Minne

I hallen står ett par övergivna stövlar.

Jag köpte dem för många år sedan, det är ett par Vagabond och i stil med Frey-boots. Det var samma år som jag sålde merparten av mina böcker på Bokfestivalen i Kristianstad och sedan åkte på en resa till Prag för pengarna. Jag tyckte jag var fin i stövlarna och till dem hade jag en kjol och top, men jag minns också en dam i min egen ålder som enligt skvaller sa ”tror hon det är vinter” (det var i början på september och solen strålade när jag sålde mina böcker och använde stövlarna för första gången).

Jaja, missundsamma människor finns det överallt.

Det förstår bara inte att det smittar över till dem själva, alla elaka och svarta tankar väller alltid tillbaka på den som skapat dem. Det är min sanna övertygelse.

Nåja, stövlarna är övergivna för jag måste välja mellan att behålla dem och då lägger ner pengar på att klacka om dem eller göra mig av med dem. Stackars stövlar, de var nog något av det första jag köpt i hela mitt liv där tanken inte var ”grundgarderob” – det var modernt, fräckt och passade mig.

Kärlek!