Transvestit

Idag har jag hämtat mina röda skor.

Och de passar perfekt. De sitter som handen i handsken och är underbara, glada, perfekt röda och festliga. De är maximalt höga för mig, mycket mer höjd på klacken kan jag inte ha för då blir jag lik en transvestit. Inget fel på transvestiter, de är modiga och har gått igenom mycket för att få vara sig själva – däremot vill jag inte bli bli tagen för en transvestit utan jag vill bli sedd som kvinna och Eva.

Nåja. Det var det försvaret.

Skorna är mjuka och fina, jag är förstås helt nöjd. Blomman, eller kanske mer dekorationen, är högre än jag uppfattade det som när jag beställde dem, men det är inget jag hänger upp mig på. De skor jag har i samma höjd har däremot en rågummisula, jag vet inte vad det är på de här skorna (har ännu inte kollat så noga), men det låter när jag går. Å andra sidan har jag trägolv och det låter en del när man går med skor här.

De passar förstås helt perfekt till min klänning.

Jag har funderat om jag kan ha dem till något annat i min garderob, jag tror inte det, men jag vet med mig själv att jag alltid blir nöjd när jag köper något som jag verkligen gillar vid första ögonkastet och provtillfället och att de då förr eller senare alltid passar in med något annat.

Nu njuter jag av mitt kaffe.

Det har tagit nästan två år, men de senaste månadernas lediga dagar har jag vaknat och tänkt ”vad ska jag hitta på i dag”. Först nu har jag kommit ner i varv att jag börjar tänka på att jag kanske ska träffa lite vänner på en fika som exempel. En märklig och lite farlig känsla, men den är värd att låta stanna kvar ett tag till. Just det att känna mig lite ”vad ska jag sätta för färg på dagen”. Dessutom kommer snart vår, värme och sommar på riktigt med många cykelturer.

Jag har läst ut Simon och ekarna med M Fredriksson, en av de bästa böcker jag har läst. Och ärligast. Hur livet pendlar mellan ljus och mörker, hat och kärlek och hur människor sakta lär sig att acceptera var och en som de är. I går började jag på en deckare av Mari Ljungstedt, jag har läst många deckare men det är som om vissa författare inom den genren inte når fram till mig. Camilla Läckbergs böcker har jag aldrig läst, vilket jag säkert är ensam om. Ljungstedt? Bra och läsvärt, jag har snart plöjt igenom halva boken och det säger en hel del.

Nu till kaffe, bok och lördagsledigt. Underbart!

24 reaktioner till “Transvestit”

 1. Väldigt söta skor!
  Men transvestit? Du är allt en riktig igelkott du! (Men du vet om det!) Säkn garden, du blir nog inte så anfallen som du tror!
  Kram!
  PS Det var en del andra grejor jag hade tänkt kommentera om, men orken tryter lite. Är fortfarande jätteförkyld. :-(
  DS

 2. Toksöta skor! (Säger som Thåström för övrigt, Alltid rött alltid rätt. Fast jag gissar att han inte menade riktigt samma sak som jag.)

 3. Supersnygga! Gillade även de gröna i ett tidigare inlägg! Du har verkligen hittat din stil. Själv famlar jag vidare…fast idag fick jag till det lite med en svart lite glansig (fast lite bucklig i strukturen) kjol från In Wear med stora blommor i orange, lila, blått, aprikos), svarta nylonstrumpor, söta skor (20-talsaktiga), svart jumperssetkofta och skojiga fjäderörhängen som matchade kjolens blommor.
  Jag är en jeans”tjej” som gillar Converseskor men samtidigt älskar kvinnliga klänningar och vippiga kjolar. Svårt att hitta balansen ibland i att vara kvinnlig och inte för ungdomlig men ändå inte tantig.
  Du lyckas!
  Kramar från Kastanjeplatsen!

 4. Tinto: Om man är kvinna och närmare 190 cm lång blir det mer likt en transvestit än en kvinna om man inte är försiktig. Det är min åsikt. Kyra på dig, Kära Du. Jag kollade på Ord men såg att ingen uppdatering var gjord.

