2013

glad

Januari

Jag bjöd på lunch – det var tre kvinnor jag lärt känna under åren i Bromölla. Nu när jag ser tillbaka på januari tror jag att 2013 är ett år där jag sorterade och gjorde om. Bland annat köpte jag nya Magrete-skålar och kastade mina gamla och nötta. Underbart skönt och så blev det roligare att laga mat.

Jag sydde vimplar till Walle och jag anmälde mig till en kurs om hur man ger ut böcker. Det var en ok månad.

Pelargoner

Februari

Jag köpte en odlingsstation där jag drev upp pelargoner. Jag lämnade in sista inlämningsuppgiften till fotokursen. Ewa och jag var i Rinkaby och köpte tyg samt en fin sax.

walle

Mars

Walle sa ”måmå”, jag firade Påsk i Småland och jag var på Chanel-träff på Parfymeri 1. Jag blev godkänd i kursen ”Visuell kommunikation” och köpte en trehjuling till Walle.

fiskare

April

Jag fick en bild publicerad i Kristianstadsbladet, jag skrev om mitt bolån och gjorde ett mycket klokt val och fick ett bra avtal. Jag budade på Wallebo och fick ett ”ja” som byttes ut mot ett ”nej – sålt till en annan” några dagar senare. Bittert, men med facit i hand säger jag ”tack och lov!”. Jag köpte en elgrill som jag använde två gånger på hela sommaren. I min ledsamhet över att Wallebo gick i stöpet anmälde jag mig till en skrivarkurs i Skurup.

hopp
Maj

Jag och Ewa var på Café Kagan i mitten på Skåne. Jag rev ut allt innehållet i min klädkammare, alltså hyllor och inbyggd garderob.

Kort hår

Juni

jag köpte en fotboll och fotbolls-shorts till Walle. Jag bakade (som vanligt) och planerade att cykla i Danmark eftersom det inte blev något hus. Jag läste och tog promenader samt var dagmatte till Bruce. Jag kämpade på för att glömma att jag inte skulle tillbringa min semester med att renovera och fika i ett hus i Småland.

Väska från Decadent

Juli

Haha…den 21 juli cyklade jag från Alvesta och målet var Stensjön, men av olika anledningar gav jag upp i Sävsjö. Jag tog hem en planka på det golv som jag tittat ut, minst sämst i alla fall. Förutom att hälsa på i Småland åkte jag till Malmö och köpte en väska från Decadent.

De sista dagarna i månaden åkte jag till Skurup för att gå en skrivarkurs, tyvärr fick jag avbryta på grund av min migrän. Inte kul alls. Jag kom in på en kurs i matematik på universitetet i Stockholm. Diplomet för kursen ”visuell kommunikation” dök upp efter att jag ringt och påmint högskolan i Jönköping.

augusti

Augusti

Jag tittade på ett hus som Janne tipsade mig om, jag minns fortfarande när jag stod med Walle på höften och Janne berättade om ett hus som jag aldrig hade varit intresserad av om han inte sagt att det var ett bra hus. I slutet på månaden skrev jag ett köpekontrakt. Jag blev förtjust i origami och jag köpte hem en komposterings-hink. Jag passade Walle en helg när Sara och Oskar var på västkusten och jag firade min födelsedag mol alena genom att åka till Malmö.

Nytt golv

September

Jag började lägga golv – vilken tid och vilken kraft det tog. Tur att jag fick något att göra i väntan på att jag skulle ta över huset den 30 oktober. Det var rörigt i två månader. Det tog tid – men som jag gillar det golvet! Vilken tur att jag inte köpte ett vitt golv utan istället valde det här mörka för det passar fint till mina möbler. Jag älskar golvet! Jag anlitade en målare till att sätta upp tapeterna, de dyraste jag någonsin köpt – fast inte så dyrt som många tror – dock fick klädkammaren en vit tapet med svagt silvermönster.

Sova på golvet

kladkammaren

Oktober

Jag tog över huset den 30 oktober. Åh…i kombination med en ledig vecka tog jag några semesterdagar och var i stugan i två veckor. Lycka. Fantastiskt roligt. Braskaminen rök in då och då, fast det var ju jag som inte kunde med den riktigt.

Jag köpte en klädställning från Nomess till klädkammaren i Bromölla och en lampa från Muuto samt en röd trehjuling som Walle skulle ha i stugan. En bra månad med andra ord. Golvläggningen blev klar. Pust!

Walle

November

Jag var en period på fyra dagar i stugan i slutet på månaden, jag fick sovrummet klart på ett sätt att jag kunde sova där och jag hade Walle en eftermiddag och kväll. Underbart och roligt. Det ar den 30 oktober som jag tog över huset och då stannade jag där i två veckor, alltså ungefär halva november. Det handlade bara om stugan i verkligheten, i mina drömmar och i allt annat.

December

Blir man modigare när man genomfört en stor dröm? Jag vet inte, men jag beställde lampan ”Grashopper” och en soffa från Ikea. Den gamla soffan hade jag köpt av min bror som hade haft den i minst femton år och jag själv i tio. Jag hade ju sparat pengar och det var bara till att köpa, nu i efterhand kan jag inte fatta att jag inte gjort slag i saken tidigare – det är lite som om jag inte är värd fina saker.

Ovanpå det var jag tvungen att skaffa nya glasögon eftersom de gamla – sju år – krackelerade i glaset. Mamma lånade ut sin bil till mig och en helg innan jul körde jag upp till stugan med bilen proppad av saker, det blev Walles rum jag inriktade mig på och det blev riktigt bra. Annandag jul åkte jag upp igen för in lediga vecka.

Några dagar senare hade jag en julfest med Janne & Eva, Mona & Lasse med flickorna, Sara % Oskar och Walle förstås. Det kändes roligt på alla sätt och vis. Dagarna innan ringde Mona och sa ”Lasse har huggit en gran till dig, han trodde du ville ha en” och så kom de med grannen och körde in till Nässjö för att jag skulle kunna köpa en julgransfot.

Oskar och Sara lånade ut jeepen och jag kunde äntligen sätta igång att kvista på björkar som inte var till någon nytta men som förser mig med ved i något år. Underbart och roligt. Walle sa en kväll mycket argt till Sara att de skulle åka till mormor och när hon vägrade tvingade han Oskar. Därför ringde Walle och sa ”måmå..kom nu” och så dök de upp.

Nyårsafton var första gången på många – många – år som jag inte tillbringade själv. Minsann. Livet är märkligt.

3 reaktioner till “2013”

 1. Sitter på ett café och läser din sammanfattning. På slutet kommer tårarna. Vad fint, Eva! Du är en kämpe och förtjänar all lycka!

 2. Vilket år, Eva! Det har ju avslutats alldeles perfekt! Jag har sagt det förut – du är så värd det och jag är jätteglad för din skull! Tack för att du delar med dig!

  Med önskan om ett minst lika bra 2014,

  <3

  Karin vid Kastanjeplatsen

 3. Sissah: Tack! ”Kämpe”, gillar jag starkt.

  Karing: Tack. Jag tror 2014 blir ett guldår!

  Gott Nytt år till er två och alla andra också.

Kommentarer inaktiverade.