Trött

Jag skulle kunna gå direkt hem och sova i tio timmar.

Istället är jag på jobbet och efter det måste jag cykla och handla, men sedan ska jag bara vara hemma och vänta in min själ. Jag ska äta något gott, titta på en film och försöka hitta en balans.

Det mesta fungerade bra igår.

Jag är tacksam för det. Det var ing som helst problem med Walle. När han sov pysslade jag lite hemma hos Sara och Oskar, inget stort – jag diskade och lite sådant. Det är deras hem och de har några fantastiska delar som jag verkligen älskar – t.ex. en gjutjärnsspis i köket. Där brukar båda två lägga saker som de har i händerna när de kommer hem, och så blir det liggandes där.

Det är inte mitt hem, det är deras hem.

Men jag ser ju hur gjutjärnspisen lider och jag lade sakerna snyggt i staplar på ett annat ställe och sedan tände  jag värmeljus och placerade på spisen. Det går att elda i den men jag vågade inte. Det måste bli en underbar värme!

I sitt sovrum har de en gjutjärnskamin. Åhhh…det går att elda i den, tyvärr fungerar den som klädhängare för Sara och Oskar. Hade jag fått röja, rensa och bestämma skulle jag gjort om och låtit spisen bli en romantisk del. Vilken underbar värme och känsla!  Veden har de gratis för den delen.

Nåja, det är deras hem och de har andra prioriteringar.

Jag erbjöd mig att komma upp för att hjälpa till med Walle, med trädgården och så vidare. Jag tror inte nappar på det, de önskar sig en annan sorts hjälp. Tror jag. Synd, för jag är bra på att ta tag i saker och göra saker.

Nåja, jag har mitt eget hem och jag blir allt mer lockad av ett litet hus. Ska jag våga? Jag vill också ha gjutjärnsspisar och trädgård.

Kärlek!

 

4 reaktioner till “Trött”

  1. Du kan ju börja kolla runt på hus, det finns mycket att lära när det gäller fastigheter och fastighetsprise och sånt. Titta kostar inget! Så kan mnan ju tänka sig att din lägenhet har stigit en hel del i värde efter allt du gjort med den, så det är ingenomöjlig dröm du har. Men… du ska veta att det är inte lika lätt att få till det perfekt i ett hus, som i en lägenhet.
    Roligt att du fick en fin dag med Gulleklimpen.

  2. Åhh, ett litet hus skulle passa dig perfekt. Du skulle vårda det och det skulle skydda dig. En liten trädgård att odla helt på egen hand, så fint du skulle få det!

  3. Tinto: Hej Kära Du! Det blev en fin dag med Klimpen och jag tänkte på dig, för jag tittade på honom och tänkte just ”Klimpen”. Haha! Ett fint smeknamn.

    Lägenheten köpte jag för 145000 och den värderades till 425000 för några år sedan. Helst skulle jag vilja ha en lite stuga, cykelavstånd från Bromölla och inte arrendetomt. Det är nämligen så att Trolle-Wachtmeister äger det mesta runt om och han har massor av arrendetomter. Jag vill äga min tomt och hus, eller möjligen hyra en liten stuga.

    Freja: Tack. Exakt. Du är den första som har sagt det. Jag känner det så tydligt när jag är hos Sara, att huset tycker om att bli omskött och jag känner lugnet när jag till exempel rensade upp på spisen. Nästa gång ska jag be att Oskar visar mig hur man eldar i den.

Kommentarer inaktiverade.