  Kristin: Haha! Du är så rolig och jag älskar dig och din familj. Nä…det är nog inte riktigt samma röda färg ni avser, min far gör gärna samma kommentar. Jag tycker skorna är superfina och jag tror att det är ett bra köp. Jag gick omkring med dem här inne och det fanns inte minsta skav, det gillar jag.

  Karin: Jag håller helt med, det är svårt att hitta rätt och jag tror jag är på väg. I vintras köpte jag en fantastisk klänning som jag älskade men den var alldeles för kort, det är också – i mina ögon – något som inte är snyggt på äldre. Däremot knäkorta kjolar och klänningar är liksom perfekt.

  Det gäller också att inte bli för tantig, precis som du säger. Däremot har jag skippat alla jeans utom ett par, de har jag när jag ska cykla långt och det är kallt eller om jag ska gå en långpromenad.

  Jag har bara kjolar och klänningar numera och det känns roligt och enkelt.

  Tack för ditt beröm!
  Kram tillbaka så här en tidig söndagförmiddag.

 5. Etter min mening kan en som kvinne fint være nærmere 190 og allikevel ikke se ut som en transvestitt, synes absolutt ikke det er noe automatikk i dette!! Se bare på f.eks Elle MacPherson og Emmanuelle Alt, begge er høye og bruker gjerne hæler i tillegg, og de ser etter min mening smashing ut!
  Men, vet jo riktignok ikke hva du legger i begrepet ”om man inte är försiktig”, da…

  Er jo 179 selv og bruker til tider sko med 8 cm hæl, har aldri fått noen negative komplimenter for dette!

  Men klart, alle har lov til å synes det de vil, synes bare det låter litt bombastisk at du automatisk setter likhetstegn mellom disse begrepene..

 6. Merete: Har du aldrig sett förvåningen i en mans ögon när du reser dig upp från en stol och är nära 190 cm lång? Märkligt.

  En gång hade jag skor och ställde mig i den ring grabbarna stod på rasten (jag gick en utbilning) och grabben närmast mig tog genast ett steg bort.

  Antingen inbillar jag mig eller är du blind. Lite skämtsamt menat. Jag hörde för den delen exakt samma åsikt som jag har när jag såg ett program som startat på ettan här i Sverige, det handlar om en modellargenur och deras jobb. De sa ungefär så här ”vi vill inte ha modellerna för långa för då liknar de transvestiter när de går i höga klackar”.

  Att det är bomastiskt vill jag inte hålla med om.

 7. Nei, det har jeg aldri merket noe til.

  Jeg er ikke blind for dette (hvis du med ”blind” mener at jeg nekter å se at det kan være sånn), men mener samtidig heller ikke at det er noe som du innbiller deg. Så lenge du føler det på den måten er det jo virkelighet for deg.

  Synes forresten en sånn uttalelse fra et modellbyrå låter utrolig uprofesjonelt.

 8. Ble forresten litt nysgjerrig på hva du innlegget ditt mener med ”om en inte är försiktig”, kan du forklare?

  Vil bare for ordens skyld at jeg ikke på noen måte er ute etter å ”ta” deg for din oppfatning rundt dette, alle står fritt til å mene som de vil, bare så det er sagt : :-)

  …og så håper jeg selvfølgelig at vi får se bilder av deg i den nye kjolen og med de røde skoene til (de var forresten veldig ”Eva” :-))

 9. Nu är jag för all del bara 167 cm lång, men en av mina absolut närmaste vänner är 184 cm lång och ser absolut inte ut som en transvestit, vare sig hon har klackar eller inte. Du är vacker, Eva, och det är nästan förolämpande när du inte vill tro oss när vi säger/skriver det. :)

 10. Merete: Ja, vi är väl alla olika. Du kan se serien på svt.se och deras tv-play.

  Det blir nog bilder så småningom, jag har inte mackapär att använda när jag tar bilder och det blir aldrig bra med den automatiska självutlösaren.

