Parantesen

Det här är kjolen som ställer till det.

Jag är medveten om att mina bilder inte alltid är bra, när jag tar bilder för ”dagens kombination” är de små och visar inte alltid rätt färger. Sedan tidigare – lång tid – har jag alltid försökt få ihop min garderob på ett sätt att jag kan kombinera på flera sätt. Jag är nära att lyckas, eller mer rätt; jag har lyckats bra förutom den här kjolen.

Mina felköp är bortsorterade antingen till vänner som de passar bättre, till seconhand, till återvinning eller i soporna när jag är som mest irriterad. En del saker, som den svarta underklänningen, har jag lagt i en låda med lite udda saker. Det är en liten låda och där finns mindre än fem delar. Det är sådant jag känner väcker en klang hos mig, men ändå på något sätt är användbart.

När jag soterade ner sommarkläderna i tre stora vita förvaringslådor, lade jag ner även kläder som jag funderade på att sortera bort – osäkra kort helt enkelt – för det är lättare att efter ett halvår, när allt packas upp, att tänka klart.

Jag hatar felköp.

Det enda besvärliga i min klädkammare är kjolen. Ja, den från Benetton. Jag köpte den för många år sedan (minst sju i alla fall) och jag tycker den är fin. Den svajar fint när jag svänger runt och jag tycker om det tjocka sidenet och känslan som det ger. Fast hur ska jag sätta ihop det?

I omgångar har jag försökt få till det, men jag har aldrig lyckats. Trots det gillar jag kjolen skarpt och jag vill inte sortera bort den. År efter år har jag plockat upp den till hösten och den har hängt oanvänd i min garderob varje säsong. Den är för fin att hänga där!

Nu ber jag om tips!

Jag vill ha en hel kombination, från skor eller stövlar tills strumpor och ovandel. Det är fritt fram. Tänk inte på vad jag redan har i garderoben, tänk på hur du skulle sätta ihop om du fick fritt fram!

Tyvärr kan jag inte utlova något pris, det handlar om att ”Rädda Kjolen”!

11 reaktioner till “Parantesen”

 1. Samma outfit som när du visade med ljusa koftan, fast med den lila, nya koftan istället? En mörkbrun liten kofta kan kanske passa. Jag tänker, att om kjolen är grå, brun och lila, borde det funka att ha topp plus strumpbyxor i någon/några av de färgerna till utan att det blir för mycket. Kanske att en lite mörkare gammelrosa topp/kofta skulle funka till också.

 2. Jag skulle ta upp det lila i blus eller jumper. Eller strumpor. Sen vet jag inte just nu! Särskilt som du inte vill ha scarfs! ;-)
  En grå kofta kunde man ha, eller en grå top med brun eller lila kofta över, eller mörkare lila strumpor och överdel?
  Svarga skor, för det har jag jämt. kanske allt svart utom kjolen? Äh, jag vet inte, och jag har en känsla av att du inte blev ett dugg klokare av det här! Det är lättre när manser alltihop.

 3. Lydia: Gammelrosa skulle jag gilla skarpt, den skulle i såfall passa till ytterligare kjolar. Nu när jag ser kjolen på bild tänker jag att den nedersta lilagrå färgen i en kort kofta skulle vara snyggt och de har en sådan på Benetton (den är rätt dyr i mina ögon, jag tror den kostade 600 kronor). Det är ju bara det att jag inte vet om den passar till något annat i så fall – lila kofta och svart kjol? Lila kofta och grå kjol? Jag blir bara mer och mer förvirrad.
  Och om jag valde den här lilagrå koftan att ha till, vad för färg på strumporna och skorna?

  Tinto: Ja, det lila känns klokt. Frågan är om det blir för mycket med både lila kofta och lila strumpor och skulle jag hitta de där lila strumporna? Allt svart? Kan jag ha det när kjolen är brun upptill? Ja, jag kan – men är det inte ”förbjudet” med brunt och svart. Suck, Tinto, jag ger snart upp! Puss.

