Chanel

En kväll med Chanel.

Inte trodde jag att det var så himla roligt att delta några timmar när Chanel demonstrerades. Det var en – förstås – mycket välsminkad kvinna som visade oss. Hon valde ut en av de yngre tjejerna och sminkade henne. Jag passade på att fråga en hel del.

Själv är jag en kvinna som inte ofta använder smink.

Däremot tycker jag att det är roligt med kosmetika och hudvårdsprodukter, jag är alltid noga med att rengöra morgon och kväll och fukt har tjejerna på Parfymeri 1 tutat i mig. Nåja, hudvård är en sak och kosmetika en annan. De gånger jag använder det är jag försiktigt med att det inte ska synas, jag är 56 år och det finns rynkor i mitt ansikte och det fulast jag vet (eller kanske mer rätt; det mest förfulande) är smink som gör rynkorna tydligare och djupare.

Jag har provat många foundation och hittade en bra för något år sedan.

I går köpte jag en ny och inser att tjejen som demonstrerade hade en poäng i att det beror även på årstiden och med det vilken färg huden har. Jag köpte en del och kände mig ändå som en vinnare eftersom det var 10 procents rabatt och jag fick de där stämplarna som ger en summa tillbaka med jämna mellanrum. En liten pappersväska med prover fick jag också med mig.

Det var en fin kväll.

Jag småskrattade hela vägen till bussen – ja, det var så lustfyllt att jag fick stanna på vägen och tänka ”skärp dig nu, Eva”. På bussen smällde jag av ett leende mot busschauffören, jag tänkte att mitt nya jag och välsminkade röda läppar skulle charma honom. Tyvärr hände det inte. I Bromölla var det en krispig aprilkväll, skymningen hade segrat och jag tänkte att jag måste göra fler sådana här saker. Det är upplyftande och roligt med flärd.

Kosmetika gör en hel del.

Visserligen drack jag ett halvt glas vin (där fanns godis, ostar och chips också) men jag blev inte berusad av det, men trots allt fick jag ändå titta mig i spegeln för jag tycker jag såg helt ok ut. Frågan är om jag kan få till det i dag utan att det ser galet ut? Nåja, jag börjar väl så försiktigt för jag vill inte bli utskrattad. Det finns säkert de i min omgivning som tänker ”det spelar ingen roll vad du gör för du ser ändå ut som du gör”  – ja, det stämmer. Ok? Jag är väl medveten om hur jag ser ut, jag gör mitt bästa av det jag har – och det räcker fint för mig.

Nu ska jag dricka lite te och sedan gör mig i ording för jobbet. Jag funderar på att ta min nya kjol, jag kom på i går att det skulle vara snyggt med en vit top eller blus och jeansjacka till.

Kärlek!

6 reaktioner till “Chanel”

 1. ”Det finns säkert de som tänker…” ja, än sen? Vi lever i ett fritt land, folk får tänka vad de vill, men bry dig inte! Min kloka mormor sa alltid: ”Dumt folk ska man int e bry sig om!” (ifall jag kom och var ledesn för att nån hade sagt nåt dunt till mig)
  Du dömer inte folk efter utsidan, så varför tror du hela tiden att alla andra dömer dig efter din utsida?! (Som det inte är nåt större fel på för den delen!!!)
  Sminka dig nu lite lätt och se glad ut – det är det viktigaste!
  Kram!

 2. Håller med Tinoto fullständigt! Låt folk tänka vad de vill, men tänk inte på det. Du duger, du är fin och bra.

  Jag skulle också vilja gå en sminkkurs, det skulle vara roligt och lärolikt, jag sminkar mig ytterst sällan.

 3. Tinto: Jag försöker inte döma andra människor, jag tänkte det senast igår. Men visst dömer jag då och då. Hemskt.

  När det gäller hur jag ser ut vill jag gärna berätta för de som är kritiska till mig att jag veeeet hur jag ser ut, jag tror inte att jag är snygg och allt mellan det. Det sitter i ryggraden, jag försöker så gott jag kan.

  Hur som haver, det var roligt i går!

  Alex: Jag är som du, men jag gillar smink men orkar inte alltid nrä jag stiger upp vid 5. Fast det är roligt att få råd av proffs, det gör stor skillnad! Kram!

 4. Nu har jag velat en stund fram och tillbaka om jag ska skriva det här eller inte, så att det inte tas på fel sätt. MEN:

  ”Jag är väl medveten om hur jag ser ut” skriver du. Fast det tycker jag inte att du är. Under alla år jag läst tycker jag inte alls att du verkar vara medveten om hur fin du är, att du ser bra ut. Och inte bara (som du skrev ovan) ”jag tycker jag såg helt ok ut”. Jag tycker att du ser dig själv med för kritiska glasögon.

  Så, hoppas det här landar rätt nu och inte missförstås :)

  En helt annan sak: Det bästa sättet att knäppa till de som kritiserar utseende (för det finns alltid folk som kritiserar utseende, inte ens miss universum kommer undan) tycker jag snarare är att utstråla att man inte bryr sig *för att man vet redan att man är fin*. (Ja, det är lättare sagt än gjort.)
  Inte tvärtom. I synnerhet när det inte ens är sant.

  En tredje sak, på temat, som jag kom att tänka på nu. Jag har haft en del fotojobb på stylingkvällar där kvinnor i alla åldrar blivit sminkade och fått håret fixat och sedan har jag fotograferat. I princip ALLA har känt att de inte är snygga och in princip alla har uttryckt komplex för ett eller annat. Och när jag stod där med alla dessa vackra kvinnor så insåg jag verkligen på riktigt att vår största kritiker är vi själva. Vi är hårdare mot oss själva än mot varandra. Märkligt nog fick det mig att tycka bättre om mitt eget utseende när jag insåg det. För ingen kunde se det som de andra hade komplex över, och då förstod jag att ungefär ingen bryr sig om det som *jag* har komplex över.

 5. Maria: Jag återkommer i kväll på jobbet, jag vill fundera lite på ditt inlägg, som är mycket snällt och rart och fint och som får mig att lipa lite och tänka.

Kommentarer inaktiverade.