Regn

Det pågår ett höstregn utanför mitt fönster.

Rörmockaren har gått. Det har nämligen varit stopp i badrummet – inte helt, men tillräckligt för att det ska flöda ut på golvet när jag har badat. Skönt att få det fixat. Under tiden han fixade med det städade jag mitt städskåp. Jag har upptäckt att jag behöver en mindre men bättre verktygslåda, den jag har nu köpte jag för fem år sedan och utan erfarenhet tog jag en som såg bra ut. Nu vet jag bättre. Mindre och i plåt ska det vara för mig.

Jag njuter av mitt kaffe.

Mina tankar går kring hur det har varit i sommar, men jag börjar också släppa det för jag mår bra igen. Det har varit en stökig, regnig och orolig sommar, men nu är det höst och det är lätt att släppa det som varit eftersom mina steg är lätta igen.

Igår kom jag på en sak.

Jag har ingen diskmaskin, jag har ingen mikrovågsugn och jag har ingen bil. Alla tre är bortvalda av mig aktivt. Något som förfular ett kök är en mikrovågsugn såvida den inte är inbyggd på ett snyggt sätt. Diskmaskin har jag fixat alla rör och annat till, men jag avstod för jag har inget behov och bil – ja, det är också aktivt beslut eftersom jag nästan aldrig har behov av någon.

Många ser det som märkligt.

För mig finns inte behovet. Däremot ska jag byta ut min spis som jag tror drar mycket energi. Fast det är ingen panik med det, jag har ungefär 300 kronor i kostnad för elen per månad så det kan vänta ett tag.

Nu ska jag vidare i dagen och förstås börjar jag med ett bad nu när jag slipper översvämning. Sedan får jag se om jag tar några bilder på mina nya kläder, fast det blir i så fall efter småpyssel i klädkammaren. Nya kläder kräver lite välkomst-fest.

Kärlek!