Inte igen

Har jag gjort ett felköp igen?

Sedan min jeanstid – jag kan inte trolla bort det fina i hur bra jag trivs i kjol numera – har jag flera tunikor. Den här randiga klänningen blir en tunika för mig eftersom jag är lång. När jag var på klädparty sa försäljaren, en fantastisk kvinna, att en underklännig var en fin lösning. Och det var det. På henne. Hon hade en ljus klänning och till det en vit underklänning.

Det är bara spetsen som syns.

Och visst förlänger det. Helt klart. Men hur ser det ut. Min första tanke är ”nej”. Vad säger ni? Är det verkligen något som är acceptabelt och som jag kan gå till jobbet i?

Om igen behöver jag er åsikt för jag är osäker.

Jag vill ju att det ska fungera, men min magkänsla protesterar lite. Om ni orkar och har tid får ni gärna kommenterar. Jag ber om kommentarer och klarar av att höra era åsikter, jag inser ju också för var gång att det finns många olika tycke och smak.

Så…fungerar det och kan jag ha en svart underklänning där bara spetsen syns? Kanske ska jag ha de där brända orange strumpbyxorna till?

Kärlek!

20 reaktioner till “Inte igen”

 1. jag tycker inte du ska ha den kombinationen. Byt ut underklänningen mot den svarta kjolen du har på bilderna i ”Beeeeige?” istället.

 2. Är det snyggt med ett par smala svarta byxor till (jeans eller liknande)och då utan underkjolen?

  Du ser visserligen bra ut i kläderna på bilden; bl a tack vare din längd så är du snygg i det mesta – och jag tycker att det går att ha på jobbet.

  Ändå kan jag tycka att spetsen skär sig lite mot det randiga och på något sätt stilrena. Det är enbart min subjektiva smak och åsikt, men på något sätt vill jag ha någonting ”renare” till än en spets.

 3. Hade klänningen/tunikan varit av samma snitt men svart med blommor,kanske rosor, på så hade jag gillat spetsunderkjolen till.

 4. Bonit & Isamaria: Jag får nog lite lite mer på min magkänsla framöver. Tusen tack att ni orkar att kommentera mina märkliga kombinationer.

  Jag skickar kärlek till er två. Ta emot!

 5. Den randiga klänningen är i mitt tycke i en vardaglig stil och spetsen mer kvällsfin. Kombinationen tillsammans med den stora färgskillnaden blir lite mycket. Om materialen hade varit mer i samma stil så tror jag att det hade fungerat bättre. Testa med kjolen som Bonita tipsar om, vet jag!

  Båda strumpvalen funkar, tycker jag!

 6. Jag tycker det ser helsnyggt ut på bilderna, men jag förstår din oro. Vi vår generation har lärt oss att inget får hänga ner, underkläder ska finnas men inte synas, BH och underkjol ska göra sitt jobb i skymundan, det ska vara strikt och prydligt. Så är det ju inte alls längre, men det kan ligga kvar i oss så att vi inte känner oss bekväma även om det är snyggt. För snyggt är det och ett smart sätt att förlänga klänningen på!

 7. Till skillnad från vad de övriga skriver har jag inget emot att spets och ränder bryter av. Tycker att det blev väldigt fint med de rostfärgade strumpbyxorna. Men om du har en liten naggande känsla om att det känns kort och bart misstänker jag att du kommer fortsätta känna så. Har man tvådelat sitter det ju lite mer ”fast”, medan jag ofta känner mig lite mer utsatt om det är en kort klänning/tunika. Jag går hela tiden omkring och oroar mig för att visa rumpan :)

  Men du bär upp kläderna jättefint, så vare sig kombinationen eller hur det sitter på sig är det något fel på, i mina ögon!

 8. Jag tycker det passar bra med de svarta strumporna. Har du testat lite ”tjockare” leggings till tunikan och så grova kängor, eller stövlar till?
  Vill bara säga att jag tycker det är roligt och inspirerande när du delger oss dina kombinationer(trycker på gilla-knappen:))

 9. Snyggt! Du är för härlig som visar oss dina kombinationer..Gillas mycket! Ser så fint ut på bilderna.
  Kram/M

 10. Synes også som noen andre her at de svarte blondene (spetsen) og uttrykket i kjolen krasjer for mye. Men, har tro på smale jeans (kanskje type jeansleggings) kunne bli fint til. De lysbrune støvlene du har på bildene med den hvite jakken og det lilla skjørtet til ville passe ypperlig til, tøft og stilig antrekk :-) Synes jeg da :-)
  kanskje en svart blazer + hatten din kunne laget et ekstra statement til det hele :-)

  Å Eva, hadde jeg bodd nærmere skulle vi gått gjennom hele garderoben din, tenk så gøy det hadde vært, er sikker på at det finnes masse flotte sammensetninger der :-)

 11. Eg liker det og. Ser at det er ein spesiell samansetning med tunikaen og blondene, men det er lov å leika seg. Fargane er nydelege til deg.

