”Come back” och medelåldern.

klanningr.jpg

Alla borde gå på semester en torsdag istället för fredag. Större lugn än det jag kände, när jag tog cykeln och trampade i en sval vind till ICA efter jobbet, har jag sällan känt. God glass, goda cocktailtomater och en paket från H&M hade jag med mig hem.

I går såg jag först en snutt av Ophra W som tog upp hur kvinnor skulle göra ”come back”. Det handlade om högpresterade, vältränade kvinnor som av olika anledningar hade förvandlats till något osynligt. Någon timme senare såg jag programmet om de två kvinnorna som först förnedrar sina offer och sedan ger dem 2000 pund att handla nya kläder för. Det handlade om kvinnor som kommit i medelåldern och hur de skulle klä sig – även där handlade det om att känna sig onsynlig och från att ha varit någon helt plötsligt förlorat sitt liv på grund av viktuppgång, rynkor och annat.

Det kändes som en stor befrielse att se programmen även om de var för ytliga för att jag skulle orka titta mig igenom det hela. Jag har aldrig varit någon framgångsrik människa, jag har alltid varit osynlig eller ännu värre utstött och ratad.

Långsamt har jag tagit ett grepp på mitt liv. Mitt Eget Liv. Jag har gått från noll och är nu på väg uppåt och har varit ett bra tag, flera år – ja, kanske till och med många år. Det är en skön känsla att själv bestämma, att inte lägga min framgång eller lycka på någon annan. Det är bara jag och enbart jag som har nått dit jag har gjort. Ingen annan har hjälpt mig och jag har blivit allt starkare för vart år.

Ok, ibland faller jag ihop, men vem gör inte det? Det är bra att falla ihop ibland för då ser jag allt med nya ögon när jag har rest mig igen.

Klänningarna sitter perfekt på mig. Båda kostade under 90 kronor styck. I paketen fanns också en vit blus från L.O.G.G. Jag gillar verkligen L.O.G.G, deras kläder känns alltid enkla med någon unik liten detalj och till ett pris som de är väl värda.

Jag tog fram strykjärnet och slätatade till klänningarna och blusen. Jag gillar att se kläder bli rynkfria. Hade jag kunnat ta med mig en klädstång att ha kläderna på i bussen ner skulle jag gjort det, ett alternativ är att köpa ett resestrykjärn. tänk att gå på kvällspromenad i en klanderfritt stryken blus och shorts! ;) Ähh…jag vet att jag är lite nördig, det är helt ok att vara det om man är jag.

I morgon ska jag tvätta några maskiner tvätt, lämna nyckeln till mamma som ska vattna mina blommor på balkongen, åka till Kristanstad för att handla lite mer – bland annat tre pocketböcker, kanske det svåraste – och sedan köpa baugette och ta med till Sara. Älskade Ungen Sara.

Jag önskar att jag fick ha ett kramparty med henne men hon tycker jag är fjantig så det gäller att krama lagom och hålla henne på gott humör.

Fjärillarna i hjärtat flyger mjukare när de är matade med glass.

Id

4 reaktioner till “”Come back” och medelåldern.”

 1. Jag önskar dej lycka till på resan. Jag blir lite avundsjuk på dej som vågar resa på egen hand. Så stark är inte jag tyvärr.

  Ta många foton. Jag älskar dina kort.

  Kram///M

 2. Nu har jag också semester! Hoppas du får det jättebra i Kroatien, skicka gärna ett kort om du hinner/vill.

  Kram!

 3. Hej kära Eva!

  Hoppas att du får en riktigt skön semester och att resan blir som du tänkt dig!

  Vi hörs väl när du kommer hem?

  Kram!

 4. Melpomene: Tack för ditt erkännande av mig. Hoppas du förstår vad jag menar. Det är många som säger ”klart att du ska resa ensam” men själv har de inte provat på det. Hoppas din sommar blir skön.

  Anna: Är det något jag är dålig på så är det att skriva vykort, men jag tar gärna emot! Jag ska se om jag hinner och om jag har din adress. Mycket av det låg i min gamla dator som pajade.

  Linda: Självkart ses vi efter min resa, jag har mailat dig – kom med ett förslag på en dag som passar dig. Jag ser verkligen fram emot att träffa dig, du är min absolut bästa fikakompis och shoppingvän. Puss.

Kommentarer inaktiverade.