 4. Jag hade en gång en klänning med brun bottenfärg och svart mönster, så det är då inte förbjudet! Grönt och blått ihop var förbjudet ett tag, men en sån klänning har jag också haft! ;-)
  Så sett är grått och brunt en mer märklig kombination och hade jag sytt kjolen hade jag inte kombinerat så. Hade jag velat ha tre färger skulle den tredje varit grön kanske. Eller hellre mörkt lila.
  Kan du hitta en top i kjolens bruna färg kanske? Eller en cardigan, eller varför inte ett jumperset?

 5. Eg er samd med Tintomara. Lilla topp og strømper eller kanskje svart topp og svarte strømper med ei lilla kofte?

 6. Har du inga svarta stövlar liknande de bruna du hade innan. Det är snyggt och kanske än lättare att kombinera med färger, strumpor och kjolar. Just som en del andra kommenterade på dina tidigare bilder. :)

 7. Svart topp, svarta strumpor och svarta stövlar eller skor tycker jag. Visst kan du ha svart till den bruna tonen!

 8. Jeg kunne tenke meg skjørtet med lilla eller svart topp + jeansjakke til, tror jeansstoffet ville bryte bra mot det blanke stoffet i skjørtet. Litt usikker på farger på strømper kanskje svarte? Ville muligens ha prøvd de mørk brune støvlene dine til (de som har to slags skinn og litt firkantet tupp) Eller hvorfor ikke de litt kortere, Frye-aktige bootsene?

  Eller hvorfor ikke en enkel, svart genser/langermet topp og svarte strømper + svarte sko eller støvler? Enkelt og fint :-)

 9. Hej!
  Jag skulle ta en grå långkofta, kanske en grov, eller finstickad, vit fin tshirt, svarta strumpbyxor och bruna stövlar. Då har du en modern twist på det hele!

 10. Jag skulle haft nått knalligt lila upptill, kanske ett linne med mörkt brun kavaj/kofta till, alternativt ett mörkbrunt linne med lila kavaj/kofta till. Mörkt bruna strumpor och mörkt bruna stövlar, eller skor, typ herrskor. Jag blandar ofta lila och brunt, men jag påminner om att jag är färgblind….

  Och jag förstår varför du behåller kjolen, den är verkligen snygg!

 11. Tinto: Jag har funderat på en kofta i den bruna färgen, då skulle jag ha nytta av den även till en annan kjol jag har. Samtidigt drar den lila färgen. Men en brun kofta, bruna strumpor och bruna stövlar/skor hade nog varit det enklaste för mig. Köper jag en lila kofta – ja, vad tusan ska jag ha för strumpor då? Suck!

  Heidi: Jag får nog radera det där att svart och brunt inte går ihop. Kanske är det så att mörkbrunt och svart fungerar tillsammans?

  HP: Jag har ett par högklackade svarta stövlar, men mer vardagsstölvar i svart kommer i december (en beställning som inte blir tidigare än så).

  Anna: Jag tänker ”är det verkligen så”? Eftersom så många, och nu du, har föreslagit svart till så måste det ju vara ok. Märkligt att det ska vara så svårt. Jag får nog klä mig som du vill och ta bild så får jag se själv med egna ögon.

  Merete: Du också! Jag tänker på helsvart! Det får nog bli så, om jag inte hittar den perfekta kofta i lila som även passar till mina svarta kjolar. Tack, och du…vad synd att du bor så långt bort! Det hade varit roligt att ha dig som en sorts kombinera-evas-garderob-besök.

  Anne: Jag har inte ens tänkt som du, jag är helt rudis på det där att kombinera och jag tror att jag låser fast mig i det där med enstka färger enbart. Tack för att du tog dig tid.

  Freja: Men – va, faen! Det där låter super! Nu ska jag bara försöka hitta det också! Haha! Om jag väljer ett linne i lila och sedan en brun kofta eller kavaj till så kan jag ha den koftan/kavjan till annat också. En bra idé. Och typ herrskor…ja, vad snyggt. Jag tror jag åker inte och handlar i morgon, jag tar det på kreditkortet! Puss.

Kommentarer inaktiverade.