Hemifrån

 

När jag gick till jobbet i går.

Lät jag lampan på den rosa skänken vara tänd och jag tittade in i rummet och konstaterade att det är det första rum någonsin som jag möblerat och ordnat på ett sätt att det är totalt ”mig”. Det sporrar mig till mer förändringar.

På jobbet i natt gick det bra. Jag har två dagar kvar på den här avdelningen innan jag under några dagar hänger som en rotlös planet fram till torsdag natt då jag åter ska vara tillbaka på nya avdelningen. Det är i morgon, på tisdag och onsdag som jag ska gå bredvid för att fixa lösenord och blir bekant med gamla och nya system. Det är några år sedan senast.

Dessutom är jag flexibel över julen.

I natt läste jag alla mail om byten och önskemål. Schemat har blivit ändrat i sista stund och det innebär många problem för de som har planerat över jul oc nyår. Jag gläder mig att jag är lösningen för två stycken i gänget och kansek även den tredje. Dessutom känner jag att min chef banar vägen för att allt ska ske smidigt för mig och de som vill ha ledigt.

Det kallas samarbete och det krävs för att det ska fungera.

Annars är jag nog inte på det bästa humöret. Ännu. Jag har jobbat natt och det var beckmörkt när jag gick hem och det hade börjat skymma när jag vaknade. Ändå, det finns en rotglädje i mig som aldrig slocknar och den blossar lätt upp. Dessutom har jag tagit komp i morgon och ska inte vara på jobbet förrän vid 10, det fungerar eftersom jag är den där rotlösa planeten för tillfället.

Jag önskar att jag hade en bil för någon dag, jag vill gärna rensa förrådet igen. Det är faen vad saker jag har samlat på mig. Fast jag kämpar på, det ska nog bli riktigt bra om något år. Lite i taget och jag lär så länge jag inte ger upp.

Kärlek!

3 reaktioner till “Hemifrån”

  1. Så bra att ni kan samarbeta smidigt och lösa planeringen. Och visst är det kul när ett rum blivit som man vill… När vi skulle sälja vår lägenhet och ”stylade” inför det fick jag äntligen til vårt extrarum som jag alltid velat ha det. Nästan så jag inte vilje sälja längre då….

  2. jag tror jag läste någonstans att du skrev om att du vill ha en ny kamera? eller så minns jag fel. jag fick ett melj i dag att http://www.rajalacamera.se ska ha ”hundratals ebjudanden” på måndag 28/11 då de har ”maniac monday”. kan vara värt att ta en titt :)

  3. Freja: Det gör att jag liksom känner att mina ”uppoffringar” uppmärksammas och att någon tänker ”jag plockar bort Eva den dagen för att hon ska hämta andan”.

    Maria: Jag ska kolla på måndag, tack för tipset!

Kommentarer inaktiverade.