Sudd

Jag vet varken fram eller tillbaka.

Idag köpte jag den vita jackan (en nätt jacka med spets och foder) som i och för sig passar bra till klänningen, men jag tvekar till den 3/4-ärmen. Jämför med den rosa bolero-jackan som har långa ärmar. Det handlar om proportioner – tror jag. Om jag väljer den rosa jackan måste jag köpa vita sandaletter, det gör jag säkert för en billig peng här i Bromölla och vita sandaletter är alltid gångbart. Däremot trivs jag otorligt bra i de röda skorna.

Tyvärr är bilderna lite suddiga.

Det är för at jag måste springa mellan kameran och platsen där jag står när kameran klickar till. Nåja, ni kan säkert bilda er en uppfattning hur som haver. Den vit jackan passar utmärkt till dop och de sammanhangen, men passar den till mig? Jag funderar på att lämna tillbaka den.

Kärlek!

16 reaktioner till “Sudd”

 1. Den vita passar inte tycker jag. Det är nog både materialet och hur den är skuren, som gör att det blir lite oformligt och för mycket. Den rosa är supersnygg till däremot! Otroligt vilken skillnad det blir med olika plagg. Skorna är också jättefina, de ska du behålla väl?

 2. Ja, den vita jackan är fin, men bredvid den rosa blir den intetsägande. Om den inte var väldigt dyr tycker jag du ska behålla den och ha till andra kläder, för den var fin. Kanske till något mörkare under? Armlängden var bra, du kan ha den om du vill.
  Om det vore jag (och jag hade kvar min smala figur) skulle jag ha en smal välskräddad byxa i tunn gabardin eller nåt, och till det en en skjortblus i siden i samma färg. Skjortärmarna fick gärna komma fram under jackan. Sen skulle jag matcha med en annan färg på smycken eller nåt. Eller en mönstrad scarf. Om det var jag, sa jag!
  De rosa jackan är så himla söt att det inte var rättvist mot den vita jackan att jämföra! Kram!

 3. Den vita funkar inte till klänningen enligt mig. Och först tänkte jag säga att du skulle lämna tillbaka den, men så fick Tintos kommentar mig att tänka om..Hon har nog rätt i att den kan vara fin tillsammans med något annat. Nåt linne och byxor kanske? Låt jackan ha huvudrollen sas så kommer den nog till sin rätt. Tillsammans med klänningen var de två som slogs om att vara viktigast ;-)

 4. AnnA: Skorna behåller jag, den vita jackan är gjord i 100 % bomull och är rakt skuren. Jag tänkte jag skulle ha den till mina kjolar och det blir jättefint.

  Tinto: Byxor använder jag aldrig (någon enstaka gång när det är kallt och jag ska cykla till mina föräldrar. Det är till 99 % kjol eller klänning. Jackan tänkte jag ha till mina kjolar (den nya sommarkjolen och en orange), det blir snyggt ihop. Hur jag ska göra med den rosa jackan vet jag inte, jag är helt konfunderad just nu. Det kanske inte syns men den rosa är inte heller helt hundra. Suck.

  Bonita: Du har helt rätt i att de slåss på något sätt, antagligen för att färgen är densamma. Jag behåller både skor och jacka (den passar till mina kjolar), däremot vet jag inte hur jag ska klä mig till lördag. Dubbelsuck.

 5. Gillar den rosa skarpt, du ser superchic och cool ut i den. Jag har, precis som du, svårt för trekvartsärm, det ser lite urvuxet ut, så jag skulle välja den rosa, definitivt! Fast jag förstår att du vill ha de röda skorna, de är fina!

 6. Jag veet, jag veet, jag SA att ”om det var jag” ju!
  Ha rosa jackan till klänningen och de gröna skorna. Det ser åtminstone fint ut på bild, men kanske det är annorlunda i verkligheten? Förresten tittar igen på dig, det är Klimpen som alla kommer att titta på! ;-)

 7. Jeg synes at du kan ha røde sko til rosa jakke jeg da, men ser at jeg kanskje har litt ”uvanlig” smak der :) Tror også de grønne skoene ville være fine til, men mener du har sagt at du ikke vil blande for mange farger?
  Synes forreste også at den rosa jakken passer best til!

  Lykke til uansett hva du bestemmer deg for :-)
  Klem

 8. Och så kommer jag och tycker tvärt om. Jag tyckte inte att den rosa passade i skärningen, men jag håller med om att 3/4-ärm inte är helt lyckat. Och så tyckte jag att du skulle ha de gröna skorna till ju. Fast det förstår jag ju att du inte vill om du trivs så bra i dessa :) Du har inte funderat på sjal istället för jacka?

