Dagen

Jag trampade iväg till mina föräldrar i förmiddags.

Mest bara för att jag ville ha städningen avklarad, det betyder att jag är ledig och fri i morgon och det gör att trippen med B på tisdag kommer att kännas helt rätt och bra. Jag är en människa som inte kan ha för mycket bokat, jag måste vara ensam och vänta in själen.

Det var dimmigt, som ni ser på bilden.

Tjocksmockt med dimma, fukten lade sig som en hinna på kläderna och glasögon var inte att tänka på. Tursamt cyklade jag inte vilse i skogarna! Och städningen gick bra för mina föräldrar åkte på loppis och när de kom tillbaka några timmar senare var jag klar. Mangolden växer fortfarande, vilken fantastiskt grönsak! Nästa år ska jag odla igen, men bara en halv rad och så den sorten som är en aning rödaktig.

Nu har jag tagit ett bad, på spisen puttrar ris och kycklinggryta, jag tänkte ta kvällen till att koppla av och slappa framför tv:n. Kanske resterna av ostbrickan från i fredagskväll.

Kärlek till alla!

8 reaktioner till “Dagen”

 1. Bilden överst, den med rådjuren, skulle bli fin att måla av. Det mjuka ljuset och den enhetliga lugna färgskalan ger nästan ett overkligt intryck. Vägen in i bilden ger djup och trädstockarna som ligger staplade till vänster bryter av mot alla lodräta linjer i bilden.

  Fotot påminner om en vävd bonad av den typ som många människor i min mormors generation, de som var födda runt förrförra sekelskiftet, hade på väggen.

 2. Hmm… Nu såg jag att bilden heter ”hjortar i vilthägnet”, det var jag som trodde att det var rådjur. Bilden är fin hursomhelst!

 3. Isamaria: Det är märkligt, jag tänkte inte själv den sortens tankar utan lade upp bilden mest för att visa hjortarna (som jag annars aldrig hinner att fotografera). Tack för dina fina ord!

  Hjortar och rådjur är inte lätta att skilja i en dimmig bild. Puss.

  E: Tack. Jag är helt slut! Men det kändes bra att städa i dag och det går alltid lättare när mina föräldrar åker iväg – för då kan jag ha tvärdrag, spelar hög dansbandsmusik och rår mig själv. De kom tillbaka precis när jag var klar och då drack vi kaffe.

  Jag hoppas du får en fin kväll, du också!

 4. Vilka fina bilder, en trolsk stämmning som vilar ver dem. Trist med skördemarknaden, jag hade läst om den i en annan blogg och det lät som om det fanns massor av intressanta saker där. Skönt att du fick städa ifred, säkert extra skönt eftersom du redan tillbringat en hel dag i dina föräldrars sällskap…. Vi år oxå kycklinggryta idag, en som jag hittade på eftersom jag precis skaffat en lergryta men inte hittat några bra recept….

 5. Jag var på bröllop på Löderups strandbad i lördags och skulle köra hem till Ystad (svärföräldrarnas hem) på natten och det var riktigt läskigt i dimman! Kröp i 40km/h hela vägen till Ystad.

 6. Freja: Du vet. Ja, du har förstås rätt – skönt att få en paus efter att ha umgåtts med dem en hel dag. Det är synd att det ska vara så, men jag gör vad jag kan och jag vänder mig bort både fysiskt och psykiskt när det är för mycket klagomål, skvaller, elakhet och så vidare.

  Tigern: Det var minst två olyckor på grund av dimman under söndagen i närheten av K-stad. Otäckt. Märkligt också för den delen. Just att göra bil tar mycket kraft när det är dimma, cykla är lite lättare även om det är en aning blötare.

Kommentarer inaktiverade.