Biblioteket

Jag var på bibblan  i dag.

Tidigare har jag läst två delar av fem som handlar om Djingis kahn och Kublai kahn, just nu håller jag på med del fyra och alltså har jag missat del tre. Den lånade jag idag. Plus en bok som jag beställt, en lättläst serie på några böcker om hur engelsmän for till Australien för att bygga sig nya områden. Det är mycket kärlek, slit och elände samt en hel del rosiga kinder och barmar som höjs och sänks. Förutom det blev det några böcker om design inom kläder och väskor.

Utan ett bibliotek kan jag inte leva.

Det finnaste bibliotek jag har varit på låg i närheten av Hemsö på Gotland, jag minns inte vad orten har för namn men den låg utmed kusten. Det var trägolv och vackra målningar på väggarna. Det bästa biblioteket är Bromölla. Jag lovar! De har bäst personal av alla och det är viktigt.

Innan jag flyttade till Bromölla gick jag ofta till bibblan på lunchen och där, vid en stol som stod lite undanskymt, satt jag och vilade och tyckte synd om alla författare på ”M” och ”N”. De stod längst ner i hyllan och jag tänkte att det fanns mycket oläst och att böckerna var lite sorgsna för att ingen fann dem oväntat. På min vänstra sida hade jag ”O” och det var på det sättet jag fann Jayce Carol Oates.

Nu ska jag fortsätta att läsa en stund innan jag ger mig på balkongen.

2 reaktioner till “Biblioteket”

  1. Jag växte nästan upp på ett bibliotek. Mamma hade ett extrajobb vid sidan om sin folkskolelärartjänst, hon förestod skolbiblioteket. Ett himmelrike för en läsglad unge som mig. Men numer lånar jag aldrig på bibliotek, jag vill äga mina böcker. Jag skär gärna ner på annat bara jag kan köpa mina böcker. Däremot har vårt bibliotek ett mysigt fik dit vi gärna går, och dottern lånar mycket böcker, De har även ett vackert lljusrum med fåtöljer där jag och ungarna sitter och läser i bland….. Som liten ville jag bli bibliotekarie, nu önskar jag fortfarande att jag på något sätt fick jobba med litteratur….

  2. Freja: Vilen uppväxt! Jag hade pappas rad med indianböcker (gröna ryggar för pojkböcker) och jag fick låna max fem böcker på bibblan. Mina föräldrar vägrade köpa böcker till mig för jag ”blev så tråkig då” sa mamma.

    Tidigare köpte jag mina böcker, men till slut svämmade mitt hus över av böcker jag inte läste om – jag sålde dem och åkte till Prag över en helg för de pengarna.

    Jag ville också bli bibliotekarie när jag var liten. Jag till och med numrerade de få böcker jag ägde som liten.

Kommentarer inaktiverade.