  Kristin: Nu skäms jag. Jag är tacksam för alla komplimanger jag får, det är bara svårt att släppa garden och känna att det inte är för att lura mig att tro något som inte är sant.

  Nu jäklar ska jag tro, om jag tror kanske det blir så?

 11. (Och jag vet hur omöjligt det kan vara att tro på snälla saker andra säger till en.)

 12. Kristin: Typ. Jag har gått på så många nitar att även vänliga och goda människor tyvärr ibland råkar ut för min granskning.

  Men nu ska jag utgå från att det som skrivs här i bloggen är sant. Nästan sant i alla fall! ;)

 13. Det är klart att man inte behöver se ut som
  en transvestit bara för att man som kvinna är
  lång. Jag känner flera kvinnor som är en bra bit
  över 1,80 (den längsta lika lång som jag, 1,89) och
  som ändå använder klackar ibland. De ser inte ut
  som transvestiter.
  Jag tycker långa kvinnor ska få använda klackar, men
  jag kan förstås förstå att du själv kan känna dig ”för lång”
  i ett sammanhang där männen är knappt 1,80.

 14. Pelle: Tack, ungefär så är det – jag tror det hänger ihop med att de flesta runt om mig är knappa 180 och seglar jag in med mina 7-cm-klackar (som i och för sig inte är speciellt höga) blir jag nästan 190. Det känns skönt med ett ”erkännande” av mina funderingar.

 15. Den längsta tjejen, hon som är 189 och som blir närmare två meter med klackar (vilket hon iofs inte har så ofta) brukar säga när kortare män kommenter hennes längd: ”jag är ledsen att evolutionen hoppade över dig”.
  Det tycker jag är lite småroligt :-)

 16. Pelle: Förlåt, jag brukar inte vara elak men jag ska spara kommentaren för jag tycker också den är lite smårolig. Jag hoppas jag inte avänder den, för den är lite elak också.

 17. Jo den är lite elak men det är också elakt att kommentera folks längd. Det är ju rätt märkligt att vissa tror att det är OK att säga: ”oj vad du var lång” eller ”hur är vädret däruppe?”. De skulle ju knappast säga: ”oj vad du var tjock”.

 18. Pelle: Det har du helt rätt i.

  Jag har varit elak en gång, även om det inte ligger mig för. Då hade jag ett par skor med sju centimetersklackar.

  Kollega: Du är ståtlig.
  Jag: Du menar att jag är lång?
  Kollega: ja.
  Jag: Då kan du fundera på vad jag tycker du är.

  Det var fult och jag vill inte vara en sådan person, å andra sidan har du rätt i att kommentera något som man inte kan göra något åt är elakt.

 19. Men det är fint att vara lång! (Och praktiskt.) Modeller är långa, och mannekänger.
  Hur som helst knan man inget göra åt sin längd, och tjockleken är det banne mig inte heller lätt att göra nåt åt. Det är väl bra att folk är olika varann, hur skulle man annars känna igen nån? Kram!

 20. Precis! Hon som vann svenska ”top model” är visst 1,83 och hon som vann den amerikanska var visst 1,88 (utan klackar) så visst är det häftigt att vara lång.

 21. Pelle: Tyvärr lite elakt, men jag minns hur tilltufsad han blev och då ångrade jag mig lite. Nåja, jag tror det handlar till allra största delen om att känna sig (mig) bekväm även i höga (nåja) klackar. Det är det som saken handlar om, att känna mig bekväm som om det är något naturligt. Jag är på väg!

  Tinto: Sant.

  Pelle: Fast de är vackra, du vet tjusiga, läckra och vackra. För mig gäller det att försöka hitta det bekväma i att vara lång med klackar (min längd i sig är ok med någon centimeters klack), egentligen är det proportionellt att ha högra klackar när man redan är lång. (Där var jag rätt tuff, eller hur Tinto? ;)).

Kommentarer inaktiverade.