en lite tunnare sak. Det säkra kortet skulle bli en midjekort brun kofta, också den lite tunnare. En fråga, vad har ni för färg på strumporna till den kjolen?

Jag har två topar som är vida och med tryck, jag älskar förstås dem – men vad har jag till? Måste det vara långbyxor? Om det går bra med kjol hur ska den i såfall se ut – vid, tajt och färg?

Sedan har jag de två klänningarna längst ner till vänster och en uppe till vänster, tidigare har jag haft långbyxor till dem och jag tror nog att det är ett måste. De är för korta att ha som de är, de är för långa för att betraktas som tunikor och därför ser det tokigt ut med kjol till. Eller?

Den randiga toppen i grått och vitt, vad har jag till den? Går det bra med kjol och en långkofta? Vad hade ni valt för färg?

Tunikan i rostrött uppe till höger är i siden. Älskar. Jag tror jag får köpa ett litet fint bälte och ha den till en svart kjol kanske? Förslag till annat än kjol och absolut inte jeans?

Om ni orkar med mina frågor får ni gärna svara, om ni bara har åsikt om en enda får ni gärna svara på den – jag är tacksam för hjälp och support, men jag fattar alltid egna beslut vilket innebär att jag kanske inte alls gör som ni säger. Fast det fattar ni säkert. Jag vill bara gardera mig för min mor kör med den sortens utpressning.

Annars skiner solen och jag njuter av kaffet och känner mig lycklig. Himlen är blå och lätta moln glider förbi mitt fönster. Jag ska köpa lite blommor i dag och tandkräm. I går fick jag klippa upp tandkrämstuben för att kunna borsta tänderna. Känns det igen?

Livet är skönt och jag skickar ut kärlek, energi och värme till alla!

 

5 reaktioner till “Val”

 1. Meeen, nu blev det jobbigt… Hade skrivit en låååång kommentar om dina kläder, hade bara sidentunikan kvar att kommentera, vad händer? Jag trycker på nån knapp och hela inlägget försvann! Och det gick inte att backa och få tillbaka det! Så nu blir det här en superlång kommentar, eftersom nu skulle ju det här stycket vara med oxå….

  Jag börjar med en brasklapp: Fråga inte mig til råds om kläder, jag är färgblind. Jag bär oftast något neutralt, som svart, grått eller brunt (men brunt är knepigt för mig, läs mer nedan) och max ett plagg i nån knalligare färg. Har jag tex två röda plagg vet jag inte om de drar åt rosa, orange eller vinrött, de kan vara helt olika rödfärger, men det ser inte jag.

  Brunt är en knepig färg för mig för i den ena skalan av brunt blandar jag lätt ihop det med grönt och i den andra änden av skalan förväxlar jag det ofta med lila. Jag kan alltså ha ett liula linne, bruna byxor och grön kofta fast jag själv tror jag är helt klädd i brunt… Än har ingen stilpolis tagit mig, jag anses nog bara som lite excentrisk…

  Nåväl, jag försöker mig på att granska dina kläder, men jag funderar på hur jag skulle burit dem, inte så många tips till dig…

  Kjolen, fantastiskt fin, den hade gärna fått bo i min garderob. Jag skulle burit den med nån knallig topp, kanske lila, och ha en kofta i samma ton som något av kjolens färger. Hudfärgade nylonstrumpor när vädret tillåter, annars mörka tjocka strumpor.

  De två topparna skulle jag burit till svarta leggings om de täcker rumpan något så när. Jag vet att du inte gillar tighta byxor, men jag tror de är snygga även till andra byxor eller till den fina kjolen du köpte på ähléns.

  Klänningarna skulle jag oxå burit med svarta leggings (sån tur att jag har många sådana i min garderob…). Tvärrandigt undviker jag, men jag är bredare än dig så jag avstår gärna att förstärka min bredd… Det går nog med byxor, men jag tror inte de ska vara för vida, och vid kjol skulle jag inte valt. Återigen ken kjolen från Åhléns kanske funka, det beror på hur klänningarna är i längd med kjolen. Om den bara är lite längre än klänningarna tror jag det kan bli coolt.

  Den randiga toppen är oxå svårare för mig, ränderna… Den ser inte heller tillräckligt lång ut för att gå att ha med leggings. Svarta byxor med hög midja eller kjolen från Åhlens igen. Sen gärna en lite knalligare kofta, kanske i lila. Men kom ihåg att jag är färgblind….

