Nytt

Mina nya kläder

Jag har handlat.

I tantaffären Ripps i Bromölla. Det är bekvämt, jag gillar personalen och även om det är en tantaffär så trivs jag i de kläderna de säljer. En av kvinnorna har dessutom gett mig så goda råd att jag både sparat pengar och känt mig mycket nöjd med de köp jag har gjort där trots att det varit – i mina ögon – dyra grejor.

Jag skulle köpa shortsen. Länge har jag tänkt att jag ville ha shorts som är lika långa som en kjol, några jag kan ha på jobbet utan att skämmas för mina lår. De här går högt upp i midjan och sluta strax ovanför knäna. Fast det blev mer än så. En vit kavaj – också från Almia – som jag kikat på sedan tidigt i våras, tre linnen, en blus och en scarf. Både kavajen och shortsen kan jag har till en hel del i min garderob.

Den ljust beige korta jackan i spets kommer från Åhlens.

Trots att jag inte använt den har jag känt ”vänta bara”. Jag gör så med en del plagg, även om de ingår i mitt motto ”släng om du inte använt det på ett år eller två” så frångår jag det när magen säger ”behåll”. Och – ja, jag har inget under jackan, det bara blev så när jag skulle ta bilderna – men självklart kommer jag att ha en topp inunder. Det svarta linnen är köpt för att ha under en svart klänning med vita prickar på, den är så djupt urringad att jag inte kan ha den utan ett linne under.

Scarfen är i det stora hela limegrön.

Jag kan ha den till linnet som är randigt i ljust shortsens färg, vitt och limegrönt. Den andra toppen är prickig i samma färg som shortsen och med andra prickar i lila. Blusen är limegrön med lite spets på ärmen, fram och bak.

Det känns bra att jag hittat min melodi.

Kläder som jag trivs i och som jag använder. Det finns från och med nu inget jag inte använder i min garderob. Det är fint. Scarfen är jag däremot lite orolig över, jag hoppas det blir något jag trivs i. Om inte så skickar jag den till någon som gillar scarfs.

Nu ska jag dricka te och äta en kaka innan jag kör igång lite småfix här hemma, tvättstugan är bokad och mina nya kläder ska hängas upp. I morgon ska jag förresten köpa golvet till min klädkammare och hallen. Det ska bli spännande. Paketen ska ligga i sitt hölje i några dygn innan jag påbörjar golvläggningen. Det ska bli spännande – upplever jag det som jobbigt eller kommer jag att tänka ”det här var lätt som en plätt”.

Nu till fikat!

Kärlek!

PS Inga taskiga kommentarer tack! Jag vet precis hur jag ser ut, nämligen en för sin ålder snygg snart 60-årig kvinna med en frisk kropp. Ok?

12 reaktioner till “Nytt”

 1. Jag gillar alltihop, men särskilt den lilla jackan! Shortsen ser sköna ut. Precis sådana skulle jag vilja ha, men jag får väl som vanligt nöja mig med avklippta jeans. Jag går ju inte kring i dem annat än i trädgården. så det spelar ju ingen roll hur de ser ut. Om nån tittar in i min trädgård får de skylla sig själva! ;-)
  Den vita kavajen var väldigt elegant, det måste ju passa till precis allting!
  Ja, som sagt, det var väldigt fräscht och snyggt alltihop!

 2. Tinto: Tack! Ja, jag är också supernöjd. Det bästa med de kvinnorna som jobbar i affären är att de plockar fram grejor som jag normalt inte skulle tittat åt (som den randiga toppen), jag har precis varit på Apoteket och tog på mig kavajen, shortsen, den randiga toppen och scarfen och då såg jag hur fräscht och fint det var.

 3. Jättefräscha kläder, inte alls ”tantigt”. Jag skulle kunna tänka mig att ha på mig allt men dessvärre har jag långtifrån din fina figur.

 4. Jättefint! Fräscht och chict! Jag kan inte tänka mig att några skulle kunna ha otrevliga kommentarer om det här, men det finns ju alltid idioter… Så skönt att veta vad man vill ha och vad man passar i, dt förenklar garderoben något enormt!

 5. Sanna: Tack.

  Extraminnet: Tack. Ja, det känns som om jag utmanar ödet när jag lägger upp de här bilderna. Jag är inte ung och jag har ju inte den sortens kläder som unga mode-bloggar visar upp.

  Freja: Antagligen människor som är missnöjda med sina egna liv som skickar mail eller kommenterar elakt. Ibland funderar jag på att visa dem på galgar i stället, men livet är till för att utmanas ibland.

 6. Jag fattar inte det där med elakheterna. Om man inte gillar nån läser man väl inte vad de skriver? Och gillar man nån skriver man väl inte elakheter?
  Det verkar ju sjukt att lägga sin tid på sånt. Jag hinner knappt läsa vad folk jag gillar skriver, och då är jag ändå pensionär. (Och inte den aktiva sorten heller. )

 7. Grattis med nye klær, en skal aldri kimse av gleden over ”ytligheter” som fine klær! :)
  Likte spesielt den hvite blazeren, er på jakt etter en slik selv også! :)

  Og siden alt kan brukes både sammen og med det du har fra før er det jo ekstremt bra økonomisk også, du får jo virkelig mange nye antrekk :)

  Åå, jeg skulle jo ha bodd nærmere, da skulle vi hatt det gøy med å prøve klær og tilbehør :)

  Synes forresten noe av det med å se antrekksbilder på nett er nettopp mangfoldet og alle de personlige stilene, både dette som du viser opp OG de yngre motebloggerene (spesielt street-style bildene).

  Ønsker deg en super dag, Eva! :) Klem

 8. Jättefräscht och inte tantigt. Jag blev speciellt förtjust i spetskoftan från Åhlens, en sån måste jag titta efter nästa gång jag är i Sverige!

  För övrigt är du jättefin Eva och ska inte tänka alls på vad folk kan tänkas tycka och tänka, f–k them. Unga tjejer blir äldre de också, och de flesta åldras inte med samma grace som du.

  Jag har vinkat till Bromöllaskylten ett par gånger redan under våren och i juni, i augusti vinkar jag igen :-) Må så gott!!

  Liz

 9. Mycket snyggt du hade handlat Eva! Och du klär jättebra i alltihop. Härligt när man vet vad man vill ha :)

 10. Singoalla: Ja, inte fattar jag heller. Många tror nog att jag är en vek sate – men det är jag inte – och många elaka människor luktar till sig vad de tror är veka människor, det är bara det att det inte är någon lukt via nätet…

  Merete: Det hade varit superroligt om du hade bott närmare och vi hade kunnat ta en dag med att se över min garderob, jag börjar få kläm på det hela – men det återstår en del och jag tror jag har många chanser att kombinera men inte riktigt har greppet ännu.

  Karin: Tack.

  Liz: Och jag har tänkt på dig när jag har letat hus. Fast snart dyker det upp ett hus som är det bästa som hänt mig. Tack för komplimangerna, den lilla spetsjackan är fodrad – däremot köpte jag den för ett år sedan så jag tror inte den finns kvar längre. Kolla på ahlens.se – där fanns den förra året.

  AnnA: Tack!

Kommentarer inaktiverade.