Till salu

För en gång skull.

Ska jag inte ge bort kläder, inte skänka till seconhand eller behövande lärare i Afrika – nej, jag ska försöka sälja. Det är åtta plagg från Gudrun Sjödén och eftersom jag gillar devisen ”ska det göras kan det lika gärna göras redigt” har jag förstås enbart nytvättade och stukna plagg.

Självklart på en klädställning.

Tänk om jag fick göra något liknade för min mamma, hon har en salig röra och många garderober, men hon använder bara några fåtal plagg och om jag hade fått bestämma skulle hon rensat ur ordentligt, skaffat sig en klädställning och fått fin ordning. Det är bara det att jag och min mamma har helt skilda värderingar när det gäller ordning, vi har helt olika synsätt också. När hon säger ”det är ordning och fint” tänker jag oftast ”ååhhh…Gode Gud, var är den ordningen”.

Antagligen har jag fått någon form av anti när jag växte upp.

Det är nog mycket troligt att min ordning, min önskan om lite saker, är en följd av hur jag växte upp. Till lika stor del handlar det även om mig själv, jag är ensam och har varit så nästan hela mitt liv (de några-år-förhållande räknar jag inte) och det gör att jag också har varit ensam ansvarig för allt i hela mitt liv. Det är ofrånkomligt att jag inte skulle reagera med att vilja ha lite saker för det innebär mindre ansvar att vårda och ta hand om.

Det förvånar mig att jag inte har sålt tidigare.

Först hade jag inga kläder, sedan köpte jag mycket, billigt och utan eftertanke och i kölvattnet har nu kommit en liten behändig garderob med plagg som jag använder, tycker om och är glad över. Jag måste vara glad över det jag äger, vad är visten annars? Något som förvånat mig, förlåt om jag tjatar, är min vurm för kjolar.

När sommaren var över konstaterade jag att det inte fanns några klänningar i min vintergarderob. Däremot tre kjolar. Hur det kom sig vet jag inte med säkerhet, men en av anledningarna var att jag gick in på Åhlens och där fanns de mest fantastiska kjolar som jag kunde önska mig.

En har blivit den absoluta favoriten.

Det är en lila i mönstrad chiffong. Häromdagen hade jag lila strumpbyxor köpta till den kjolen och en lila top! Jag är glad för min garderob! Jätteglad. Fast nu ska jag sälja plagg jag varit glad för tidigare, men  även felköp. Det är ju så att jag ibland köper plagg som jag tycker är fina – de kan vara felköp ändå. För det känns fel när jag har dem på mig.

Det jag ska sälja kan inbringa en tusenlapp – men köper C allt på en gång (en bekant som dyker upp efter 12) så får hon det för 800. Det är åtta plagg och bara klänningen i rosa med fantastiska broderier kostade mer än så. Det skär i hjärtat men ibland måste man skiljas. Det är kanske så min mor känner för det jag tycker är utslitet och som hon borde kastat för längesedan?

Nåja, nu ska jag njuta av mitt kaffe. Jag skickar ut kärlek till alla!