Ingen riktig mamma

Jag kunde förstås inte sluta  läsa boken.

”Ingen riktig mamma” är skriven av Karin Flygare och trots att jag tyckte illa om huvudpersonens oförmåga att göra något åt sin situation fortsatte jag att läsa. Det handlar om en kvinna som arbetar i socialtjänsten, hon ser ner på de klienter som behöver hennes hjälp och verkar oförmögen att förstå och känna empati.

Hon blir med barn och mannen är svartsjuk, när barnet är fött blir hon allt mer isolerad och kan inte få en naturlig kontakt med flickan, hon vill heller inte söka någon hjälp och försöker hålla masken utåt mot vänner och sin mor.

Boken är skriven i tre delar. Första delen om tiden runt barnets födelse, andra delen när mannen och kvinna har skiljt sig och hon är ensam med flickan eftersom han flyttar till Finland och den tredje och avslutande delen.  Det är ingen rolig bok, jag har alltid haft svårt för människor som inte orkat ta nya tag och jag kan inte förstå huvudpersonens motvilja till olika människor hon har runt sig.

I första hand tar boken upp föräldraskapet, om att inte räcka till och om att det inte alltid går som an tänkt sig.