Antal

Det är lördag i mitt hem.

För någon vecka sedan slutade jag med östrogentabletterna och jag har blivit yr och känner mig lite konstig i kroppen. Jag får se hur det går annars fortsätter jag igen, det är inte bra att ta östrogen mer än några år men jag är nog inne på mitt sjunde vid det här laget. På nätterna vaknar jag några gånger och har ett våldsamt tryck över bröstet, det känns som ett svart och iskallt klot finns i mitt bröst. Nåja, jag får se – någon vekling är jag inte.

Igår skulle Sara och hennes familj kommit.

Men de ringde vid halvelva och sa att de stannade hos vännerna och de kommer först vid fem i eftermiddag. Skönt. Efter en djävulsvecka på jobbet hade det inte varit roligt att sova på soffan och dessutom följa deras rutiner, Sara är inte den roligaste att ha med att göra när hon ska ”göra sig ordning”. Istället kröp jag ner i min renbäddade säng efter ett skumbad och sov gott i tio timmar.

Nu njuter jag av mitt kaffe.

Dagens dos liksom. Jag har tagit en vända i klädkammaren, en in och en ut – ja, ni känner till det där antar jag. En svart kort kavaj in och en lila kofta från Esprit åkte ut. Jag har aldrig gillat den. Det var på den tiden när jag köpte trots att det inte var helt ok. Jag vet inte vad jag tänkte på. Numera köper jag inte om det inte känns helt rätt från början, i alla fall försöker jag hålla den regeln.

Jag satte dit en hake.

Eller vad det nu kallas. På min svarta kavaj. Nu kan jag välja om den ska vara öppen eller kan jag använda haken och så är den stängd på ett snyggt sätt. Tinto sa att hon hade valt en annan färg än den blekrosa jag hade till kjolen och kavajen igår. Jag håller med. Det är bra med input ibland. Därför tror jag att jag ska åka in till Kristianstad och köpa några färgglada tröjor (t-shirts, toppar, tishor – bestäm själv). Det sämsta med de där tischorna är att de flesta är tunna och jag vill inte visa mina bröstvåror. För de syns genom tunt tyg, eller syns och syns – man kan se konturen och jag gillar det inte. Trots allt jobbar jag med nästan bara grabbar och jag vill inte visa på något sätt. Helst vill jag ha tjocka tishor så jag slipper fundera på vad som kan anas, synas eller inte.

Nu ska jag hämta min andra kopp.

Och titta på en märklig film. Den heter Tamation och först tänkte jag ”vad är det för skit” men kom på efter några minuter att det var riktigt bra. Frågan är vad slutbedömningen blir. På tal om film hade jag tänkt se ”En oväntad vänskap” som går som eftermiddagsfilm i morgon, nu blir det övertid och jag har inte en chans att se den. Det får bli på tisdag när jag slutar klockan sex och kan gå direkt till biografen.

Nu vidare till kaffet.

Senare i dag ska jag skriva om vänskap och hur jag blir en mask på en metkrok.

Kärlek!

PS Jag hade engentligen tänkt skriva om antalet skor jag har, men det får bli en annan gång. Anledningen var att jag läste i någon blogg att ”jag har bara kanske 18 par skor, inte alls mycket”. Vilket jag tycker det är för jag har tre par som jag använder och ytterligare ett par som jag ska prova igen (senast svullnade mina fötter och det såg ut som om de var kassler med nät).

6 reaktioner till “Antal”

 1. Jag har inte heller många par skor, men jag köper bara det bästa. Det får kosta vad det vill, de ska vara sköna först och främst, sen lämpade för ändamål/årstid och snygga. Oftast blir det omte så dyrt ändå. Jag går till en affär som bara har bra skor.
  Att jag valt svart som min genomgående accessoirfärg spar plats, tid och pengar! Men jag vet att många skulle tycka det är tråkigt. En röd väska har jag som jag gillar,en den har jag fått.
  Tyvärr har jag inte förmått göra mig av med det jag inte använder. :-(

 2. Tinto: Haha! Jag skrattade när jag läste sista meningen. Du är roligt. Alla är vi olika.

  Svart känns bra för mig också när det gäller skor, men jag ska faktiskt ta dig på orden och köpa något färgrant till min svarta kjol för jag känner på mig att den kommer att bli en favorit i vinter.

  Kram!

 3. Gör det, det var en väldigt snygg kjol! Om jag hade dina ben skulle jag gå i kjol jämt – och knappt det. ;-)

 4. Åhlens har bra toppar i sitt bassortiment. Åtminstone för ett tag sedan. Köpte en korallfärgad och en vit med lite rynk över bröstet. Då försvinner också det där ”genomskinliga” på ett bra sätt. Din rosa skjorta tyckte jag var riktig snygg till, på ett stiligt sätt. Om du sätter mer färg till, då blir det lite lättsammare. Kram

 5. Jag har precis samma ”hang-up” som du, tycker inte det är OK att bröstvårtorna syns igenom. Det finns BH-ar som tar bort det. De är lite tjockare i tyget och kallas här för t-shirt BH. De måste finnas i Sverige också på ex.vis Twilfit.
  Det rosa och svarta från förra inlägget var helt OK tycker jag.
  Skor är ett kapitel för sig hos mig, jag har säkert 20-30 par, använder regelbundet kanske 4-5. Men jag är bortskämd, trippar ut till bilen på morgonen, kör ner i ett garage på jobbet, och sen hem igen på eftermiddagen. Jag går alltså inga sträckor och är oberoende av väder, det gör ju sitt till. Min ljusbeiga mockapumps skulle inte klara en promenad till bussen i ösregn, och inte mina fötter heller :-)
  För övrigt är jag definitivt hamstertypen, beundrar dig som slänger ut saker du inte använder, jag lägger dem på hög… Må så gott

 6. Liz: Det är otroligt roligt att höra hur andra har det, som nu när du beskriver din skogarderob. Det är lika roligt att människor som läser min blogg berättar om sitt hamstrings-sätt eller vice versa.

  Jag har problem när det gäller bh. Det har funnits t-shirt-bh här i flera år, men jag har storled 75E och det finns inga som passar mig (om jag någon gång hittar den storleken). Fast nu får jag ge mig – jag tänker köpa bh i sorlek 85E och så syr jag in dem (kuporna är större och passar mig bättre).

  Det ska bli bra och jag ser fram emot nästa vecka när jag ska köpa några bh och sy in samt fina färglada toppar.

  Må gott själv, Liz – det är så roligt att läsa dina längre kommentarer.

Kommentarer inaktiverade.