Sommargardinerna

Lika glad när de åker upp är jag när jag plockar ner dem.

Mina gardiner i vardagsrummet. Jag har ett ljust vardagsrum och på hösten byter jag de vita mot mörkbruna och de gör mig glad och jag tänker varje gång ”åh…vad mysigt”. På försommaren åker mina vita upp och då tänker jag ”usch och fy vad de är mörka”. Tursamt att det är på det sättet.

I går kollad jag på överkast.

Jag tror jag har ett som passar, de var nerstoppade i stora plastkassar och jag hade ingen ork att ta upp och vika ihop igen. Kanske jag tar det på måndag. För många år sedan hittade jag ett fint hos Laura Ashley men jag hade inte pengar, nu finns det inte kvar i sortimentet. Det är typiskt, men det är ändå så jag vill ha det. Andra får gärna ta kredit om de saknar pengar men jag gör det helst inte.

I övrigt har jag varit trött.

Två gånger har jag somnat på soffan och sovit djupt och vilsamt, dock med drömmar – som jag inte kommer ihåg. Det behövdes nog en vilodag för mig.

Nu ska jag vidare i kvällen, te och en bra deckare. I morgon väntar jobbet.

Kärlek!

3 reaktioner till “Sommargardinerna”

  1. När jag ser den här bilden inser jag att jag egentligen funderar över varför du har valt den här dova färgen på väggen. Du känns som en människa som skulle välja något ljusare, gladare; mer energi. Om du förstår.

  2. Scylla: Med andra ord har du helt rätt och känner mig ganska bra vid det här laget. Jag ska se om jag kan få ut en bild av hela rummet.

Kommentarer inaktiverade.