Första sidan

trottmenledig.jpg

På Kristianstadsbladets förstsida finns kattugglan jag fotgraferade i måndag. Trevligt! Själv är jag vansinnigt trött eftersom jag kom i säng efter midnatt och klockan ringde vid fem i morse. Nu är jag ledig i två dagar och försöker hålla mig till en sak per dag.

I morgon ska jag förbättra loggan till föreningen jag jobbar tillfälligt för samt göra förslag på annons och tackbrev. På fredag ska jag göra ett reportage om kungsörnen och på lördag ska jag intervjua en konstnär för tidningen. Bara spännande saker. Sedan jobbar jag två nätter i helgen men efter det har jag en ledig vecka – fast jag försöker hålla obokat. Jag måste få vara ledig också.

Men hädanefter är tisdagarna bokade åt min oljemålning och onsdagarna till att skriva. Det blir mycket skrivande framöver och det gillar jag.

Eftersom jag är trött kommer dumma tankar över mig, om hur folk skrattar åt mig för att jag skriver i tidningen trots att jag inte kan skriva (alltså, jag hade faktiskt specialundervisning upp i gymnasiet – vem fan tror jag att jag är?) och på jobbet – alltså, de tycker jag är hellöjligt och en jävla kärring (gå omkring i höga klackar när jag redan är 180 och vara positiv och tycka att kursen i veckan var rolig och uppmuntrande – alltså, vem fan tror jag att jag är).

Sömn behövs.
Därför godnatt och sov gott.

7 reaktioner till “Första sidan”

 1. Du vet ju själv att du bara tänker så där för att du är trött. (Och kanske lite, undermedvetet, för att inte utmana makterna?)
  Min mormor sa något klokt när jag var liten – ja, hon sa mycket klokt i o f s – nämligen att: Dumt folk ska man inte bry sig om. Exempelvis om nån retat mig eller vad det kunde vara. Dumt folk. Elaka, småsinta, ogina, avundsjuka – man ska inte bry sig om dom. Alls.
  Skrivandet t ex – du kanske inte kunde i skolan, men nu kan du! Och var står det skrivet att det skulle vara fel att vara lång! Du är väl så lång som den gode guden skapt dig, har nån nåt emot det får de väl ta upp det med honom? Grrrr!!!

 2. Tintomara: Din mormor var klok. Jag tänker ibland att det är onödig energi att bry mig om att folk pratar bak ryggen, att de tycker jag ser rolig ut när jag har höga klackar etc. Det är ju förspilld energi som din mormor mednade.

  Fast du – det var rätt roligt det där med Gud, jag ska forma en tanke att ha klar i beredskap nästa gång jag får en kommentar om min längd.

 3. En beknat till min farmor sa: ser dom nått mer än det gud skapat, kan dom stå där och gapa. :)

 4. Caroline: Jepp, den är jättefin. Dock hade bilden kunnat bli lite bättre – men jag lär mig för var gång jag gör fel.

 5. Emm: Haha! Dagens härligaste skratt! Lever din farmor så måste du hälsa och säga att jag ska lägga hennes ord på minnet och ha i beredskap.

 6. Nä, farmor dog för 13, 14 år sen. Men det är pappa som berättat om hennes bekanting.

Kommentarer inaktiverade.