Bruce

Bruce

”Bruce”, som i Springsteen. En Basenji. Han är elegant, lätt att ha med att göra – faktiskt så lätt att jag funderar på att ändra mina funderingar om labrador när jag blir pensionär. Inte för att det blir just Basenji utan mer i storleken. Mindre skitar att plockar upp blir det också. En pytteliten hund, en knähund, är inget för mig. De måste tåla lite för att jag ska trivas.

Basenji är lite lik en katt.

Det står att de tvättar sig som en katt, det vill säga de blöter ner tassarna och så tvättar de ansiktet. Han hoppar som en katt efter en gren som en förbipasserande viftade med. Han är lätt i rörelserna. Det var en trevlig dag.

Nu till en film.

I morgon sovmorgon. Frissa. Och inköp! Det är dags för mig att pigga upp mig lite med kläder och skor, jag har tittat ut ett par shorts och ett linne och kanske det blir en kavaj också. Allt på rea men absolut inte billigt för den sakens skull. Jag tänker ösa på med ett par finsandaler också.

Kärlek!

8 reaktioner till “Bruce”

 1. Ohh, är du hundvakt! Lyllo dig! Jag kan oxå tänka mig en hund när jag blir pensionär. Jag har tänkt mig en borderterrier. En stor hund i litet format. Fördelen med många terrier är att de själva tror att de är stora hyndar så de blir inte så där oroligt gläfsiga som små hundar kan vara… Ser fram emot att få se dina inköp!

 2. Tror det är den ) Det är många år sen nu som jag var ringsekreterare. Men då hade jag allt sånt på mina fem fingrar.
  Hur som helst är det mysigt med hundar. Och katter. Och hästar. Men allra mest med hundar.
  Kram!

 3. Oj, allt kom inte med! Allra först i min kommentar ovan skulle det stå att jag tror att det är den rasen som inte skäller.

 4. Freja: Jag är så förundrad. Jag har alltid föredraget stora hundar, men efter en dag med Bruce inser jag att mellanstora hundar är hur fina som helst. Lärorikt!

  Extraminnet: Jag fick många skratt under dagen och jag ser fram emot nästa vecka när jag ska vara dagmatte igen under en dag. Det är mycket som är bra – även om jag inte tycker om att gå upp tidigt när jag är ledig så kommer jag igång och jag tror att jag ska göra likadant i nästa vecka, nämligen börja med en promenad.

  Tinto: Det är ju perfekt för mig med en lånehund, jag önskar bara hon bodde närmare för då hade jag kunnat låna på alla mina promenader. Men en dag då och då fungerar också fint.

  Tinto: Förra veckan var de här för att jag skulle få lära känna Bruce (någon mer omtänksam matte har jag sällan upplevt) och då gick hon att hämta fikabröd medan jag och Bruce väntade utanför min port – då gav han ljud ifrån sig. Skönt att han inte skäller när vi möter andra hundar som exempel.

 5. Fantastiskt fin hund, vilket ansiktsuttryck han har!
  En hund i min smak, som annars mest vurmar för katter…
  Monica i Torsby

 6. Monica: Han är lite lik en katt – inte till utseendet men till sättet. Jag måste säga att jag är störtförtjust i honom.

  AnnA: Inte sant! Alla förundras över honom.

Kommentarer inaktiverade.