Till slut

I går tog jag ett beslut.

Nu får det vara nog. Och tro mig – vilken känsla av lyft! Jag tog den bruna kjolen och hängde på klädkammarens högra sida. ”Over and out!”

Inte nog med det.

Den åkte ut på höger sida tillsammans med fem andra plagg. Jag tycker om dem men de har antagligen inget att göra i min garderob. Fina saker. Dock blir jag bara nervös (en aning missbruksvarning av det ordet här) av att se plaggen hänga oanvända.

Förra vintern använde jag kjol någon gång i veckan, mest var det jeans.

Eftersom jag tycker att min rumpa inte är världens läckraste använde jag tunikor till jeansen. Det är snyggt och en fiffig tanke enligt mig.  Vad som har hänt har jag ingen aning om, det började i slutet på sommaren med att jag skulle plocka upp vinterkläderna. Min årets-sommar-vurm för klänningar blev ett platt fall eftersom ingen klänning längre fanns i garderoben.

Jag rynkade näsan åt de få kjolar jag hade för det var besvärligt, enlig mig själv, att kombinera med överdelar, strumpor och skor – dessutom ger luftiga klänningar plats för mage. Åtsittande kläder har jag aldrig älskat.

Nåja, av någon anledning hittade jag inte klänningar på stan, det fanns inga som var tillräckligt långa eller som passade mig – däremot råkade jag gå in på Åhlens och vilket eldorado i kjolar. Inga konstigheter – alla deras kjolar i rätt längd, alla deras kjolar var överkomliga i pris, alla – nästan – deras kjolar var små glada skapelser och vips hade jag en ny grå kjol, en ny lila, en ny orange och … flera nya kjolar och var allt roligt igen!

Nu går jag omkring i dessa bekväma plagg och jag ser fram emot att välja ny kjol varje dag.

Det är så det ska vara när jag väljer kläder. Inget ”kanske” och inget ”det duger” – nej, det ska vara glada saker där jag känner att jag har valt rätt.

Det är så det ska vara! Och under dagen åker de där plaggen på höger sida ner i en box för transferering över till vårkanten när jag antagligen kasserar dem för gott.

Kärlek!