Kaffe

Hario Jag behöver inte mycket.

En brasa i stugan och gott om ved, lugn och ro, böcker och god mat – det är lyx för mig. Badkaret är också lyx, finns än så länge bara i Bromölla. Däremot har jag från första dagen haft både kaffekvarn, hela bönor och mokkabryggare både i stugan och i Bromölla. Kaffe är min vardagslyx.

På Espresso House har de Hario kaffeset för 145 kronor.

Ett jättebra pris speciellt när en paket bönor följer med på köpet. Tyvärr har de inte paketet varken i Kristianstad, Hässleholm eller Jönköping. Jag antar att Malmö har det, men det kostar mig 160 kronor att åka fram- och tillbaka. Därför beställde jag via nätet och nu är två sådana på väg till mig. Snacka om lyx!

Det blir en till stugan och en till Bromölla.

Eftersom jag träffar mest folk i stugan tog jag upp min kaffebryggare dit och i Bromölla har jag bara mokkabryggaren till Saras stora förtvivlan. Nu blir det inte ju inte enkelt att fixa kaffe via Harios bryggare för bönor ska malas och vägas, vattnet ska ha en speciell temperatur och det ska hällas från mitten och i en cirkel.

Jag ska med glädje och spänning prova kaffet så fort det kommer.

Kärlek!

PS Inköpt på baristashoppen.se – fraktfritt vid beställning för 300 eller mer.

2 reaktioner till “Kaffe”

 1. Jag har beställt en Tassimo kapselmaskin! Har funderat ett tag och nu slog jag till. Jag är ju ensam nu så det kan vara skönt att slippa krångla med bryggare bara till mig. Om det är så lättvindigt som jag tror… Det finns ju massor av olika sorter att göra i den, te också.
  Det har varit roligt att se hur pojkarna växer på bilderna från stugan. Härligt att du kan få rå om dem såpass mycket, det hade ju inte funkat med vanliga arbetstider. Och skönt för Sara förstås att få lite egen tid. Min svärmor avlastade mig mycket när jag hade småbarn. Minns hur skönt det var.
  Tack för allt du skriver och bilderna, jag uppskattar det mycket! Kram!

 2. Tinto: Kapselmaskin har vi på jobbet, det är enkelt och du behöver inte lyfta mer ett lillfinger då och då. På jobbet samlar vi in kapslarna och jag tror man kan använda dem till välgörande ändamål – jag vet inte exakt, det är en kille som sköter det åt oss.

  Jag vet att du inte mår superbra just nu, du kan läsa och behöver inte kommentera om du inte orkar. Jag vet ju att du är här då och då och läser.

  Det är roligt att se hur de växer och som vanligt säger jag som alla andra – åh…det går så fort.

  Walle är rolig. När jag passade lillebror och Sara och Walle var på väg hem igen (efter att ha handlat julklappar) var han tydligen helt skogstokig och skulle till mormor. ”Jag vill till mormor” och ”kör mig till mormor” – stackars Sara. Fast jag blev glad över att höra att han ville till mig. Annars är nog farmor och farfar favorit, för vem kan konkurrera med en stor traktor? ;)

  Krya på dig!

Kommentarer inaktiverade.