Kväll

Jag har ont i hela kroppen.

Det blir så ibland när jag är spänd på jobbet får jag ont på kvällen. Fast med lite migränmedicin och Zon ska det gå bra. Det har inte varit mycket till kvällskänsla. Jag var nere i förrådet och plockade upp två små lådor med julsaker, de flesta tomtar vi har haft skickade jag med Sara eftersom det var hennes.

Den som finns på bilden fick jag av henne 1999.

Då var hon sjutton år. Förutom den har jag en liten och en arg, den arge har jag fått från mitt föräldrahem.  Det räcker fint. Jag tänkte ringa Ria i nästa vecka och hoppas det går att bestämma en tid för jag ska minsann ge mig på förrådet. Det sista onödiga ska bort. Det ska enbart bli skönt.

I morgon tänkte jag hänga upp gardinerna som ligger färdiga och väntar.

Kanske blir det en långpromenad. Kanske. Nu ska jag i säng, jag är trött.

Kärlek!

2 reaktioner till “Kväll”

 1. Jag har minimalt med pynt, men det har mer med min avoga inställning till jul att göra och mindre med någon form av estetiskt tänkande. En arg tomte skulle passa mig perfekt ;-)

  Jag brukar oxå få ont om jag spänner mig opåp jobbet, blir krum i kroppen när jag kommer hem och slappnar av….

 2. Freja: Precis, det där med jobbet. Jag kommer hem och slappnar av och då känner jag hur alla leder liksom vuxit fast i sitt spända tillstånd.

  Jag fick höra av en bekant ”men då träffar du inte ditt barnbarn alls i jul”. Nej, det gör jag inte för jag jobbar. Ibland har jag lust att skrika till alla som inte jobbar heltid att man blir trött av det.

  Jag har dessutom behov av att vara ensam, jag vill gärna träna (om så bara långpromenad) några gånger i veckan, jag m¨åste laga mat och diska, jag städar till mina föräldrar och sedan är det inte mycket tid över för ibland behöver jag bara vila mig.

  Usch, det lät som om jag klagar. Jag är glad för mitt jobb och jag städar gärna till mina föräldrar och vill gärna träna – tiden som är över försöker jag fördela lagom.

  Det är nog mitt stora behov av att vara ensam som gör att jag inte riktigt orkar att umgås som andra gör.

  Fast det var ju julen jag skulle skriva om. Haha!

Kommentarer inaktiverade.