The Town

Det trodde jag inte.

Att ”The Town” skulle vara en bra film. För det är en B-film i mina ögon och den är jättebra! Jag brukar i regel se film med långa pauser med fika och annat – fast den här såg jag i ett svep.

Ben Affleck är en grabb i ett gäng på fyra, alla har ”Floristen” som en sorts ledare. Det är  han som tar reda på var pengarna finns och det är han som tycks lägga upp planerna på deras rån av värdetransporter och banker. Vid ett tillfälle tar den en kvinnlig bankchef som gisslan, efteråt blir de ängsliga att hon skulle ha sett något som kan användas som bevis och därför låter de grabben, som Ben Affleck spelar, skugga kvinnan.

Självklart ser det ut som om de stöter de på varandra i en tvättautomat, de blir kära och allt blir helt plötsligt komplicerat.

Det skulle kunna sluta som en sliskig bakelse, men jag blev lika förvånad som när jag såg ”Thelma & Louise”, ett någolunda ovanligt slut – om än otroligt, precis som i de flesta amerikanska filmer. Av mig får den fyra apor! Inte illa för en B-film!

 

2 reaktioner till “The Town”

  1. Du verkar ha haft ett filmmaraton! Alltid roligt när en film kan överraska en lite grann. Jag såg bilderna på din outfit längre ner, det var snyggt. Jag har ofta kjol, men just nu cyklar jag mycket till och från jobbet och då funkar inte alla mina kjolar, de långa får vänta tills det blir bussväder eller jag ska på tjänsteresa.

  2. Freja: Haha…nej, jag ser en eller två filmer i veckan och ibland skriver jag om de senaste på en gång.

    Kjolmaraton har jag haft däremot – och har fortfarande. Jag som suckade när jag såg vad min garderob innehöll i början på hösten – inte en enda klänning. Och vips blev jag en kjolälskare.

    Jag går till jobbet och går till bussen, men cyklar till Ica – då får jag välja en kjol som går att cykla i eller får jag dra upp den en rejäl bit (men det är inget vidare att cykla i en snäv kjol även om man drar upp den halvvägs på låren).

Kommentarer inaktiverade.