 12. Min första tanke när jag såg bilderna var – väldigt snyggt. Håller med Lydia som skriver att du bär upp det väldigt bra. Men gå på din känsla, känns det inte bra för dig så är det ju det du ska lyssna till.

 13. Bonita: Ibland känner jag mig töntig i det här sammanhanget och att alla andra är så säkra. Fast jag jobbar på det och så har jag ju dig!

  Extraminnet: Tack. Det där med strumpor har jag också funderat på. Jag har köpt några nya – offwhite med mönster, grå ribbade, svarta släta, bruna släta, lila släta – men det är de små detaljerna som är svåra för mig. Och jag är glad över din kommentar om vardaglig klänning/tunika och spetsen – det får mig att tänka på ett nytt sätt. För jag kombinerar och ibland vet jag inte varför det blir fel – din kommentar lättade upp en del dimmor.

  Freja: Det är nog så att jag inte vet och jag har inte MOD att gå ut i konstiga kombinationer (som kanske ibland är både rätta och fräcka) för jag är rädd att bli utskrattad bakom min rygg. Det är förstås tokigt, men det har ju hänt många gånger i min ungdom och det sitter kvar, det är så himla trist och känns ruttet i efterhand när jag får reda på det. Nåja, jag kämpar på och äntligen har jag fått luft under vingarna med alla dessa kommentarer. Nu gör jag ändå som jag själv tycker – förstås – men jag funderar på varje sak som skrivs och tar till mig. Jag borde vara modigare, men det är jag inte. Å andra sidan ska det nog gnistra om min klädkammare!

  Lydia: Just nu tror jag att den där underklänningen blir ett nattlinne, fast spetsen kommer nog att klia på benen! Jag har i alla fall stoppat ner underklänningen i en låda med lite udda kläder som jag gillar men inte riktigt vet vad jag ska ha till. Än har jag inte gett upp!

  Bettan Nej, det har jag inte men jag har funderat på det. Många säger att grova leggings passar bra och den där kvinnan som hade klädpartyt sa att just det där med stövlar till gör att man kan ha lite kortare klänning utan att det stör. Jag ska fundera. Jag har ju ett par svarta lite kortare stövlar (typ mc-boots), och jag har beställt ett par svarta (jag fick ett fenomenalt erbjudande) men de kommer inte förrän i december. Jag funderar vidare och du…tack för ”gilla-knappen”.

  Maggan: Tack. Jag ska fundera vidare på det där om jag vågar och om det passar.

  Tinto: Haha! Du är underbar. Tack. Jag knaske ska våga i alla fall.

  Merete: Vi kunde ta en hel kväll till att fixa kombinationer i min garderob – med lite kex, vin och ost. Faktiskt har jag tänkt på det en del, att jag borde bjuda hem någon kunnig för att gå igenom garderoben.

  Heidi: Jag tror att jag klär bäst i lite färg, jag älskar till exempel den där tjocka vita koftan som jag hade till den bruna kjolen, men jag ”försvinner” i den färgen och i dag ska jag skicka tillbaka det.

 14. Kjeks, vin og ost høres ut som et bra følge til gå-gjennom-garderoben-til-Eva :-)
  Men ja, hvorfor ikke be hjem noen som du kan gå gjennom den med? Gjerne da noen som har en stil du liker :-)

 15. Her er forresten lenke til en fotoblogg med eldre, stilbevisste mennesker:

  http://advancedstyle.blogspot.com/

  …de fleste av de som er fotografert er jo langt eldre enn deg, men synes det er kul å se folk som har sin egen stil uavhengig av alder :-)

 16. Nu har jag inte läst kommentarerna och jag är dessutom en person som går klädd lite hur som helst, så lyssna inte för mycket på mig, men min första reaktion när jag såg bilden (innan jag läst texten) var ”åh, vad fint!”.

 17. Merete: Det finns ingen i min närhet, det måste ju dessutom vara någon som jag litar på helt, någon som vågar säga ”det där passar inte”. Det är nog lättare att säga så via nätet än öga mot öga. Tinto och du bor för långt bort, och Bonita också för den delen. Ja, alla jag kan tänka mig bor ju i övre halvan av Sverige.

  Maria: Kära Du, jag tror det är lite typiskt för din själ, du är mjuk som en sidanjacka! Puss. För egen del så har jag lagt undan underkjolen, dvs inte ratat den – och längre fram så kanske. Det får mogna.

Kommentarer inaktiverade.