Blå himmel

Jag älskar det här kortet.

Antagligen för att jag verkligen kände värmen det här paret utstrålade. Underbara och ödmjuka människor. Walle ser ut som en liten tjock pascha på bilden. Haha!

Nåja, jag har vaknat och står på benen.

Nattpass är inte min melodi. Eller mer rätt, det är helt ok men när jag vaknar känns livet sisådär. Det tar många timmar innan jag är ok igen. Jag har precis slukat mitt kaffe efter att ha laddat tvättmaskinen. Solen strålar utanför men det gör mig om möjligt ännu surare, värme och starkt ljus är ingen vinst innan jag har liksom hittat själen igen.

Birgitta ringde för en stund sedan.

Vi ska träffas imorgon för vår pelargonieturné. Någon mailade och frågade hur jag gör eftersom jag inte har bil och åker med andra. I morgon blir det antagligen så att jag bjuder på lunchen som tack, när jag åkte med min bror till dopet och hem igen betalade jag femhundra kronor men när jag blir hämtad av min mamma betalar jag inget alls (det känns lite som om vi kvittar med städningen).

Med andra ord beror det på vem, hur långt och anledningen.

Jag försöker få de som har bilar och som jag åker med att bli nöjda. Ibland betalar jag som till min bror i pengar, Birgitta har fått pengar någon gång men oftast har det nog blivit så att jag har bjudit på lunch, fika, parkeringsavgift eller liknande. Jag vill inte att någon ska känna att jag utnyttjar.

Förhoppningsvis åker vi till flera handelsträdgårdar. Jag vill gärna ha en prunkande balkong. Fina AnnA ville gärna hjälpa mig men hon har inte sett min balkong i verkligheten och föreslog att vi skulle ta en tur tillsammans för att hon skulle kunna föreslå, fast jag börjar med Birgitta och om jag står mig helt slätt tar jag hjälpa av AnnA.

I natt surfade jag lite och letade efter växter som kan odlas super-soligt läge i kruka.

Jag vet inte om jag blev klokare. Just nu tror jag att det blir storbladig murgröna i en stor kruka i ena hörnet och bredvid en klematis. Fast…ja, så läste jag att den mest frosthärdiga murgrönan inte ville stå allt för soligt och på min balkong vräker solen ner från elva på förmiddagen fram till nio på kvällen. Även om jag har en markis så händer det att den inte är nere eftersom det t.ex. har blåst.

Någon föreslog alltså murgröna medan andra tyckte den växten inte alls passade.

Andra förslag på soligt läge är vildkaprifol, blåregn, vinranka och vinterjasmin. Själv blir jag bara mer vilsen i det hela. Bokharabinda växer tydligen fort och blir stor, jag efterlyser ju en växt som ger grönska på balkongen och till den tänkte jag kombinera med clematis eller jasmin.

Det är olika råd på olika webbplatser.

”Det går jättebra att odla murgröna i en stor kruka eller odlingslåda på balkongen”, skriver en person medan nästa skriver ”murgröna kan få det kämpigt i krukor”. Vem kan man lita på?

Öhh….snacka om att känna mig vilsen.

Annars funderar jag på skor igen och hur bekväm jag kände mig på dopet, jag har letat efter liknande skor fast i rosa, vitt och svart – men någon måtta får det vara. Dock kommer jag säkert att unna mig något lyxigt i slutet på maj för då får jag extra pengar, det är en bonus som arbetsgivaren betalar ut men som ingen riktigt fattar varför – dock tar vi emot och ser glada ut.

Nu ska jag gå ut på balkonen och mäta, det här året ska det bli roligt att vistas därute.

Kärlek!