  Sidentunikan ser fantastiskt fin ut. Ja, du gissar rätt, svarta leggings för mig, eller kanske ett par mörkt bruna. Eller en vid byxa med hög midja. Eller kjolen igen. Eller kanske den fina kjolen i tre våder, jag tro de skulle bli snygga tillsammans. Även om färgerna kanske inte stämmer så skulle du matcha siden med siden, det kan vara värt att prova!

  Oj, det känns nästan som att jag spammar dig….

 2. Jag tror att topparna med tryck skulle bli jättefina till den otroligt snygga gråa kjolen du visade häromdagen! Och Benetton-kjolen skulle säkert också funka till dem, jag är allergisk mot mönster på mönster (en miljöskada efter fem år på kontor i London där karlarna gärna bar prickig slips till randig skjorta och kritstrecksrandig kostym, man blir alldeles snurrig), men även om kjolen har olika färger i våderna tycker inte att jag att det blir ”mönster” direkt.

  Den roströda tunikan skulle jag ha med svart underdel, antingen kjol eller vidare svarta byxor. Tror, liksom Freja, även att den funkar till Benetton-kjolen.

 3. Freja: Haha! Inte jag heller! Jag tänker på ” Har jag tex två röda plagg vet jag inte om de drar åt rosa, orange eller vinrött, de kan vara helt olika rödfärger, men det ser inte jag.” Jag hade en granne för några år sedan som inredde och sa ”ser du inte att överdragen är i samma nyans som kuddarna” och hon var förvånad över det. Nej, jag ser inte heller.

  Din kommentar om kjolen föll jag för, men då har jag en fråga – fast jag vet inte om du kan svara – vilken färg på strumporna? Du skriver ”annars mörka tjocka strumpor”…för mig är det nog vanliga hudfärgade strumpor jag får ha, för jag vet inte vilken färg jag ska använda om jag väljer en lila topp och kofta.

  Topparna – nej, de är lite för korta för att ha till leggings i min ålder. Jag skulle kanske tänka mig något mellanting mellan leggings och byxor. Jag hade tänkt mig dem till kjolen men jag tycker det ser lite märkligt ut. Jag ska prova en gång till.

  Klänningarna: Hmmm…leggins har jag funderat på. Det hade löst det hela på ett finurligt sätt. Men, om jag har leggings så ser det ut som korta klänningar i alla fall – tror jag. Jag ska se om jag hittar några grova leggings för jag tror det skulle vara snyggt. Jag ska visa på bild hur det blir om jag sätter till leggings så får jag höra med andras åsikter.

  Sidentunikan – du skriver ”så skulle du matcha siden med siden”, det har jag inte ens tänkt på. Det är en idé. Faktiskt. Jag tänkte annars just svarta byxor med hög midja och kanske ett skärp i midjan på sidentunikan för den är rätt vid och helt underbar!

  Kära Freja, tack för att du tog dig tid, jag har mycket nytta av det du har skrivit och jag sätter in ett jobb i huvudet som snurrar runt och ut kommer ett resultat.

  Anna: Här är en till som inte klarar av för mycket mönster och absolut inte mönster på mönster och stackars dig som får se randigt matchat med prickigt! Jag ska testa med de två topparna för jag har inte ens tänkt tanken och kanske blir det fint.

  Den roströda tunikan vill jag gärna använda för den känns lyxig. Det blir nog så att jag köper ett par svarta byxor med hög midja till den, för jag kan ju ha byxorna till annat också.

  Att tunikan skulle passa till Benettonkjolen har jag inte ens tänkt på – jag ska ta några foto i dagarna så får du och Freja se hur det ser ut tillsammans.

  Tack för att du tog dig tid! Kram och Kärlek!

 4. Jag skulle nog tagit svarta strumpor, eller om du hittar några som går i samma ton som någon av färgerna på kjolen…. Min blogg fungerar inte idag, så jag var bara in en snabb för att se om du tyckte mina förslag var galna eller OK….

 5. Freja: Jag tror jag tar kjolen med mig till Kristianstad och väljer ut några grövre strumpor, jag kommer även att visa ett av mina nyinköp som passar fint till (kommer på fredag eller i nästa helg).

  Nu fungerar din blogg i alla fall, dina förslag var kontkreta och jag har tagit till mig nästan allt.

  Även om varken du eller jag är en trendsättare så är vi i alla fall tillräckligt kloka och modemedvetna att vi kan få ihop det tillsammans.

  Ibland saknar jag den sortens väninna i min närhet.

Kommentarer inaktiverade.