 9. Freja: Jag tycker också det blir bättre proportioner på den rosa jackan och jag ångrar lite att jag köpte den vita, jag tror den åker tillbaka (köpt på en kjeda så jag kan lämna tillbaka den i K-stad). Tyvärr känns den rosa jackan inte heller hundra. Jag avskyr när jag hamnar i den här situationen.

  Tinto: Haha! Ja, min kollega sa samma sak och självklart är det Walle som står i centrum, men för att hedra honom vill jag vara fin. Rosa jackan och gröna skorna – jag önskar jag kunde se hur färger passar ihop men jag har svårt för det. För tillfället ångrar jag både klänning och jacka, det är en vissen dag så här dagen efter. Fast, det blir nog bra. Jag ska lösa det på något sätt annars får det bli som det blir.

  Merete: Jag vet inte om du är ovanlig i din smak, själv kan jag inget om vad som fungerar ihop när det gäller det lite mer avancerad smak och konsten att sätta ihop färger. Jag har fåttl ära mig att rosa och rött inte passar ihop, samtidigt minns jag att jag var förvånad när jag var liten över den regeln för rosa och rött var ju nästan samma färg. När det gäller färger har jag min egen känsla – jag vill helst bara ha två fäger, det ruckar jag inte på. Det handlar om en inre insikt för mig. På andra är det hur snyggt som helst, men för mig är det snyggast med få färger.
  Just nu känns den rosa inte heller bra, jag vet itne vad det är men jackan är lite ”styvare” i materialet medan klänningen är mjuk, jag tror det har med det att göra.

  Scylla: Du är nog mest rätt. Jag tycker inte heller den rosa är helt ok. Jag får se hur jag gör. Jag har funderat på en sjal istället och jag hade en sjal i handen i går men var osäker på om det var rätt färg (rätt som passade till skorna).

 10. Min känsla är att du inte ska ha något rakt som går ner över midjan över den klänningen. Då försvinner midjan, eftersom klänningen inte är figursydd. Man behöver se hur klänningstyget faller och fladdrar för att din fina figur ska komma fram och för att inte intycket ska bli för fyrkantigt? Sjal låter bra!
  Jag tycker om alla skorna, och i min värld är rosa och rött jättefint ihop. Men huvudsaken är ju att du känner dig bekväm och fin!

 11. Sissah: Hmmmm…rosa och rött, då hade ju problemet varit löst även om rosa jackan inte här helt hundra.

  För en stund sedan fick jag långlunch av mina kollegor för att jag ska gå till Bromöllas ena klädaffär, jag tar med mig gröna och röda skor och hoppas på att de har något att erbjuda som passar. Om inte så tar jag en tur till skoaffären i kväll efter jobbet och hoppas kunna hitta skor i rosa. Jag blir så jäkla stressad av detta. Suck.

 12. Jag hade en gång en underbar långkjol (var det på sjuttiotalet det var så modernt?) som var både rosa och röd. Så nog kan man ha det. Fast de gröna blir väl också fina till klänningen? Varför känner du dig så osäker på klädfärger, du är minsann inte osäker när du målar eller fotograferar i färg?
  Det går inte att säga ”blått och grönt går inte ihop” eller ”rött och rosa går inte ihop” sådär tvärsäkert, för det beror precis på vilka nyanser och vilken mättnad etc som det är på färgerna. och ta på dig det du tycker är fint, för DET ÄR VAD DU SJÄLV TYCKER SOM RÄKNAS. Och jag kom inte åt knappen av misstag! kram!

 13. Tinto: Inte vet jag varför jag inte kan kombinera, jag har ingen aning. Jag ser det helt enkelt inte, såvida det inte är superfint tillsammans. Jag ser inte nyanser och som exempel kan jag berätta att jag tog skorna och klänningen med mig på lunchen till en klädaffär här i Bromölla, kvinna höll fram en kavaj och sa ”den här passar bra tilL” och även om jag höll skon mot kavajen så såg jag det inte.

  Visst räknas det vad jag tycker, men jag är osäker och då är det bra att fråga.
  Kram.

 14. Jag ligger lite efter i läsningen men det verkar som om det blir den gröna (urtjusiga!) koftan du bestämt dig för. Vill bara påminna om en av dina egna reflektioner: ”Känns det inte hundra är det inte hundra” (nåt sånt). Vilket torde tyda på att du ska lämna tillbaka det som du inte är hundra procent nöjd med. Gör som du brukar, Eva – lyssna inåt!

  (I övrigt älskar jag både klänningen, gröna koftan och skorna!)

  <3

 15. Extraminnet: Tanken snuddade vid mig när jag stod i provrummet och det inte kändes hundra, men jag lurade mig själv och tänkte ”det får bli så”.

  Tack för dina fina ord.

Kommentarer inaktiverade.