Bondhustrun

Bondhustrun har gett mig en utmaning.

Om vi hade bott nära varandra tror jag vi hade varit vänner som sällan sågs, men att vi skulle vara vänner livet ut. Jag hade hoppats att hon hade ringt mig när hon behövde rymma hemifrån, jag hade hoppats på att vi skulle dela någon flaska vin och prata då och då, jag tror jag skulle bli rätt berusad de gånger vi träffades och delade det där vinet, vi skulle antagligen prata mycket om föräldraskap. Typ. Det tror jag.

Hon har ställt följande frågor.

1. Vad är dina senaste tre musikupptäckter?

Jag är nog ensamast i världen att inte vara beroende av musik, det gör ont i öronen när skvalet finns i timmar (som på jobbet). Dock lyssnar jag då och då och det är lätt att nämna tre nya musikupptäckter – de har liksom gjort mig förvånade. Det är Laleh – jisses, varför var jag inte ens i närheten av den stålviljan och den integriteten som hon har när jag var ung? Det är September – åhhh…alla låtarna från ”Så mycket bättre” är mina älsklingar, kanske speciellt ”Kärlekens tunga”. Det är Robyn, jag har förstås vetat vem hon var sedan flera år tillbaka men när jag fick höra ”Call Your girlfriend” blev hon min idol.
2. Tre av dina allra bästa egenskaper som du är stolt över?

Lojaliteten till mina närmaste vänner, min integritet som jag vunnit i vuxen ålder och min förmåga att analysera min egen del i konflikter.
3. Bästa GB-glassen genom tiderna?

Magnum classic.

4. Om du yrkesmässigt skulle göra något helt annat än du gör idag, vad skulle det vara?

Barnmorska utan tvekan.
5. Behöver man verkligen jobba heltid? Och om man gör det, hur ska man hinna/orka med sig själv, sin familj, sitt hem, sina vänner, fixa städa pyssla umgås läsa böcker?

Jag har fördelen att jobba skift och inte ha familj som kräver min tid, det gör att jag är ledig mycket och ofta på egen hand då jag passar på att städa, läsa, skriva, skumbada, pyssla om mig själv, cykla etcetera.
6. En egenskap hos andra du har svårt för?

När dåligt självförtroende ger en sorts inbillad överlägsenhet och den visas (det brukar ofta vara så att de visar den så kallade överlägsenheten på osäkra människor som de vill trycka ner – jag dödar verbalt de där människorna).
7. Tipsa om din bästa vardagssnabbrätt som alltid funkar, som är god och bra och går svinsnabbt?

Lax med ris. Koka ris medan  laxbitar, som finns i alla affärer numera, står i ugnen med en sås över sig (köp färdig citronsås, supergott). Det tar knappt 30 minuter, inte blixtsnabbt men rätt fort och enkelt. Annars kan man ju hämta pizza…

 
8. En kändis du är lik på något vis?

Jag har hört att jag är lik Ma Oftedal (präst och i mina ögon en fin människa) samt en skådespelerska som Tinto kom på att jag liknade (jag minns inte namnet på henne).
9. Du får en halv miljon kronor – vad gör du?

Betalar bostadslånet, det som blir över (200000) delar jag på fyra delar. En del går till min egen sparkassa, en del går till Sara (jag sätter in som ett pensionssparande för att hon inte ska kunna ta ut det), en del har jag kul för och en del får Sara ha kul för.
10. Vad önskar du att du var bättre på?

Snickeri.
11. Vad är det snyggaste med dig?

Jag har oftast en bra hållning (dock inte i min stol på min arbetsplats efter tolv timmars skiftarbete).

 

3 reaktioner till “Bondhustrun”

  1. Ninni: Tänk om jag hade varit lite klokare när jag var yngre, istället var jag orolig, osäker och omedveten.

  2. Jag har varit bortrest i helgen och sen jobbat och har inte hunnit läsa och kommentera, men nu så:
    Vad himla fint du skriver. Om vin och rymning. Jag tror som du! Och tack för svaren. Fint att få läsa dem.

Kommentarer inaktiverade.