Det är tur

Idag har jag en mörkt vinröd tunika som jag snor ihop med ett svart bälte. Den vanliga kjolen och strumporna. Tunikan är i siden och jag kan aldrig sluta förundras hur fint det känns och ser ut med sidan. Förutom den här tunikan har jag den bruna kjolen med tjocka sidenvåder i lila och grått.

Fast det är bältet som jag har.

Det är tursamt att jag är road över att läsa några få bloggar som handlar om mode, för jag vet att det ska vara långa bälte och de ska man sno på ett sätt att den långa överblivna snodden pekar neråt. Jajamänsan!

Annars är dagen i dag lite vissen. Bara så där. Och det skäms jag inte över. Jag har gjort vad jag brukar göra när det är sådana dagar, jag städar. Hela hemmet doftar rent och fint med en svag nyans av lavendel, fönsterrutorna är rena och balkongdörren står på vid gavel för att frisk luft ska simma igenom lägenheten och ge liv.

Jag funderar på om jag ska gå på bio.

De visare ”En dag” klockan sex och ”De tre musketörerna” lite senare. Jag kan också baka en ny sorts äppelkaka och läsa min bok ”Den försvunne”. Livet har alternativ.

9 reaktioner till “Det är tur”

 1. Riktigt snyggt! Stramt och stiligt och samtidigt chict! Jag imponeras alltid av din förmåga att kombinera personlig med stilrent. Själv är jag nog mer excentriskt färggrann, önskar jag hade din känsla för kombinationer!

 2. Så snyggt, härlig tunika, övre högra bilden säger ”allt”, Ärmarna blir så fina då Du håller ut armarna så jag tycker Du ska vifta lite extra med armarna när Du har detta. Jättefint.
  Vift, vift.

 3. Bonita: Fast jag blir ändå osäker när jag ser bilderna, jag får nog prova en gång till och se hur det blir. Jag är inte mycket för tillbehör som scarfes och bälte, men jag fick för mig att ett flätat bälte i läder skulle passa bra inte bara till den här tunikan utan till jeans och lite annat. Men det känns så tillgjort när jag har de där tillbehören. En vansesak skulle jag tro – utom scarfes, det kvävs jag av.

  Freja: Men…jag? Öhh…jag känner mig mest vilsen hela tiden. Tack i alla fall, det stärker mig.

  Merete: Tunikan har pingvinärmar, jag ska visa den vid tillfälle!

  Ninni: Haha! Du är underbar! Ja, jag ska vifta lite extra. Faktiskt tror jag att jag får vifta medan jag sätter dit bältet för det kändes som om det hindrade mig en aning rörelserna. Kram & Vift!

 4. I min dator är tunikan snarare konjaksbrun. Hur som helst ser det väldigt elegant ut! Lite för fint för jobbet, snarare lämpat för teaterbesök eller nåt.
  Siden är underbart. Jag har massor av sidenblusar i olika färger som jag inte kan göra mig av med fast jag blivit för tjock för dom. (Hoppet finns ju att jag ska gå ner igen…)
  Jag önskar jag vore som du och städade när det kändes lite off. men då läser jag i stället – fast läser gör jag när det känns bra också förstås. (Jag läser jämt.) För att jag ska städa krävs det att jag känner mig glad och pigg och energisk, eller att nån ska komma hit… ;-)

 5. Tinto: Den är nog mer rödbrun är vinröd, det är himla svårt med färger.

  Fast, du – kära Tinto – det är ju tur att vi alla är annorlunda! Låt de där sidenblusarna hänga i din garderob, en vacker dag kommer de kanske till nytta. Själv är jag nog för mycket på andra hållet.

  Har du kollat mina auktioner på Tradera? Om jag vetat att det är på det sättet skulle jag inte kastat allt jag har gjort. Nåja, bättre sent än aldrig. Jag har en del kvar att sälja.

  Kärlek!

 6. Klart jag kollat dem, men storleken är fel! Hur som helst har jag för mycket kläder eftersom det är begränsat med plats här, och jag har så svårt för att göra mig av med älsklingsplaggen… Oavsett om de går på mig.

 7. Tinto: Nu har auktionen slutat och jag känner mig nervös, det blev 800 spänn på ett ungefär och det är kläder som jag tänkt slänga!

  Nu ska den bruna kjolen, ett par skor och lite annat också upp på Tradera inom kort. Jag tar lite i taget.

Kommentarer inaktiverade.