Jag drömmer om 2015

Inför 2015

Vad önskar jag mig av 2015?

Att jag ska få behålla mitt jobb, att jag och Janne ska ha det fortsatt bra och att Sara med familj har det bra. Jag vill med andra ord ha det lugnt och fint, tryggt och bra – det behövs inget stort. Får jag drömma fritt önskar jag att jag blev ekonomiskt oberoende – det hade varit skönt. Men att spara som jag gör nu, vilket är fullt möjligt med ett jobb, vill jag gärna fortsätta med. Jag önskar förstås att jag får vara frisk och att jag kan jobba, vilket inte är en självklarhet.

Jag tänkte dela upp mina intentioner med 2015.

Stugan: Jag tänkte att jag skulle göra klart vardagsrummet med en klar-tidpunkt sista dagen i april. Det behövs inte mycket, måla taket och väggarna samt sätta upp en fondtapet. I hallen-allrummet ska jag köpa en stor rund matta och en fåtölj, jag ska måla den låga bokhyllan i mörkbrunt med turkos front på lådorna. Utomhus ska jag sätta upp staket runt hela tomten, göra en ny och större trappa och förhoppningsvis plantera rosor och andra blommor på framsidan. Till hösten ska jag lägga mer isolering på vinden (för att kunna jämföra energikostnaderna – en år som det var, en år med nya luft-vatten-pumpen och ett år med mer isolering). Jag ska rengöra taket från mossa (norrsidan), prova på att odla i varmbänk (Janne ska bygga och jag ska leta någon som kan ge mig hästskit blandat med halm). Det blir staketet som kostar mest skulle jag tro, men det blir inga stora utgifter för det är avklarat (läs: luft-vattenpumpen) och jag fortsätter som vanligt med att jag inte kommer att låna något till stugan.

Bromölla: Nä…nu jäklar ska listerna i vardagsrummet på plats och dörrtrösklarna också för den delen samt den lilla listen vid städskåpet. Jag ska köpa en fåtölj i rotting till vardagsrummet och helst en ny spis.

Jobbet: Jag är glad i mitt jobb, jag vill gärna behålla det. Det behövs ingen karriär, jag stannar gärna kvar där jag varit de senaste sjutton åren. Utvecklas gör jag varje dag om jag bara orkar ta till mig allt nytt som kommer.

Janne: Jag ska göra allt jag kan för att det ska fungera. I Bromölla har jag min ensamtid och i Bodafors umgås jag med Janne, Sara och hennes familj samt Lasse och Mona.

Mig själv: Nja…inte ska jag gå ner i vikt för jag trivs med mig själv. Däremot tänker jag välja bort nytt. Det räcker fint med allt jag redan har intresse för. Jag vill fokusera på det jag redan har, njuta av det och blir bättre på t.ex origami och sy, att läsa mer och låta det vara så. Jag låter andra sköta det nya och jag får lugn och ro med det jag redan gillar.

Ekonomi: Mina PPM-fonder har ökat med nästan dubbelt så mycket som jag hade satt som mål, nu brukar ju fonderna öka kraftigt strax innan nyår men jag njuter av resultatet. Jag tänker fortsätta att spara tio procent av min nettolön och femtio procent av det jag tjänar extra, resten av extra-förtjänst fördelar jag på två andra konton. Jag fortsätter med tandläkarkonto, lägenhetskonto och födelsedagskonto för att aldrig behöva gå på knäna – töntigt i mångas ögon men det fungerar perfekt för mig. Med andra ord – ”många bäckar små gör stor å”. Lite blir mycket så småningom mycket eller ”nu har jag nått målet och köper kontant”.

Sommaren: Jag hoppas jag kan få sen semester för då har jag omigen sex-sju veckors ledigt. Jag tror att jag och Janne ska cykla på Visingsö, vi kommer alla gånger att paddla och den här sommaren ska jag cykla betydligt mer om vädret är fint. Janne brukar åka på en bluesfestival och jag följer med honom om jag är ledig. Annars vill jag bara vara i stugan för att klippa gräs, odla, umgås, grilla, läsa och fixa.

Skriva: Jag tänkte skriva den där barnsagan som Janne hittade på.

Ja…ungefär så drömmer jag om 2015 och jag hoppas att det mesta går vägen.

Kärlek!