Manus

Ska jag inse att det inte blev något av det?

Mitt barnboksmanus ligger på skrivbordet. Jag hade tänkt skicka in manus till Kabusa bokförlag, men jag läser att de inte tar emot spontanmanus utan söker sina författare via agenter, uppläsningar och annat. Jag tror inte jag har någon ork att dra igång en egen publisering.

Bilderna hade jag kunnat fixa via Photoshop.

De allra flesta kapitel har en förankring i min vardag, bilderna är inget problem. Jag vill inte spara men jag vill inte kasta. Det ligger på mitt skrivbord och – ja, det är väl bara att hutta.

 

10 reaktioner till “Manus”

 1. Nej, det ska du så klart inte göra! Det finns fler förlag, men du borde skaffa en agent! Eller låt det ligga till sig. Det kanske är fel tidpunkt nu. Eller så kan du göra ett ex till gullklimpen när han blir stor nog. Ett manus kan omöjligen ta så mycket plats att du ska behöva kasta det. Och tänk om du ångrar dig! Det är ju bra att ha röjt och iordning, men det behöver ju inte gå till överdrift heller! Vad gör det stackars manuset för ont om det ligger i en låda eller mapp eller pärm?

 2. du har ju fått två förslag av mig på annat sätt. Ett annat kan vara att du plastar in sidorna själv, dvs laminerar. Finns material och maskin på Clas Ohlson

 3. Har du kollat vilka möjligheter det finns att nå ut med manuset på nätet? Jag vet att det finns en site som heter kapitel 1 (http://www.kapitel1.se/) som Piratförlaget är inblandat i. Andra förlag kanske har liknande. Där kan du lägga ut delar av ditt manus och det är fortfarande ditt, du kan få kommentarer som kan hjälpa dig att utveckla manuset och Piratförlaget kan se om det är något för dem. Du ska absolut inte kasta det, det är ditt verk, klart du ska ha kvar det.

 4. Tinto: Jag har försökt hitta en litterär agent via nätet, memn jag lyckas inte. Jag vill nog – trots allt – inte ge upp ännu.

  Bonita: Det var din läng via Facebook som fick mig att tänka till. Jag har påbörjat ytterligare en redigering av boken. Tack. Just nu kan jag nog säga att din länk gav mig en liten spark i baken igen. Tack.

  Extraminnet: Tack, jag har läst det där ett antal gånger – jag fick en annan länk från Bonita och tänkte ”ok, jag ger det en chans till”.

  Freja: Jag ska prova det där med Piratförlaget. De har bara en liten del (eknomi) barnböcker och de är ett av de förlag som sagt ”nej tack”. Men jag provar din länk.

  Heidi: Om jag trycker boken blir den tillägnad Walle.

Kommentarer inaktiverade.